Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Ron Paul – Το Κογκρέσο κήρυξε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας


Αρθρο του Ron Paul



Σήμερα η βουλή των αντιπροσώπων πέρασε νομίζω μια απο τις χειρότερες νομοθεσίες.
Ο νόμος H.Res. 758 που ψηφίστηκε καταδικάζει ευθέως την επιθετικότητα της Ρωσίας εναντίον γειτονικών χωρών και την προσπάθεια της για πολιτική και οικονομική ηγεμονία.

Για την ακρίβεια ο νόμος αυτός είναι 16 σελίδες προπαγάνδας που θα πρέπει να κάνει ακόμα και τους πιο νέο-συντηρητικούς να ανατριχιάσουν ,αν είναι ικανοί.

Αυτού του τύπου τις νομοθεσίες παρακολουθούσα πάντα στο Κογκρέσο γιατί ενώ φαινομενικά ήταν “ αθώες ” συχνά οδηγούσαν σε κυρώσεις και πόλεμο.

Θυμάμαι που διαφωνούσα έντονα το 1998 για την Απελευθερωτική Πράξη εναντίον του Ιράκ ( Iraq Liberation Act ) γιατί ήξερα ότι θα οδηγούσε σε πόλεμο.

Δεν διαφωνούσα γιατί ήμουν υποστηρικτής του Σαντάμ , ούτε σήμερα είμαι υποστηρικτής του Πούτιν η κανενός ηγέτη στον κόσμο αλλά γιατί ήξερα ότι άλλος ένας πόλεμος εναντίον του Ιράκ δεν θα έλυνε τα προβλήματα αλλά θα έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα.
Καί είδαμε όλοι μετά τί ακολούθησε.

Γιαυτό νομίζω ότι παλι επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος , μόνο που αυτή την φορά ο πήχης είναι πιο ψηλά και προκαλώντας έναν πόλεμο με την Ρωσία θα οδηγήσει σε όλοκληρωτική καταστροφή !

Αν κάποιος νομίζει ότι υπερβάλω με τον συγκεκριμένο νόμο θα αναφέρω κάποια παραδείγματα :

Η παράγραφος 3 κατηγορεί την Ρωσία για εισβολή και διάσπαση της ενότητας της Ουκρανίας.
Η παράγραφος δεν αναφέρει κάποιο στοιχείο που να το αποδεικνύει αυτό.

Σίγουρα με τόσους δορυφόρους που έχουμε και μπορούνε να διαβάσουνε μια πινακίδα αυτοκινήτου θα έπρεπε να έχουμε και στοιχεία για αυτή την δραστηριότητα των Ρώσων αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αποδείξεις για αυτή την κατηγορία.

Όσον αφορά την παρέμβαση της Ρωσίας στην ενότητα της Ουκρανίας .Γιατί κατηγορείται η
Ρωσία και όχι η Αμερική η οποία παρενέβη ευθέως στα εσωτερικά της Ουκρανίας τον περασμένο Φεβρουάριο με την ανατροπή της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης ;

Όλοι ακούσαμε τις συνομιλίες από τις κασέτες που διέρρευσαν και δείχνουν πως σχεδίαζε το State Department μαζί με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ουκρανία την ανατροπή της κυβέρνησης.

Ακούσαμε την επικεφαλής Βικτόρια Νούλαντ να λέει ότι η Αμερική ξόδεψε 5 δισεκατομμύρια δολάρια για την ανατροπή της κυβέρνησης στην Ουκρανία. Αυτό είναι νόμιμο ;

Η παράγραφος 11 κατηγορεί τους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας για ψευδείς και παράνομες εκλογές τον Νοέμβριο.
Γιατί κάθε φορά που γίνονται εκλογές κάπου και δεν φέρνουν τον αποτέλεσμα που επιθυμεί η Αμερική οι εκλογές αυτές βαφτίζονται ως ψευδείς και παράνομες ;

Δεν έχουν το δικαίωμα οι κάτοικοι της ανατολικής Ουκρανίας του αυτοπροσδιορισμού τους ;
Δεν είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα ;

Η παράγραφος 13 απαιτεί από την Ρωσία την απόσυρση των δυνάμεων της από την Ουκρανία αν και η Αμερική δεν έχει παρουσιάσει στοιχεία που να το αποδεικνύουν αυτό.
Αυτή η παράγραφος προτρέπει επίσης την κυβέρνηση του Κιέβου να προβεί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον περιοχών στην Ανατολική Ουκρανία που επιθυμούν την ανεξαρτησία τους.

Η παράγραφος 14 δηλώνει με σιγουριά ότι το αεροσκάφος MH17 που συνετρίβη στην Ανατολική Ουκρανία έπεσε εξαιτίας ενός πυραύλου που εκτοξεύθηκε από φιλορώσους αντάρτες.

Αυτός ο ισχυρισμός απλά δεν ευσταθεί γιατί το τελικό πόρισμα αναμένεται τον επόμενο χρόνο και η προκαταρκτική έρευνα που δόθηκε στην δημοσιότητα δεν λέει τίποτα για πύραυλο .Ούτε η έρευνα που έκαναν όλες οι εμπλεκόμενες χώρες δείχνουν πουθενά την ανάμιξη της Ρωσίας.

Η παράγραφος 16 κατηγορεί την Ρωσία ότι προμηθεύει με όπλα τον Ασαντ και την Συρία .
Φυσικά ξεχνάει να αναφέρει ότι αυτά τα όπλα προορίζονται για την καταπολέμηση του ISIS που οι ίδιες οι ΗΠΑ θεωρούν ώς εχθρό. Ξεχνάει επίσης να αναφέρει ότι τα όπλα που οι ΗΠΑ προμηθεύουν τους αντάρτες της Συρίας καταλήγουν στα χέρια του ISIS !

Η παράγραφος 17 κατηγορεί την Ρωσία ότι έχει επιβάλει οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ουκρανίας. Ξεχνάνε βέβαια να αναφέρουν ότι η Ρωσία έχει ήδη δεχθεί αρκετές κυρώσεις από την Αμερική και αναμένει και ακόμα περισσότερες.

Η παράγραφος 22 δηλώνει ότι η Ρωσία εισέβαλε στην Γεωργία το 2008.Αυτό είναι απλά ένα ψέμα.
Ακόμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση κατέληξε στο πόρισμα της για τα γεγονότα του 2008 , ότι η Γεωργία ήταν αυτή που κήρυξε αδικαιολόγητα πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Πώς το Κογκρέσο εθελοτυφλεί σε τέτοια ανυπόστατα ψέμματα ; Τα μέλη του δεν διαβάζουν τι ψηφίζουν πριν το ψηφίσουν ;

Η παράγραφος 34 γίνεται ακόμα πιο αστεία κατηγορώντας την Ρωσία ότι επιτίθεται σε δίκτυα υπολογιστών στην Αμερική με σκοπό να αποσπάσει “ευαίσθητες” πληροφορίες για την Αμερικανική κυβέρνηση.

Πως τολμούν οι ΗΠΑ να μιλούν για ηθική σε τέτοια θέματα όταν μετά τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν οι ίδιες αποδεικνύεται ότι είναι αυτές που κατασκοπεύουν όλο τον πλανήτη ;

Ο νόμος επίσης κατηγορεί τα κυβερνητικά χρηματοδοτούμενα ΜΜΕ της Ρωσίας για διάδοση στρεβλών ειδήσεων.
Ξεχνάει βέβαια η Αμερικανική κυβέρνηση ότι έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως για να χρηματοδοτήσει και να έχει υπό τον έλεγχο της μιντιακά συγκροτήματα συμπεριλαμβανομένου και του Voice of America και του RFE/RL ,αλλά και πολλών και καλά “ανεξάρτητων” media σε πολλές χώρες.

Πόσος χρόνος απομένει για να εκδιωχθούν εναλλακτικές φωνές ενημέρωσης όπως το Russia Today από την Αμερική ;
Αυτός ο νόμος μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στο να δώσουμε την δυνατότητα στην Αμερικανική κυβέρνηση να μας λέει ποιες ειδήσεις πρέπει να καταναλώνουμε και ποιες όχι και όλο αυτό το βαφτίζει σαν “ ελευθερία “.

Αυτός ο νόμος δίνει το πράσινο φως ( παράγραφος 45 ) στον πρόεδρο Ποροσένκο να ξαναρχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία εναντίον των περιοχών που επιθυμούν την ανεξαρτησία τους και δηλώνει επιτακτικά τον “ αφοπλισμό των ανταρτών και παραστρατιωτικών δυνάμεων “.

Μια τέτοια κίνηση το μόνο που θα φέρει είναι περισσότερους νεκρούς αθώους πολίτες.

Εν κατακλείδι αυτός ο νόμος εμπλέκει άμεσα την Αμερικανική κυβέρνηση στην διαμάχη αυτή καλώντας τον πρόεδρο της να “ παράσχει στην κυβέρνηση της Ουκρανίας οποιαδήποτε μορφής φονική η μη φονική βοήθεια , άρθρα ,υπηρεσίες και εκπαίδευση προσωπικού για να υπερασπιστεί με επιτυχία την εδαφική και ενωτική της ακεραιότητα.”

Αυτό σημαίνει αμερικανικά όπλα στα χέρια Αμερικανικά εκπαιδευμένου προσωπικού σε έναν πόλεμο στα σύνορα της Ρωσίας. Αυτό σας ακούγεται σαν καλή ιδέα ;

Υπάρχουν κι άλλα πολλά φαιδρά που θα μπορούσα να σχολιάσω σχετικά με αυτόν τον νόμο αλλά θεωρώ πως το πιο ουσιώδες είναι η αναφορά που λέει ότι : “ H στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα.”

Τέτοια σύνταξη φράσης μόνο τυχαία δεν είναι : Αυτή η φράση είναι το δηλητήριο για μελλοντικές πράξεις που έρχονται. Αν θεωρήσουμε βέβαια πως η Ρωσία αποτελεί απειλή για την παγκόσμια ειρήνη πως μπορούμε να το αγνοήσουμε ;

Αυτές είναι επικίνδυνες πράξεις που οδηγούν σε πόλεμο.

Αυτή η επικίνδυνη νομοθεσία πέρασε σήμερα 4 Δεκεμβρίου 2014 με μόνο 10 ψήφους κατά.
Μόνο 10 νομοθέτες ενδιαφέρθηκαν να καταψηφίσουν τέτοια χονδροειδή ψέμματα και προπαγάνδα κάκιστης ποιότητας εναντίον της Ρωσίας ;

Αυτά είναι τα 10 μέλη που καταψήφισαν αυτόν τον νόμο . Αν δεν βλέπετε το όνομα του αντιπροσώπου σας σε αυτή την λίστα καλέστε τους και ρωτήστε τους γιατί μας σπρώχνουν σε πόλεμο με την Ρωσία ;

Αν το βλέπετε το όνομα του αντιπροσώπου σας σε αυτή την λίστα καλέστε τον πες τε του ένα μεγαλο ευχαριστώ για την στάση που κράτησαν εναντίον των πολεμοχαρών.

Αντιπρόσωποι που ψήφισαν ΟΧΙ στην πράξη H.Res . 758 :

1) Justin Amash (R-MI)
2) John Duncan (R-TN)
3) Alan Grayson, (D-FL)
4) Alcee Hastings (D-FL)
5) Walter Jones (R-NC)
6) Thomas Massie (R-KY)
7) Jim McDermott (D-WA)
8 George Miller (D-CA)
9) Beto O’Rourke (D-TX)
10 Dana Rohrabacher (R-CA)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου