Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δίπλα στον Σολωμό Σολωμού


του Γιώργου Ρακκά 
Μετά την δολοφονία του βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα από ειδικά σώματα της αλβανικής αστυνομίας ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες, ζούμε μέσα στην Ελλάδα ένα απίστευτο θέατρο του παραλόγου. Το οποίο μάλιστα αποτελεί το αποκορύφωμα της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης που το ίδιο το ελληνικό κράτος επιδεικνύει εδώ και χρόνια απέναντι στην ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Εγκατάλειψη που καθίσταται εγκληματική τα τελευταία χρόνια, καθώς η σωβινιστική κυβέρνηση Ράμα έχει εντείνει τις πολιτικές καταπίεσης με δημεύσεις περιουσιών, κρούσματα νοθείας στις κάλπες, και μια εκστρατεία κατατρομοκράτησης των μελών της μειονότητας με την επιβολή καθεστώτος ωμής αστυνομοκρατίας στις περιοχές όπου αυτή διαμένει –κατά παράβαση προφανώς κάθε διεθνούς συνθήκης περί της προστασίας και των μειονοτικών ελευθεριών.
Αυτό το κλίμα, εξάλλου, είναι που έσπρωξε τον Κωνσταντίνο Κατσίφα να επιλέξει εδώ και χρόνια έναν δρόμο αντίστασης και αξιοπρέπειας, έστω και ατομικής, που τον οδήγησε στον θάνατο για το έθνος και την πατρίδα.
Η δε δολοφονία του επιβεβαιώνει την βάναυση καταπάτηση κάθε έννοιας ελευθερίας και δικαιώματος, από μια κυβέρνηση που έχει ούτως ή άλλως δυναμιτίσει πολλές φορές την κατάσταση στα Βαλκάνια με τον απροκάλυπτό της αλυτρωτισμό (που κατά το δοκούν στρέφεται εναντίον των Σέρβων, των Σκοπίων, αλλά και της Ελλάδας), που ελέγχεται για σωρεία υποθέσεων διαφθοράς και καταπάτησης των δικαιωμάτων των αντιφρονούντων στο εσωτερικό, και που έχει καταγγελθεί στην διάρκεια της θητείας της από την αξιωματική αντιπολίτευση για την εμπλοκή ανώτατων αξιωματούχων της στο… μεγαλεμπόριο της ηρωίνης που ελέγχει η αλβανική μαφία στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Τα πραγματικά γεγονότα της δολοφονίας, που αρχικώς προσπάθησε να συγκαλύψει η κυβέρνηση και η αστυνομία της γειτονικής χώρας  αρχίζουν σιγά σιγά να αποκαλύπτονται: Ο Κατσίφας ήταν εδώ και καιρό στοχοποιημένος από την αλβανική αστυνομία και το παρακράτος για τα φρονήματά του, και θύμα αλλεπάλληλων παρενοχλήσεων· οι απειλές και οι προσκλήσεις αυτών των μηχανισμών εντάθηκαν ενόψει του εορτασμού για τους πεσόντες του αλβανικού μετώπου, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου,

Δεν υπάρχει κανέναν τεκμηριωμένο στοιχείο ότι πυροβόλησε εναντίον των περιπολικών και των αστυνομικών, πέραν των σαθρών ισχυρισμών της αστυνομίας, και των αλλεπάλληλα αναθεωρημένων ρεπορτάζ που εκδίδουν τα ελεγχόμενα από την κυβέρνηση ΜΜΕ, αν και η τελετή για τους πεσόντες καλύπτονταν από διεθνή μέσα εξαιτίας της εκπροσώπησης των κρατών της Ελλάδας και της Αλβανίας σε υψηλότατο επίπεδο. Την προβοκάτσια επιβεβαιώνει η επιγενέστερη στάση της αλβανικής αστυνομίας που αρνείται τη συνδρομή των ελληνικών αρχών στην διαλεύκανση της υπόθεσης –αν και ο Κατσίφας είναι Έλληνας πολίτης και είναι υποχρεωμένη να το κάνει–, που έθετε προσκόμματα στην εξέταση του πτώματός του από τον ιατροδικαστή της οικογένειας, και που εν τέλει παρενέβη σε αυτό προκειμένου να εξαφανίσει τα πειστήρια της δολοφονίας του.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας εκτελέστηκε προς παραδειγματισμό από τα ένστολα τάγματα του αλβανικού (παρα)κράτους, σε μια επιχείρηση οργανωμένη από την αλβανική κυβέρνηση προκειμένου να στείλει «μήνυμα» στην μειονότητα και την ελληνική πλευρά.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι αυτή η μείζονα πρόκληση γίνεται σε συντονισμό με τον τουρκικό επεκτατισμό, που έχει μεταβάλει με τις ευλογίες της εκεί κυβέρνησης το αλβανικό κράτος σε προτεκτοράτο, με σκοπό την κατατρομοκράτηση και τον ‘συνετισμό’ της Ελλάδας σε ό,τι αφορά στην χάραξη ΑΟΖ στο Ιόνιο, την διαμάχη για τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο, και την διαμάχη για την κυπριακή ΑΟΖ.
Απέναντι σε αυτήν την εγκληματική προβοκάτσια, η στάση της ελληνικής κυβέρνησης είναι σκανδαλώδης: Κατ’ αρχάς  έβαλε τους παρευρισκόμενους αξιωματούχους, και κυρίως την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, να… διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μπροστά στο πρωτοφανές έγκλημα. Το δε υπουργείο Δημόσιας Τάξης της ηπειρώτισσας (!) Όλγας Γεροβασίληκινητοποίησε την… ΕΛΑΣ έτσι ώστε να παρέχει άλλοθι στην αλβανική αστυνομία μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Πράγματι αυτό το ανθελληνικό χαλκείο διακινησε πληροφορίες που ήθελαν τον Κωνσταντίνο Κατσίφα να καταδικάζεται από δικαστήριο στην Ελλάδα για εμπόριο κάνναβης παρότι σύμφωνα με ρητή δήλωση του δικηγόρου της οικογένειας, Κωνσταντίνου Γιοβανόπουλου, ο Κατσίφας κατά την ακροαματική διαδικασία είχε αθωωθεί πανηγυρικά από κάθε κατηγορία.
Οι  συγκεκριμένες πληροφορίες, προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη του νεκρού, «ρίχνοντας νερό στον μύλο» της αλβανικής  προπαγάνδας, η οποία επιχειρεί μεθοδικά να παρουσιάσει το θύμα ως «Greek extremist» που διατηρεί σχέσεις με την Χρυσή Αυγή.
Εξαπολύοντας την στρατιά των προπαγανδιστικών παπαγάλων, αποπειράθηκε να δικαιολογήσει μια καραμπινάτη δολοφονία σπιλώνοντας την μνήμη του νεκρού, υποστηρίζοντας ότι αυτός ήταν «φασίστας», και ότι η ανεύθυνη στάση του έθεσε σε κίνδυνο τις σχέσεις των δυο χωρών – κατηγορίες τις οποίες είχε χρησιμοποιήσει το 1996 η κυβέρνηση Σημίτη, που σήμερα υποτίθεται ότι βρίσκεται στο στόχαστρο της τωρινής κυβέρνησης για τα οικονομικά της σκάνδαλα, για να διασύρει την μνήμη του Σολωμού Σολωμού, στο αντίστοιχο περιστατικό της δολοφονίας του από… υπουργούς του ψευδοκράτους στην Πράσινη Γραμμή της Λευκωσίας.
Έτσι επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, ότι η ελληνική κυβέρνηση αθετεί τις συνταγματικές της υποχρεώσεις (να προστατεύει τους Έλληνες πολίτες, την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας κ.ο.κ.). Έτσι, οποιαδήποτε υποψία… πατριωτικού φρονήματος και αντίθεσης με τα όσα εκείνη συνομολογεί σε όλα τα μέτωπα των εθνικών μας θεμάτων, υπό την υψηλή εποπτεία των πρεσβειών και των δανειστών, αρκεί να μεταβάλει τον οποιονδήποτε σε πολίτη δεύτερης κατηγορίας, στόχο ιδεολογικών επιθέσεων και πρακτικών «δολοφονίας χαρακτήρων».
Μια πρακτική, που επαληθεύει τον χαρακτήρα του σημερινού καθεστώτος, ως μιας κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης που αναλαμβάνει να υλοποιήσει όλα τα συμβόλαια γενικής εκποίησης της χώρας, είτε μιλούμε για την δημόσια περιουσία και τον πλούτο των τραπεζών, είτε για τους κοινωνικούς και τους φυσικούς πόρους της χώρας, είτε για την γεωπολιτική της αυτοδιάθεση και την ανεξαρτησία της.
Είναι σαφές πως αυτή η κυβέρνηση είναι ανίκανη να προστατέψει την χώρα, και πως οποιαδήποτε άλλη, οποιουδήποτε άλλου κράτους θα ήταν πολύ σκληρότερη στην απάντησή της απέναντι στην βάναυση προβοκάτσια της αλβανικής κυβέρνησης, διακόπτοντας τις διπλωματικές της σχέσεις  έως ότου αυτή ζητήσει επίσημα συγνώμη για την δολοφονία του Κατσίφα, παύσει την πολιτική καταπίεσης της ελληνικής μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο, και επανέλθει στην διεθνή νομιμότητα τηρώντας τις συνθήκες που υπέγραψε.
Ευθύνες, βέβαια, έχουν και τα σε άλλη περίπτωση λαλίστατα κόμματα της αντιπολίτευσης, καθώς και όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται στα ανθρώπινα δικαιώματα, οι οποίοι σιωπούν ή ψελλίζουν ήξεις αφίξεις μπροστά σε αυτό το πρωτοφανές έγκλημα, μόνο και μόνο επειδή το θύμα είναι Έλληνας πολίτης. Αυτή τους η στάση, καθώς και η αδιαφορία την οποία επιδεικνύει το μεγαλύτερο μέρος του «πνευματικού κόσμου» και των κοινωνικών φορέων απέναντι σε αυτό το περιστατικό, είναι που συν τοις άλλοις επιτρέπει στην δημαγωγική εμφυλιοπολεμική πατριδοκαπηλία να το εκμεταλλεύεται προς εγχώρια κατανάλωση, για να διαφημίζεται ενόψει των επερχόμενων εκλογών.
Τα Ελληνικά δίκαια, ωστόσο, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητα της χώρας δεν μπορούν πλέον να προστατευτούν από το εγχώριο πολιτικό ματριξ που ζει στον δικό του παράλληλο κόσμο. Τα όσα συμβαίνουν στην Βόρειο Ήπειρο, την Μακεδονία, την Θράκη, το Αιγαίο και την Κύπρο  θέτουν αμείλικτο το ζήτημα της συνέχειας του ελληνικού έθνους ως ελεύθερου και αυτοδιάθετου κράτους, ενώ σε συνδυασμό με την εσωτερική οικονομική, κοινωνική, και πολιτισμική κατάρρευση θέτουν ζήτημα επιβίωσης του ελληνισμού στα χρόνια και της δεκαετίες που μας έρχεται.




*Το Άρδην οργανώνει την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 στις 19.30 εκδήλωση με θέμα:
Η δολοφονία του Κ. Κατσίφα και πώς διαμορφώνονται οι ελληνοαλβανικές σχέσεις 
Θα μιλήσουν:
Γιώργος Καραμπελιάς, συγγραφέας
Άγγελος Συρίγος, αναπληρωτής καθ. Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λεωνίδας Παππάς, τ. πρόεδρος της Ομόνοιας
στον χώρο πολιτική & πολιτισμού Ρήγας Βελεστινλής Ξενοφώντος 4, Σύνταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου