Σάββατο 3 Αυγούστου 2019

Κυρηνείας Χρυσόστομος – ένας σύγχρονος Ιούδας.



Με μεγάλη μας θλίψη παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα στην Κύπρο, η οποία ασχολείται εδώ και κάμποσες ημέρες με μία υπόθεση μούφα

Οι αρχές της Κύπρου έχουν εισέλθει στην δίνη του παραλόγου που έστησε ένα μαφιόζικο σύστημακινητοποιώντας λυτούς και δεμένους να ρίξουν λάσπη στον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, ίσως τον μόνο ΑΞΙΟ Ιεράρχη που έχει απομείνει σε Κύπρο και Ελλάδα μαζί.


Και αντί οι αρχές της Κύπρου να εντοπίσουν εγκαίρως το προφανές που όλοι βλέπουμε και να βάλουν τον κάθε κατεργάρη στην θέση του, είδαμε όλα τα κόμματα μαζί με την κυβέρνηση να παρελαύνουν στην σκηνή κάνοντας βαθιά υπόκλιση στον ολοκληρωτισμό της πολιτικής ορθότητας. Διερωτάται κανείς, πρόκειται περί Κράτους ή οίκου ανοχής; Είναι δυνατόν όλοι αυτοί να χορεύουν τόσο εύκολα στον ρυθμό χυδαίων συκοφαντών και λασπολόγων;

Στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Νεόφυτου διώκεται η Ορθοδοξία και επιχειρείται ένα φασιστικό πραξικόπημα εναντίων των θρησκευτικών μας πεποιθήσεων και της ελευθερίας της θρησκευτικής μας έκφρασης

Μία κλίκα εκκλησιομάχων θέλει να μας επιβάλει τι πρέπει να πιστεύουμε και πως πρέπει να εκφράζουμε την Πίστη μας. 

Ο Κυρηνείας Χρυσόστομος πετάχτηκε σαν την …παπαρούνα την κατάλληλη στιγμή να δώσει «επιχειρήματα» στους χυδαίους συκοφάντες να συνεχίσουν την διαπόμπευση και να προχωρήσει η διαδικασία του διωγμού του σεπτού μας Ιεράρχη. «Άδειασε» τον αγαπημένο μας Μόρφου Νεόφυτο για να παραδοθεί τώρα στα χέρα του Ποντίου Πιλάτου, εισαγγελέα, και αστυνομίας, την ώρα που ΜΜΕ, ομοφυλόφιλοι και άλλοι επαγγελματίες «δικαιωματιστές» φωνάζουνάρον άρον, σταύρωσον σταύρωσον αυτόν.

Εκεί που περιμέναμε την Εκκλησία της Κύπρου, ή έστω κάποιον από την Εκκλησία της Κύπρου να πει το προφανές ότι ο Μητροπολίτης Μόρφου δεν κάνει τίποτε άλλο παρά εκφράζει τις θέσεις των Πατέρων και των Αγίων της Εκκλησίας, ο Κυρηνείας Χρυσόστομος, «συνάδελφος» του Μητροπολίτη Μόρφου, δημοσίευσε την κάτωθι δήλωση:
«Εκφράζοντας τη θέση της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας και τη δική μου προσωπικώς, πιστεύουμε ότι ο κληρικός δεν πρέπει να ανακατεύεται μέσα στις κρεβατοκάμαρες των ζευγαριών. Επίσης από την εμπειρία μας μέσα από τη μελέτη των έργων αγίων ανθρώπων της Εκκλησίας ή και σε προσωπική επικοινωνία μαζί τους, δεν έχουμε διαβάσει και δεν έχουμε ακούσει οι άγιοί μας να αναφέρονται σε τέτοιου είδους θέματα με τόση λεπτομέρεια».
Ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος εκφράζει την προσωπική του άποψη κρυβόμενος πίσω από το πρώτο πρόσωπο του πληθυντικού και την γενικόλογη φράση «τη θέση της Ιεράς Μητροπόλεως Κυρηνείας»! Μόνο που το αξίωμα που κατέχει δεν το έλαβε για να εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις αλλά την θέση της Εκκλησίας. Κοιτώντας όμως το βιογραφικό τουκαταλαβαίνει κανείς γιατί δεν είναι ικανός να εκφράσει την θέση της Εκκλησίας:
«Ἐπεράτωσεν ἐπιτυχῶς τὰς θεολογικάς του σπουδὰς ἐν τῇ Θεολογικῇ Σχολῇ τοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, τὰς μεταπτυχιακὰς θεολογικάς του σπουδὰς ἐν τῷ Ἰνστιτούτῳ Μεταπτυχιακῶν Σπουδῶν Ὀρθοδόξου Θεολογίας παρὰ τῷ Ὀρθοδόξῳ Κέντρῳ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου ἐν Σαμπεζὺ Γενεύης, ἐν συνεργασίᾳ μετὰ τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου τοῦ Φριβούργου καὶ τῆς Αὐτόνομης Σχολῆς Προτεσταντικῆς Θεολογίας τοῦ Πανεπιστημίου τῆς Γενεύης. Ἔλαβε τὸν τίτλον τοῦ Διδάκτορος τῆς Θεολογίας παρὰ τῆς Καθολικῆς Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου τῆς Βιέννης. Εἶναι Διδάσκαλος Ὀρθοδόξου Θεολογίας τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, ἔτυχε μετεκπαιδεύσεως εἰς τὸ Τμῆμα Θεολογίας καὶ Θρησκείας τοῦ Πανεπιστημίου τοῦ Ντάραμ καὶ εἶναι ἐπίτιμος Διδάκτωρ τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Ὀβιδίου Πανεπιστημίου τῆς Κωνστάντα.»    
Η βιασύνη του Κυρηνείας να επέμβει με ένα κείμενο που κινούνταν πάνω στη βάση των συκοφαντιών και που ούτε λαϊκός δεν θα έγραφε, δείχνει μόνο ένα πράγμα, ότι έσπευσε να δώσει χέρι βοηθείας στους διώκτες του δούλου του Θεού.

 Ως μεταπατεριστής ο ίδιος, δεν άντεχε την δημοφιλία του αγαπητού μας ευλογημένου Ιεράρχη. 
Δεν άντεχε να ακούγεται με τόση απήχηση ο αυθεντικός Ορθόδοξος λόγος περί μετανοίας, καταπολέμησης των παθών, περί του αμαρτήματος της ομοφυλοφιλίας και της αφαίρεσης μιας ανθρώπινης ζωής. Δεν άντεχε να ακούει τις λέξεις αίρεση και αιρετικός, την στιγμή που το δαιμονόπληκτο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως τις έχει ήδη διαγράψει από το λεξιλόγιό του και τώρα διαστρεβλώνει και δημοσίως το νόημά τους στους αδαείς και ακατήχητους. Δεν ήταν δυνατόν να ακούγεται ότι ο «Πάπας» δεν έχει Ιερωσύνη την στιγμή που ο Βαρθολομαίος και οι οικουμενιστές τριγύρω του δέχονται τους Παπικούς ως «αδελφή Εκκλησία» και τους αναγνωρίζουν Μυστήρια.

Όπως και τότε με τον Ιησού Χριστό, έτσι και τώρα πίσω από τους Πιλάτους, τους στρατιώτες και τους όχλους κρύβονται πάλι οι ραδιούργοι και πανούργοι Αρχιερείς.

Ο Κυρηνείας Χρυσόστομος είναι ένας σύγχρονος Ιούδας που παρείχε την πολύτιμη ψευδομαρτυρία που χρειάζονταν οι σταυρωτές του Μόρφου για να φαίνονται δίκαιοι και όχι ελεεινοί αγύρτες και φασίστες. Από την αρχή ο σκοπός τους ήταν προφανέστατος. Να απομονωθεί και να φιμωθεί ο Μητροπολίτης Μόρφου ως ένας «ακραίος» που έχει «ακραίες» θέσεις και να δοθεί εμμέσως πλην σαφώς το «προειδοποιητικό μήνυμα» της πολιτικής ορθότητας σε κάθε «ενδιαφερόμενο»: «Βουλώστε το αλλιώς θα έχετε την ίδια τύχη».

Ο πρόθυμος Κυρηνείας Χρυσόστομος εμφανίστηκε ως από μηχανής θεός να συνδράμει σε αυτόν τον σκοπό. Είπε στην ουσία: «ναι είναι ακραίος, είναι δικά του αυτά που λέει, δεν τα έχουμε ακούσει έτσι, δεν τα έχουμε διαβάσει, δεν είναι αυτά της Εκκλησίας. Πάρτε τον. Δικάστε τον».

Και τώρα που δικάζεται η Ορθοδοξία, φαίνεται ότι δικάζεται μόνο ένας «ακραίος» άνθρωπος. Τώρα που το Ορθόδοξο φρόνημά μας ταυτίζεται με ποινικό αδίκημα, φαίνεται ότι μόνο το «ακραίο» φρόνημα του Μητροπολίτη Μόρφου ταυτίζεται με ποινικό αδίκημα.Διότι οι λυκοποιμένες έχουν θρονιαστεί και διακηρύττουν ότι αυτοί είναι η Εκκλησία, διακηρύττουν ότι αυτοί φυλάγουν τα πρόβατα. Αλλοίμονό μας. Αυτοί οι ανάξιοι, που θεωρούν ότι η Εκκλησία δεν έχει λόγο σε όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής, την ώρα μάλιστα που βλέπουν τους πόρνους, τους μοιχούς και τους ομοφυλόφιλους να εισβάλλουν στη δική μας ζωή και στις ψυχές των μικρών παιδιών διαφημίζοντας τις δικές τους κρεββατοκάμαρες.
Η δήλωσή του Κηρυνείας Χρυσοστόμου δεσπόζει τώρα ως «νίκη» στα ίδια βρωμερά ιστολόγια που λίγο πριν έκαναν τρελό πάρτι λοιδορώντας, συκοφαντώντας και χυδαιολογώντας εις βάρος του δούλου του Θεού. Με αυτήν του την πράξη ο Κηρυνείας Χρυσόστομος επικρότησε και επιβράβευσε τις συκοφαντίες, τις λοιδορίες, και όλες τις χυδαιότητες που διαβάσαμε. Ένας άνθρωπος του Θεού δεν θα επιβράβευε έναν τέτοιο βάρβαρο λιθοβολισμό σαν και αυτόν που υπέστη ο Μητροπολίτης Μόρφου, ακόμη και αν αυτός που λιθοβολούνταν ήταν όντως ένοχος. Τούτος εδώ έσπευσε να οπλίσει τους χυδαίους λιθοβολιστές με «επιχειρήματα» γνωρίζοντας ότι ο κατηγορούμενος είναι αθώος.
Ο Μόρφου τώρα ανεβαίνει τον μαρτυρικό Γολγοθά και ο Κυρηνείας κατρακυλάει στο σκότος. Ο Μόρφου ετοιμάζεται για Ανάσταση, ο Κυρηνείας για αιώνιο θάνατο. 
Έχει συνειδητοποιήσει ο Κυρηνείας τι έχει κάνει; Όταν το συνειδητοποιήσει έχει δύο επιλογές:
Ή ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΙΟΥΔΑΣ, Ή ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ.

Φαίη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου