Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018

Η Μακεδονία, οι Πόντιοι, οι Μικρασιάτες κι οι Θρακιώτες


Με ποιούς ταυτίζονται οι "ακραίοι" των Σκοπίων, που είπαν Όχι στο δημοψήφισμα; Με την "καρδιά" και με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φυσικά - Δείτε γιατί



Του Σάββα Καλεντερίδη

Όταν ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, προσερχόταν στην κάλπη που βρισκόταν σε ένα σχολείο για το δημοψήφισμα της 30ής Σεπτεμβρίου, είδαμε όλοι με έκπληξη ότι στον τοίχο της αίθουσας ήταν αναρτημένος χάρτης με την «Ενωμένη Μακεδονία». Τι σημαίνει αυτό;
Ότι τα παιδιά στη γειτονική χώρα γαλουχούνται με το εθνικό τους «όραμα», που είναι να κερδίσουν τη «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα και με όχημα το κράτος τους, που ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία», να επιδιώξουν τις επόμενες δεκαετίες να προσαρτήσουν τη «Νότια Μακεδονία» ή τη «Μακεδονία του Αιγαίου», όπως την ονομάζουν οι ίδιοι, και τη «Μακεδονία του Πιρίν», δημιουργώντας έτσι την «Ενωμένη Μακεδονία».


Για όσους επαναπαύονται, λέγοντας ότι εμείς είμαστε μεγάλο και στρατιωτικά ισχυρό κράτος και άρα δεν μπορεί να μας απειλήσει ένα μικρό κράτος, όπως τα Σκόπια, τους καλώ να αναλογιστούν τις δυνάμεις που κρύβονται πίσω από τους Σκοπιανούς όλες αυτές τις δεκαετίες, τους καλώ να αναλογιστούν το λόγο για τον οποίο δεκάδες αξιωματούχοι της Δύσης, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε., των ΗΠΑ, της Γερμανίας και πόσοι άλλοι έκαναν παρέλαση από τα Σκόπια τις παραμονές του δημοψηφίσματος, για να στηρίξουν το Ναι και τον Ζάεφ και να δώσουν μια εξήγηση: Αφού θέλουν τόσο εναγωνίως την ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε., γιατί δεν πιέζουν τους σκοπιανούς να αλλάξουν το όνομά τους και πιέζουν την Ελλάδα;
Μήπως ο ουσιαστικός τους στόχος είναι το Μακεδονία, η "μακεδονική" γλώσσα και ταυτότητα, για να εξυπηρετηθούν τα στρατηγικά τους συμφέροντα σε βάθος χρόνου, που σχετίζονται με το διαμελισμό της Ελλάδας και τη δημιουργία ενιαίας Μακεδονίας με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη;.
Τους καλώ επίσης να αναλογιστούν το λόγο για τον οποίον ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, αναγκάστηκε να τηλεφωνήσει στους ηγέτες των αλβανικών κομμάτων των Σκοπίων, το απομεσήμερο, ζητώντας τους να απευθύνουν έκκληση προς τους Αλβανούς να προσέλθουν στις κάλπες, επειδή τα… χαμπάρια δεν ήταν καλά όσον αφορά την συμμετοχή.
Άραγε τι ανταλλάγματα έταξαν στον Ράμα, για να σπεύσει να αγωνιστεί για τον ψευδομακεδονισμό, ενώ ο ίδιος είναι Αλβανός;
Άραγε ποιος θα πληρώσει το αντάλλαγμα, μήπως η Ελλάδα με αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, που θα ανοίξει την πόρτα για αναγνώριση του ψευδοκράτους, με την ευνοϊκή για τα Τίρανα χάραξη της ΟΑΖ στο βόρειο Ιόνιο και τέλος με την ικανοποίηση των συνεργατών των ναζί και των φασιστών, εξωμοτών Τσάμηδων;

Όσον αφορά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, περισσότεροι από το 70% των ψηφοφόρων που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους επέλεξαν την αποχή ή ψήφισαν Όχι, εκθέτοντας τον Ζάεφ ότι κινείται ερήμην και κόντρα στη βούληση των πολιτών.
Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι και στην Ελλάδα, περίπου το 70% των πολιτών με βάση τις δημοσκοπήσεις, είναι εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Για άλλους λόγους λένε Όχι οι Σκοπιανοί, για άλλους οι Έλληνες.
Οι Σκοπιανοί λένε όχι επειδή τα θέλουν όλα, οι Έλληνες λένε Όχι επειδή δεν θέλουν να ξεπουλήσουν την ιστορία τους και να θέσουν σε κίνδυνο την πραγματική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη.
Για εκείνους που προσπαθούν να κρύψουν την προδοσία των Πρεσπών με λογικά άλματα, όπως οι ακραίοι σε Σκόπια και Ελλάδα ταυτίζονται, έχω να τους πω το εξής:

Οι ακραίοι στα Σκόπια, ταυτίζονται με το μισό και πλέον ΣΥΡΙΖΑ, που αποκαλεί τα Σκόπια χρόνια τώρα σκέτο «Μακεδονία». Αυτό θέλουν κι αυτοί, το σκέτο «Μακεδονία». Άρα, καλό είναι να μη μιλούν στο σπίτι του κρεμασμένου για σκοινί.
Ο πραγματικός συνοδοιπόρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Γκρουέφσκι και οι συν αυτώ, γιατί έχουν τα ίδια πιστεύω, σκέτο "Μακεδονία και Μακεδόνες", όπως ανερυθρίαστα είπε το παραδοσιακό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητακίδης.
Πάμε τώρα και στα κατάδικά μας.
Στην πραγματική Μακεδονία υπάρχουν «εστίες» των ψευδομακεδόνων των Σκοπίων και άλλων κέντρων, που καλλιεργούν τον ψευδομακεδονισμό και στην Ελληνική επικράτεια.
Μάλιστα οι κύκλοι αυτοί προσπαθούν να ενσπείρουν μίσος ανάμεσα στους σλαβόφωνους, του λεγόμενους ντόπιους της Μακεδονίας, και τους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν εκεί κυρίως μετά το 1923, με την Ανταλλαγή των πληθυσμών, δηλαδή, τους Έλληνες του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Θράκης και της Ανατολικής Ρωμυλίας, με το επιχείρημα ότι «εσείς είστε ξενόφερτοι, ήρθατε εδώ και μας πήρατε τα χωράφια μας».
Εδώ λοιπόν πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα εξής: Εμείς ήλθαμε στη Μακεδονία και πήραμε μικρό μόνο μέρος των περιουσιών των ανταλλάξιμων μουσουλμάνων -το άλλο το κατακράτησε παράνομα το κράτος και μ' αυτό έκανε και κάνει κοινωνική πολιτική-, αφήνοντας πίσω στις πατρίδες μας περιουσίες πολύ μεγαλύτερης αξίας. Άρα, η Μακεδονία, με βάση τη Συνθήκη της Λοζάνης, δέχτηκε στην αγκαλιά της τους Έλληνες ανταλλάξιμους στη θέση των ανταλλάξιμων μουσουλμάνων που αναχώρησαν για την Τουρκία, και φυσικά δεν είμαστε ξένοι στη δική μας πατρίδα.
Σε όλους τους αγώνες, δε, ο προσφυγικός Ελληνισμός έδωσε το βροντερό παρών και πλήρωσε μεγάλο τίμημα αίματος και ζωής.

Να είμαστε έτοιμοι να ξαναδώσουμε αγώνες και να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τη Μακεδονία, απέναντι σε εκείνους που υπογράφουν προδοτικές συμφωνίες και εκχωρούν όνομα, γλώσσα και ταυτότητα, απέναντι στους ψευδομακεδόνες που σφετερίζονται την ιστορία και θέλουν να δημιουργήσουν την «Ενιαία Μακεδονία» και απέναντι στους «νονούς», δηλαδή σ’ εκείνους που ανακάλυψαν τον ψευδομακεδονισμό και τον στηρίζουν για παραπάνω από έναν αιώνα.
Δεν θα τους περάσει, δεν θα σας περάσει, δεν θα περάσετε.
Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και έτσι θα παραμείνει εις τους αιώνας των αιώνων.

Δημοσιεύεται στο Pontos-news και στη δημοκρατία


infognomonpolitics
Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου