Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Η βαριά φανέλα του Ελληνισμού




Η ερμηνεία των φαινομένων (καιρικών, κοινωνικών, και φυσικών) είναι το πρώτο βήμα για την κατανόηση του περιβάλλοντός μας και την πρόοδο του ανθρώπινου πολιτισμού. Η παρατήρηση της πραγματικότητας μπορεί να μας προσφέρει πολλά περισσότερα απ' όσα δύναται οποιοσδήποτε τρίτος -ισχυρός ή ανίσχυρος. Εχοντας αυτό κατά νου, μπορούμε να ωφεληθούμε αρκετά, αν μέσω της παρατήρησης ερμηνεύσουμε ορθά τι έχει συμβεί στις δύο Εθνικές ομάδες, οι οποίες μας έχουν χαρίσει στιγμές μεγάλης ανάτασης και χαράς. Η Εθνική ομάδα καλαθοσφαίρισης και η αντίστοιχη ποδοσφαιρική, από ένα σημείο της Ιστορίας τους και έπειτα φάνηκαν να αποκτούν ισχύ, κύρος και διεθνή ακτινοβολία. Το κομβικό σημείο ήταν οι πανευρωπαϊκές επιτυχίες. Το 1987 για το μπάσκετ και το 2004 για το ποδόσφαιρο. Λες και η κατάκτηση τροπαίου ήταν ένα μαγικό ραβδί που μεταμόρφωσε τους αθλητές μας από απλώς ταλαντούχους και αξιόμαχους σε πρωταθλητές! Με τους θριάμβους, ξάφνου, «βάρυνε» η φανέλα των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων μας.

Η επιτυχία -και ειδικά αν είναι μεγάλου βεληνεκούς- βοηθά στην αυτοσυνειδητοποίηση. Στην επίγνωση του ανθρώπου ότι αξίζει, ότι μπορεί να τα καταφέρει, ότι είναι πλασμένος για την κορυφή.

Αυτό, αν αντιστοιχηθεί με ευρύτερα σύνολα από τα αθλητικά σωματεία, μπορεί να μας δείξει τον δρόμο που οδηγεί στην ευημερία, στην εθνική ανάταξη, την αρμονική ανάπτυξη της κοινωνίας. Αν οι νέοι, οι μαθητές, οι σπουδαστές και οι φοιτητές μάθουν, νιώσουν και κατανοήσουν πόσο «βαριά» είναι η φανέλα του Ελληνισμού, θα την τιμήσουν όπως της πρέπει. Θα προσπαθήσουν να ανταποκριθούν στη λαμπρή παράδοση του έθνους μας και να ανταγωνιστούν τους διακριθέντες προγόνους.

Αυτό μπορεί να θεωρείται αυτονόητο σε άλλα σημεία του πλανήτη αλλά στην πατρίδα μας, δυστυχώς, είναι το ζητούμενο. Αντί οι νέες γενιές να διδάσκονται με σύγχρονο και ευχάριστο τρόπο την πορεία του έθνους μας στον πανδαμάτορα χρόνο και να νιώσουν το βάρος αλλά και τη σημασία
της αποστολής τους, διδάσκονται ολοένα και περισσότερα νεοταξικά φληναφήματα και μαθήματα περί «συνωστισμών».

Υπάρχουν οργανωμένοι κύκλοι συμφερόντων της «διανόησης» και κλίκες που δραστηριοποιούνται στην εκπαίδευση, που επιδιώκουν πάση θυσία να εναρμονιστεί η νεολαία με το «δίκιο» των αντιπάλων και των εχθρών του λαού και του έθνους. Η επιρροή αυτών των κυκλωμάτων είναι αντιστρόφως ανάλογη με την επιστημονική καταξίωση και το πνευματικό υπόβαθρό τους.

Αυτό το απόστημα πρέπει να σπάσει και να ξεκινήσει η επανελλήνιση της Παιδείας. Η δηλητηριώδης ιδεολογία της «μικρής, πτωχής και... ένοχης» Ελλάδας πρέπει να δώσει τη θέση της στην αλήθεια. Και η αλήθεια είναι ότι οι Ελληνες έχουν βαριά φανέλα και πλάστηκαν για πρωταθλητισμό...



http://trelogiannis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου