Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Η ραδιοφωνική ομιλία της βασιλίσσης Φρειδερίκης που συγκλόνισε τον πολιτισμένο κόσμο


Η ραδιοφωνική ομιλία της βασιλίσσης Φρειδερίκης για τα παιδιά του εμφυλίου

 Πετροβούβαλος

του Χρήστου Ι. Δρούγκα

.

«Φωνή εν Ραμά ηκούσθη, θρήνος, κλαυθμός και οδυρμός Ραχήλ η κλαίουσα τα τέκνα αυτής και ουκ ήθελε παρακληθήναι ότι ουκ εισί«.
προφήτου Ιερεμία

Tον Ιούλιο του 1947 και ενώ ο συμμοριτοπόλεμος (εμφύλιος πόλεμος) ήταν σε εξέλιξη, η Βασίλισσα Φρειδερίκη ανακοίνωσε την οργάνωση ενός πανελλήνιου εράνου με σκοπό να βοηθηθούν οι βόρειες ελληνικές επαρχίες. [ ΑΧ, αυτές οι βόρειες επαρχίες !!! ] Η Πρόνοια Βορείων Επαρχιών Ελλάδος, όπως ονομάστηκε η επιτροπή του εράνου, χρηματοδότησε την ίδρυση ενός δικτύου 53 παιδουπόλεων όπου φιλοξενήθηκαν και προστατεύθηκαν ορφανά ή απροστάτευτα παιδιά από τις εμπόλεμες περιοχές της χώρας.

Στις 28 Δεκεμβρίου 1949 και ώρα 22:00, η βασίλισσα Φρειδερίκη απηύθυνε ραδιοφωνική ομιλία, που μεταδόθηκε στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, απευθυνόμενη στον Ελληνικό λαό και προς όλον τον πολιτισμένο κόσμο, θέλοντας να τους πληροφορήσει για την τραγική ανθρωπιστική κατάσταση στην οποία βρισκόταν η χώρα μας με τα ορφανά, απροστάτευτα παιδιά και κυρίως για το ″παιδομάζωμα των συμμοριτών″ δηλαδή τις βίαιες αποστολές παιδιών στις Λαϊκές Δημοκρατίες από τον Δημοκρατικό Στρατό.

Το απόγευμα, πριν την ραδιοφωνική ομιλία της βασίλισσας, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων στα ανάκτορα των Αθηνών όπου η βασίλισσα και ο αρχιεπίσκοπος προέβησαν σε μακρές ανακοινώσεις εξηγώντας το μέγεθος του προβλήματος εις βάρος του Ελληνικού Έθνους. Η έκκληση της, μαζί με αυτήν του αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού, απευθυνόταν στους αρχηγούς των τότε 59 κρατών-μελών του ΟΗΕ ζητώντας την παρέμβασή τους για την επιστροφή των ελληνοπαίδων που είχαν αρπαχτεί από τους συμμορίτες και βρίσκονταν στις Λαϊκές Δημοκρατίες.

Η συνέντευξη Τύπου δόθηκε με αφορμή την πανελλαδική εκδήλωση της επομένης ημέρας. Με πρόταση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η 29η Δεκεμβρίου, κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των 14.000 νηπίων που έσφαξε ο Ηρώδης, είχε οριστεί ως ημέρα εθνικού πένθους για το παιδομάζωμα.

Εν συνεχεία παραθέτω το κείμενο της συγκλονιστικής ομιλίας της βασίλισσας Φρειδερίκης η οποία έφτασε σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου και έγινε η ″σπίθα″ για να ενεργοποιηθούν ανθρωπιστικές οργανώσεις και κυβερνήσεις ξένων κρατών παρέχοντας πολύτιμη βοήθεια στη χώρα μας καθώς επίσης και διπλωματικές παρεμβάσεις για την επιστροφή των ελληνοπαίδων που είχαν αρπαχτεί από τους συμμορίτες.

Η ομιλία της βασίλισσας έχει ως εξής:



ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΝ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟΝ

«Όπως οι περισσότεροι από Σας, που ζείτε μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή, εόρτασα κι εγώ τα Χριστούγεννα με τα παιδιά μου. Το χαρούμενο γέλιο τους αντηχεί ακόμη στ’ αυτιά μου. Αυτό με κάνει να σκέπτομαι τις άλλες εκείνες Ελληνίδες μητέρες των οποίων τα παιδιά άρπαξαν οι κομμουνιστικές συμμορίες και τα τράβηξαν δια της βίας στις χώρες που βρίσκονται πίσω από το σιδηρούν Παραπέτασμα.

Εν ονόματι ολόκληρου του Έθνους και ειδικότερα εν ονόματι των οικογενειών που επλήγησαν ζητώ σήμερα από τον πολιτισμένο κόσμο: ″Προσευχηθείτε μαζί μου για την τύχη αυτών των 28.000 απαχθέντων παιδιών″. Οι μητέρες τους έρχονται σε μένα και μου ζητούν βοήθεια. Είδα το απελπισμένο βλέμμα τους και άκουσα τους σπαρακτικούς λυγμούς των. Μαζί με τις σπαραγμένες αυτές καρδιές και τις αδειανές τους αγκαλιές στρέφομαι προς όλους σας σήμερα και σας παρακαλώ εν ονόματι του Θεού και εν ονόματι των παιδιών σας: ″Βοηθήστε με να ξυπνήσω τη συνείδηση του κόσμου, προσθέστε την φωνή σας στην δική μας για να επιστρέψουν τα παιδιά αυτά στην αγκαλιά των μητέρων των″. Πάρα πολύ καιρό ο πολιτισμένος κόσμος έμεινε βουβός. Η σιωπή μπροστά σε τέτοιο κτύπημα ενισχύει περισσότερο το έγκλημα και μας μεταβάλλει όλους σε συνένοχους.

Λησμονήσατε ότι προ λίγων ετών ακόμη η τύχη ενός μικρού αγοριού ονόματι Λίντμπεργκ συγκλόνισε ολόκληρη την ανθρωπότητα; Στην Ελλάδα θρηνούμε για την τύχη 28.000 μικρών ″Λίντμπεργκ″. Η μοίρα τους δεν είναι λιγότερο τραγική. Όχι μόνον σωματικώς ξεριζώθηκαν από του γονείς τους και από το αγαπημένο περιβάλλον τους, αλλά οι αθώες μικρές ψυχές τους συστηματικώς δηλητηριάζονται εναντίον των γονέων τους, της χώρας τους και του Θεού μας.

Τα Χριστούγεννα αυτά καμία στοργική μητέρα δεν τους διηγήθηκε την ιστορία του γελαστού Θείου Βρέφους. Κανένα μήνυμα αγάπης δεν θα φθάσει σ’ αυτά στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πίσω από το σιδηρούν Παραπέτασμα. Αυτά όμως περιμένουν να τα σώσουμε εμείς όλοι οι οποίοι πιστεύουμε ακόμη και έχουμε πίστη στα λόγια του Ιησού Χριστού όταν έλεγε: ″Άφετε τα παιδιά έλθειν προς Με, αυτών γαρ εστίν η Βασιλεία των Ουρανών!».

Πηγές: Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – 29.12.1949

.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Αυτή Της την ενέργεια , όπως την παρουσία Της ανάμεσα στούς αγνωνιζομένους στρατιώτες του ΝΟΜΙΜΟΥ Εθνικού Στρατού στην Μάχη της Κόνιτσας [ η οποία έκρινε το αποτέλεσμα τών μαχών Γράμμου-Βίτσι ] και την ίδρυση των Παιδουπόλεων δεν Της τα συγχώρησαν οι Αριστεροί στα επόμενα χρόνια.

Περισσότερον όλων προκάλεσε τη μήνη της Κομμουνιστικής Αριστεράς η ίδρυση των «Παιδοπόλεων», όπου φιλοξενούνταν ορφανά του Εμφυλίου και παιδιά φτωχών οικογενειών, αλλά και επαναπατριζόμενα ορφανά του λεγόμενου «Παιδομαζώματος». Υπολογίζεται ότι 33.000 παιδιά φιλοξενήθηκαν στις 53 «Παιδοπόλεις» της Φρειδερίκης, που τους παρείχαν τροφή, διαμονή και εκπαίδευση.

Ήταν ό ΜΟΝΙΜΟΣ στόχος των Κομμουνιστών μέχρι του θανάτου Της…….

Όταν κάποτε διάβασα το βιβλίο της Β. Φρειδερίκης » ΜΕΤΡΟΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΩΣ » μου έκανε εντύπωση η ακόλουθη στιχομυθία μεταξύ του Β. Παύλου και της ίδιας σε μία επίσκεψη που πραγματοποίησαν στην Ινδία.[ Κεφαλ. Διεθνείς Δεσμοί, σελίδα 261…..]

……Γυρίσαμε ξυπόλητοι το Ταζ Μαχάλ, ο ένας στο πλευρό του άλλου. «Θα χτίσης ένα μνημείο σαν κι αυτό όταν πεθάνω;» ρώτησα αστειυόμενη τον Παύλο.
«Ασφαλώς όχι. Όσο όμορφο κι αν είναι το μνημείο τούτο, εμείς θέλομε να μείνωμε κάτω από τον ανοικτό ουρανό, στο Τατόι, για να μπορούν τα ελάφια να περπατούν επάνω από μας και τα αγριολούλουδα ν′ ανθίζουν την άνοιξη.»
«Συμφωνώ»… του απάντησα .

Η Βασίλισσα Φρειδερίκη άφησε την τελευταία της πνοή από καρδιακή προσβολή στα Ανάκτορα Θαρθουέλα της Μαδρίτης κατά τη διάρκεια εγχείρισης καταρράκτη στις 06 Φεβρουαρίου 1981, ημέρα Παρασκευή. Ο Θεός άς αναπαύσει την ψυχή Της………

Χ.Ι.Δρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου