Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

«Κατάληψη υπέρ πατρίδος – Αν είστε Έλληνες θα μας στηρίξετε»






Το φαινόμενο του ντόμινο έχει αρχίσει να παίρνει σε όλη την Μακεδονία και σε σχολεία της υπόλοιπης Ελλάδος η κατάσταση με τις καταλήψεις για το Εθνικό θέμα της Μακεδονίας. Τα νέα
παιδιά πήραν την πρωτοβουλία να διαμαρτυρηθούν κλείνοντας τα σχολεία και απαιτώντας να ακουστούν με στόχο την «υπεράσπιση» των εθνικών μας εδαφών.
Στον «χορό» των καταλήψεων μπήκε την Τρίτη 20/11 και το ΓΕΛ Νιγρίτας που για τον ίδιο λόγο οι μαθητές του κατέλαβαν το κτίριο και ανήρτησαν πανό διαμαρτυρίας, ενώ σε ένδειξη συμπαράστασης οι μαθητές του Γυμνασίου Νιγρίτας (που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο) απείχαν από τα μαθήματά τους.
Το μεσημέρι της Τρίτης στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε και πορεία μαθητών στην οδό Λαγκαδά οι οποίοι με πανό και συνθήματα φώναζαν ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική.
Υπό κατάληψη σήμερα τελούσε το 1ο, 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, το 5ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, το 4ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, το 2ο ΓΕΛ Σταυρούπολης, το 2ο και το 6ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης, το 1ο ΓΕΛ Ωραιοκάστρου,το 4ο Γυμνάσιο Ευόσμου, το ΓΕΛ και το Γυμνάσιο Σοχού. Έληξε η κατάληψη στο ΓΕΛ Ευκαρπίας και στο 2ο Γυμνάσιο της περιοχής καθώς και στο 1ο ΓΕΛ Σταυρούπολης.
Οι καταλήψεις ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε κάποια σχολεία ενώ αυτή την εβδομάδα οι κινητοποιήσεις αυτές μεταφέρονται και σε άλλα σχολεία.
Τουλάχιστον, δέκα σχολεία -από τα συνολικά 40- στον νομό Πιερίας, προχώρησαν σε κατάληψη, αντιδρώντας στη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και ως ένδειξη συμπαράστασης για την αποβολή μαθητών από το 1ο ΕΠΑΛ Γέρακα επειδή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή».
Ενώ στον χορό των καταλήψεων μπήκε την Δευτέρα το 1ο ΓΕΛ και το 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στην Θεσσαλονίκη, όπως διαβάσατε παραπάνω.
Στην κατάληψη του Γυμνασίου Σοχού, οι μαθητές έχουν αναρτήσει πανό στα κάγκελα του σχολείου με μηνύματα «Η Μακεδονία είναι Ελληνική» και «Αν είστε Έλληνες θα μας υποστηρίξετε» και απέχουν από τα μαθήματα τους, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στον πανελλήνιο ξεσηκωμό που έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες με δεκάδες σχολεία να τελούν υπό κατάληψη σε όλη τη χώρα με αφορμή το Σκοπιανό.

Στο γενικό λύκειο Μυγδονίας μαθητές κατέλαβαν το κτίριο του γενικού λυκείου Μυγδονίας νωρίς το πρωί θέλοντας και αυτή να συνδράμουν στον αγώνα που κάνουν τα περισσότερα σχολεία της Θεσσαλονίκης για την υπεράσπιση των «εθνικών μας εδαφών».
Συγκεκριμένα, τονίζουν Μακεδονία γη Ελληνική και κανένας συμβιβασμός για την Μακεδονία.
«Δεν είμαστε χρυσαυγίτες, ούτε οι γονείς μας. Ανησυχούμε για το μέλλον της Ελλάδας», αναφέρει ο πρόεδρος του 15μελούς.

Δεν χορταίνουμε να γράφουμε!
Δείτε εικόνες



















ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου