Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Μαρτυρία από την Αμερική για τον Γέροντα Εφραίμ: «Αυτό το έργο δεν είναι έργον ανθρώπου αλλά έργο του Αγίου Τριαδικού Θεού.»


Αβέρωφ



σ.σ. Η κάτωθι επιστολή μας εστάλη από φίλο αναγνώστη Έλληνα ομογενή της Αμερικής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Είναι μία αληθινή και έμπονη μαρτυρία ενός ανθρώπου που έχει ζήσει το έργο του Γέροντα Εφραίμ από κοντά. Νοιώθει την ανάγκη να πει δυο λόγια σε όσους καλοπροαίρετους, έπειτα από τον συκοφαντικό και κακοήθη πόλεμο που διεξάγεται εναντίον του Γέροντα Εφραίμ. Το κείμενο δημοσιεύεται αναλλοίωτο για ευνόητους λόγους. Τα πλήρη στοιχεία του φίλου αναγνώστη είναι στην διάθεση του ιστολογίου. Τον ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας έκανε.

***

κ. Αθανάσιος Λύκος

ΓΕΡΩΝ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑΣ

Αντιλογος στα πρωσφατως γραφέντα εις τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Δια το πρόσωπο και το έργο του Γέροντος Εφραίμ της Αριζονας.

Όσα στη συνέχεια θα παραθεσω δεν έχουν σκοπό να απαντήσω σε κανένα, αλλά διά την ενημέρωση των καλοπροαίρετων χριστιανών που ίσως να μη γνωρίζουν. Δεν είμαι ούτε άξιος ούτε ικανός για να αναφερθώ στο πρόσωπο και το έργο του Γεροντος Εφραίμ. Αλλά έπειτα από τόση λασπη και κακοήθεια δεν ήταν δυνατόν να μη γράψω δυο λόγια.



Αυτός ο Ευλογημένος Γεροντας που εξομολογούσε για δεκαετίες έως και 12 ωρες ημερησίως, και όργωσε όλη την Αμερική και τον Καναδά, από πόλη σε πόλη από εκκλησία σε εκκλησία και από σπίτι σε σπίτι. Να διάκονει, εξομολόγει, στηρίζει, ανακουφίζει ακατάπαυστα τους πάντες.

Καποιος από αυτούς που γράφουν εναντίον του έργου του Γεροντος Εφραίμ λέει Ότι γέμισε όλη την Αμερική και τον Καναδά με μοναστήρια. Αληθές, αλλά με την μόνη διαφορά χωρίς προϋπολογισμό χωρίς συμβούλια χωρίς τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς μεγάλα ονόματα και μεγάλα πορτοφόλια αλλά με τη χάρη και την πρόνοια του Θεού και την βοήθεια των απλών πιστών από Αμερική και Ελλάδα. Και πάντοτε χωρίς ούτε 1 δρχ στην τσέπη του. Αντιπροσωπευτικά θα αναφέρω ένα περιστατικό. Μια φορά που πήγαινε αεροπορικώς στο Σικάγο λόγω κακοκαιρίας το αεροσκάφος άλλαξε αεροδρόμιο κανείς δεν το περίμενε εκεί Πηρε ένα ταξί και όταν έφτασα στο μοναστήρι χτύπησε την πόρτα και ζήτησε από την μοναχή να του δώσει χρήματα για να πληρώσει. Κάτι παρόμοιο συνέβαινε κάθε φορά που επέστρεφε στην Ελλάδα ότι του είχαν δώσει ως τώρα τα έδινε στην οικοδέσποινα στο σπίτι που τον φιλοξενούσαν με εντολή να τα μοιράσει και πάντοτε έφευγε με ένα τσαντάκι και χωρις χρήματα.

Εάν την δεκαετία του 1980 είχαν κάποιους ενδοιασμούς ίσως να ηταν κατανοητόν αλλά έπειτα από ένα έργο ανεπανάληπτο που δεν έχει συμβεί ποτέ στα χρονικά να ιδρυθούν 17 ιερές μονές στην Αμερική και τον Καναδά κάτι το οποίον Αναντίρρητα δεν είναι έργο ανθρώπου αλλά έργο του Αγίου Τριαδικού Θεού. Το ήθελε, το ευλόγησε και το εδραίωσε. Ως εκ τουτου οποιος δεν συμφωνεί και είναι πολοι αυτοί που δεν συμφωνούν Θα τους συνιστούσα τα παράπονα τους να τα κάνουν στο Χριστο μας την Παναγία μας και τους Αγίους των οποίων τα μοναστήρια φέρουν το όνομα τους διότι αυτό το έργο δεν είναι έργον ανθρώπου αλλά έργο του Αγίου Τριαδικού Θεού.

Ευχαριστώ διά την φιλοξενία

Αθανάσιος Λύκος

Σχετικά

Εις χείρας του «Ηρώδου» ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας!

Νέο συκοφαντικό χτύπημα εναντίον του Γέροντα Εφραίμ.

Θεόδωρος Καλμούκος: Αυτοί οι αμόρφωτοι στενόμυαλοι φονταμενταλιστές έχουν γίνει το δράμα και το τραύμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας ..

Βρώμικος πόλεμος των οικουμενιστών εναντίον του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας πίσω από την εκλογή του νέου Μητροπολίτου στο Σικάγο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου