Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Υπεκφυγές και αοριστολογίες (αερολογίες) από έναν ιεράρχη, που μάθαμε τόσα πράγματα! Κρίμα του! Λίαν υποδεέστερος της περιστάσεως! Λίαν!

Αποτέλεσμα εικόνας για ναυπάκτου ιερόθεος 

«Δεν έχουμε δικαίωμα εμείς να αναγνωρίσουμε απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Δεν είμαστε ανωτέρα αρχή από το Οικουμενικό Πατριαρχείο για να αναγνωρίσουμε την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου», απεφάνθη ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, που δάνεισε τη γραφίδα του τον πρηγούμενο καιρό προκειμένου να στηρίξη, κατ αυτόν τον τρόπο, την αντικανονικότητα.

Από πού και ως πού δεν έχετε σεις, οι ιεράρχες της ΑΥΤΟΚΑΦΑΛΟΥ Εκκλησίας της Ελλάδος, αυτό το δικαίωμα αυτό, σεβασμιώτατε;

Εάν η απόφαση του ΙΣΟΤΙΜΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΩΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΩΣ, Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως (ο όρος «οικουμενικό» είναι έωλος ιεροκανονικά) τυγχάνει σφόδρα αντικανονική, όπως εν προκειμένω, όχι μόνο δικαίωμα έχετε να μην την αναγνωρίσετε αλλά και αδήριτη υποχρέωση να την καταγγείλετε πανορθοδόξως.

Και από πού και ως πού είναι ανώτερη τοπική Εκκλησία από την Ελλαδική Εκκλησία το εν λόγω Πατριαρχείο;

Έχουμε ανακαλύψει και διαβαθμίσεις ανωτερότητας μεταξύ των διαφόρων τοπικών Εκκλησιών;

Τι σόι εκκλησιολογία είναι αυτή;

Θα βρεθεί κανείς πανεπιστημιακός θεολόγος, που δεν υπηρετεί την επάρατη σκοπιμότητα, να βάλει τα πράγματα στη θέση τους;
Λυκούργος Νάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου