Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Χριστιανοφοβία κι επ-Ανάσταση

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ
 27 Απριλίου 2019.

     Τί είναι αυτό που τους ερεθίζει τόσο; Είναι η συμβολή του χριστιανισμού στη φυσιογνωμία του δυτικού πολιτισμού και του καπιταλισμού; Η βουτιά στο άλογο; Η σύνδεση της χριστιανικής ταυτότητας με συντηρητικές αξίες, όπως αυτές της πυρηνικής οικογένειας, της πατριαρχίας, της εθνικής κυριαρχίας, της διάσωσης της γλώσσας, του σεβασμού σε ήθη, έθιμα, προγόνους;  Την περίοδο πριν καεί από αμέλεια η στέγη και το καμπαναριό της Νοτρ Νταμ, σημειώθηκαν στη Γαλλία 12 εμπρηστικές επιθέσεις σε χριστιανικούς ναούς. Δεν θα γινόταν ευρύτερα γνωστό, αν δεν είχε έρθει στην επιφάνεια ως παράπλευρη είδηση της  πυρκαγιάς. 
      Από την άλλη, μαθαίνουμε αμεσότατα κάθε επίθεση σε τέμενος και συναγωγή. Τί α λα καρτ αντιμετώπιση είναι αυτή; Εδώ έχουμε συγκεκριμένη ιδεολογική κατεύθυνση. Ομπάμα και Χίλαρυ, οι παγκόσμιοι πάτρονες των απανταχού «προοδευτικών», στα τουιτ τους για τη Σρι Λάνκα δεν έγραψαν περί επίθεσης εναντίον «χριστιανών», αλλά «εορταστών του Πάσχα»!
     Χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, η ΣΥΡΙΖΕΡΤ των μυρίων υπαλλήλων δεν έσπασε καν πρόγραμμα για την φλεγόμενη Παναγία των Παρισίων. Γιατί υπάρχει ο όρος «ισλαμοφοβία» και δεν υπάρχει ο αντίστοιχος «χριστιανοφοβία»; Ειδικά σε μία εποχή πολύ εξειδικευμένων νεολογισμών, τύπου «γυναικοκτονία», που υπακούν στα κελεύσματα νεοαριστερών πολιτικών ταυτότητας (identity politics), θα περίμενε κανείς η μαζική εχθρότητα προς τη χριστιανική θρησκεία να απεδίδετο τρόπον τινά μέσω μιας ειδικής λέξης. Όχι; Γιατί; Εν Ελλάδι, δεκάδες είναι τα τελευταία χρόνια οι κάθε είδους επιθέσεις και βανδαλισμοί αντεξουσιαστών εναντίον χριστιανικών ναών.
       Πέρυσι είδαμε και αραβικά πανώ στο Πολυτεχνείο. Οι σύντροφοι αγκαλιάζουν το ισλάμ και μαζί επιζητούν τη διάβρωση της Χριστιανοσύνης. Οι πρώτοι γιατί τη θεωρούν πυλώνα του καπιταλισμού, το δεύτερο διότι θέλει σαρία διά ουδετεροθρησκίας. Μα οι χριστιανοί, ειδικά της Ορθόδοξης Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, ξέρουμε καλά από τέτοια. Ο χριστιανός κυνηγιέται, διώκεται, προσβάλλεται, διασύρεται, χτυπιέται, θυσιάζεται – και ανασταίνεται. Είναι ο μεγαλύτερος επαναστάτης όλων. Κι είναι μέσα από τις δοκιμασίες, που έρχεται σε επαφή με τη βαθύτερη δύναμη της πίστης του.
 Καλό κι ευλογημένο Πάσχα! 

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Πρώτο Θέμα

Source: https://meaculpa.gr/constantinos-bogdanos/22890-xristianofobia-ki-ep-anastasi
Κωνσταντίνος Μπογδάνος - Meaculpa.gr - Απόψεις, Επικαιρότητα, Σχόλια, Νέα, Ειδήσεις από την Ελλάδα & το Εξωτερικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου