Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει περάσει σε άλλο επίπεδο

Του Γιώργου Φαρμάκη

Η Τεχνητή Νοημοσύνη, το τελευταίο διάστημα έχει μπει πολύ δυναμικά στην ζωή μας.
Η εταιρία Google, είναι πολύ μπροστά σε αυτό τον τομέα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη της Google, λοιπόν είναι πολύ ρεαλιστική και από κάποιο σημείο και μετά είναι τρομακτική. Πλέον είναι δυνατό, ο ψηφιακός βοηθός (της google), να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις, χωρίς ο άνθρωπος με τον οποίο μιλάει, να καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται.

Ο επικεφαλής της Google Sundar Pichai. παρουσίασε την νεότερη έκδοση της Google I/O 2018.
Η σύγχρονη ψηφιακή βοηθός, έχει πολλές δυνατότητες οι οποίες δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις ανθρώπινες.
Στο βίντεο που ακολουθεί θα ακούσετε δύο γυναικείες φωνές και πραγματικά θα δυσκολευτείτε να βρείτε τις διαφορές. Ποια είναι η αληθινή και ποια είναι η ψηφιακή φωνή;
Δείτε το βίντεο:

Όπως θα διαπιστώσατε και μόνοι σας, η τεχνολογία έχει προχωρήσει πάρα πολύ και αυτό δημιουργεί κάποιες λογικές ανησυχίες.

Οι άνθρωποι κάποια στιγμή στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα μπούνε στο περιθώριο;
Οι ανθρώπινες σχέσεις θα αντικατασταθούν πλήρως;
Ποιος είναι αυτός που ελέγχει την Τεχνητή Νοημοσύνη;

Μπορούν να γίνουν αμέτρητες τέτοιες ερωτήσεις, διότι οι φόβοι πλέον είναι υπαρκτοί. Ζούμε σε ένα κόσμο που αλλάζει συνεχώς και εξελίσσετε. Η εξέλιξη της τεχνολογίας, ήδη έχει φέρει πολλές και σημαντικές αλλαγές σε όλους τους τομείς.

Η υπεραπλούστευση της καθημερινότητας την οποία θα φέρει η εξέλιξη της Τεχνητής Νοημοσύνης, κάποια στιγμή θα κάνει τον άνθρωπο πρακτικά άχρηστο. Είναι καλό να υπάρχει εξελιγμένη τεχνολογία αλλά ακόμα πιο καλό είναι να υπάρχουν κάποια διακριτά όρια.

πηγή  
http://thesecretrealtruth.blogspot.com 
το είδαμε ΕΔΩ
http://koukfamily.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου