Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

«Η Ορθοδοξία στο στόχαστρο της πολιτικής ορθότητας.»





Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος μπήκε περισσότερο μέσα στις καρδιές μας μετά την αήθη επίθεση που δέχθηκε από φιλήκοους του διαβόλου.  

 Άνθρωποι κακόβουλοι (πιστεύουμε κακόβουλοι το ξεκίνησαν) και άσχετοι με την Ορθοδοξία, εξέφραζαν από ύβρεις έως ανοησίες. Όσο για τις ξένες ιστοσελίδες που ασχολήθηκαν θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν «φυλλάδες», η μία εξ αυτών μάλιστα είναι καθαρά ομοφυλοφιλικού περιεχομένου. Για τέτοια «ποιότητα» και «σοβαρότητα» μιλάμε. 

Εμείς θα συνεχίσουμε να τον έχουμε   στο  κομποσχοίνι μας 
και πρώτον θα ευχαριστήσουμε τον Θεό που μας έχει χαρίσει τον καλό μας π . Νεόφυτο, ο οποίος με τον απλό και καρδιακό του λόγο -πόσο σπανίζει αυτό στις μέρες μας και ειδικά  στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο- φωτίζει τον Ορθόδοξο δρόμο, μακρυά από το σκοτεινό και μίζερο πνεύμα του κόσμου τούτου. Ο λόγος του μπαίνει κατευθείαν στις καρδιές μας, γιατί έχει περάσει πρώτα από την δική του την καρδιά. Δεν έχει αυτόν τον απρόσιτο και επιτηδευμένο λόγο των τραγικών ιεροκηρύκων  που ακούμε συχνά.
Όλοι μας έχουμε τραγική εμπειρία από τον αποστεωμένο λόγο  Ιεροκηρύκων ,Επισκόπων...τους ακούς και λες ,τελείωνε άνθρωπε μου! 
Γι’ αυτό λύσσαξε ο μισόκαλος. 
Και δεύτερον, θα παρακαλέσουμε τον Τριαδικό Θεό να του δίνει πάντα δύναμη, να τον φωτίζει και να τον προστατεύει από τους δαιμονόπληκτους του κόσμου τούτου. 

Ακούμε λέει από Χριστιανικά περιβάλλοντα,  
ότι καλός ο Μόρφου , αλλά, χάλασε ο ευλογημένος τον νιρβάνα της πλειοψηφίας των Κυπραίων Επισκόπων ...και πως το θέμα είναι σοβαρό και ως τέτοιο θα έπρεπε να απασχολήσει την Ιερά Σύνοδο, όχι για επιβολή κυρώσεων, αλλά για προβληματισμό και διαμόρφωση μιας κοινής θέσης. Δηλαδή πρώτα τον αδειάζουν ,βλέπε Αρχιεπίσκοπος  , βγαίνουν με δηλώσεις και δείχνουν παντελή ανεπίτρεπτη άγνοια της Ορθόδοξης ψυχοθεραπείας  ,
βλέπε Κυρηνείας  ή οι περισσότεροι σιωπώντες , 
και μετά ζητείτε  συνεδρίαση της Ι.Συνόδου για κοινή θέση...
Ας είναι !

Αντί να γίνει αυτό, το ζήτημα το ανέλαβε ο Γενικός Εισαγγελέας, 
ο οποίος , με επιστολή του προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας έδωσε οδηγίες «για την έναρξη διερεύνησης του ενδεχομένου διάπραξης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος σε σχέση με την πρόσφατη ομιλία Πανιερώτατου Μόρφου σε σχέση με ομοφυλοφίλους και συναφή θέματα». 

Απορίας λόγος ,γιατί τόση σπουδή, όταν σε μερικές μέρες, μετά την εορτή της Παναγίας , ο π. Νεόφυτος , όπως έχει λεχθεί, θα δώσει ο ίδιος εξηγήσεις; 

Επίσης, τι είδους διερεύνηση και πως θα γίνει αυτή , είναι ένα ακανθώδες ερώτημα!

 Καλόν είναι οι ανακριτές , πριν πάρουν κατάθεση από τον Μητροπολίτη να μην αρκεστούν στις εναντίον του επικρίσεις, 
αλλά για να προετοιμαστούν κατάλληλα να μελετήσουν το κείμενο πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης Μόρφου ,π. Φωτίου Ιωακείμ
(δες εδώ
Θα το κάνουν;;

Κάθε πολίτης βέβαια σέβεται τον Γενικό Εισαγγελέα 
και τον θεσμό , που εκπροσωπεί  ( πράγμα που δεν έκανε , σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Κληρίδη , ο Κώστας Γαβριηλίδης, Συμβούλος  (τρομάρα του) του Προέδρου της Δημοκρατίας για την Πολυπολιτισμικότητα, Αποδοχή και Σεβασμό στη Διαφορετικότητα) , αλλά φοβούμαστε ότι με την απόφαση του ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου. Κι’ αυτό , διότι , εξ όσων γνωρίζουμε, για πρώτη φορά θα γίνει για ομιλία κληρικού, και ιδιαίτερα Επισκόπου, «διερεύνηση του ενδεχομένου διάπραξη οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος». 

Ακόμη και να διαφωνεί κανείς με τον π. Νεόφυτο, 
  δεν ευσταθεί η άποψη ότι τα λεχθέντα του «συγκρούονται με αρχές ίσων δικαιωμάτων και σεβασμού της αξιοπρέπειας όλων των πολιτών» και ότι συνιστούν «ρατσιστική συμπεριφορά».
 Για κάθε ελεύθερο σκεπτόμενο πολίτη  σε μια ελεύθερη ευνοούμενη πολιτεία μόνο φασίζουσα  ερμηνεία των όποιων νόμων, μπορεί να δηλωθεί  τέτοια ερμηνεία τους ...

Τελειώνοντας τις λίγες σκέψεις και προβληματισμούς  μας 
να θυμίσουμε στους σύγχρονους  φασίστες της πολιτικής ορθότητας το γνωστό του  Βολταίρου «Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου