Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Θα αλλάξουν και οι χάρτες στα σχολεία;



Που να δούνε τα παιδιά και τους μελλοντικούς γεωπολιτικούς χάρτες στην Ευρώπη ; πχ Κριμαία
ΦΤΟΥ και από την αρχή διάβασμα…
Τι θα είναι αυτό που θα αλλάξει τα πράγματα;
¨ο από μηχανής θεός¨ ή ¨ ο από Ενέργειας θεός ¨ ή ο ζωντανός ΘΕΟΣ που δεν ευλογεί την διαχρονική αδικία;
Προς το παρόν ενεργεί ¨ο δαίμονας της έλλειψης Ενέργειας¨ και κάνει τα άπληστα έθνη να φρίττουν.
Αυτό το αίμα αθώων που χύνεται ετούτη την στιγμή στην Μεσοποταμία ¨υπογράφει ¨μελλοντικές παραγγελίες πετρελαιοειδών προϊόντων στην διεφθαρμένη Δύση.
Πως θα αλλάξουν οι γεω- πολιτικοί χάρτες;
Ακριβώς ένα μήνα πριν τα γεγονότα στο Κίεβο της Ουκρανίας τον τουρκικό τύπο τον απασχόλησε μια δήλωση του αμερικανού πρέσβη που αργότερα διαψεύστηκε από τον ίδιο.

¨Η δήλωση του Ερντογάν ακολούθησε αναφορές στα τουρκικά ΜΜΕ, που ήθελαν τον Αμερικανό πρέσβη Φράνσις Ρικιαρντόνε να λέει σε Ευρωπαίους διπλωμάτες πως η Ουάσιγκτον «είχε ζητήσει από την Τουρκία να διακοπούν οι σχέσεις της Halkbank με το Ιράν και δεν μας άκουσαν. Τώρα παρακολουθείτε την πτώση μιας αυτοκρατορίας». Ο Ρικιαρντόνε διέψευσε αργότερα τις αναφορές ως ανυπόστατες, λέγοντας πως «κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τις σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας». Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η Hurriyet, η Ουάσιγκτον προειδοποίησε σε αυστηρό τόνο την Άγκυρα πως επανάληψη ανάλογων τουρκικών σχολίων θα βλάψει τις διμερείς σχέσεις.¨ http://www.sigmalive.com/simerini 24 Δεκέμβριος 2013, 06:58 Σημερινή
Και σε λίγες μέρες ξεσπά η κρίση της Ουκρανίας και μαζί της ¨υστερική κρίση για άμεση προμήθεια Ενέργειας στην Ευρώπη ¨
που όπως φαίνεται το επόμενο διάστημα θα αποκορυφωθεί, αρχής γενομένης με την διακοπή παροχής φυσικού αερίου στην Ουκρανία μετα την κατάρρευση των συνομιλιών με την πάροχο Ρωσία ( 16 Ιουνίου 2014)
Ας πούμε ότι οι συζητήσεις για ανεύρεση λύσης συνεχίζονται και τα αιματηρά γεγονότα στην Ανατ Ουκρανία επεκτείνονται και η Αμερική απαιτεί να ξαναγυρίσει η Κριμαία στα χέρια της Ουκρανίας.
Το πολύ- πολύ να ανοιγοκλείνει η στρόφιγγα μέχρι να ¨χαλάσει¨και να μην μπορούν να πάρουν ούτε και οι Ευρωπαίοι το πολύτιμο Φυσικό Αέριο της Ρωσίας.
Ας μην γελιόμαστε η δυνατή Ευρώπη της Γερμανίας ¨τρέχει και δεν φτάνει¨
Η κινητικότητα στο ερώτημα τι κάνουμε φέτος τον χειμώνα;; φτάνει στο επίπεδο του brain storm…
Tελικά η αμερικάνικη διπλωματία έχει μία καλή παράδοση να ¨παίζει¨ καλή γεωπολιτική μπάλα εκτός έδρας με την μόνη διαφορά η ανθρωπότητα εμβρόντητη βλέπει σήμερα τους ακραίους ισλαμιστές ¨τα δαιμονικά απολειφάδια της κατακρεουργημένης Συρίας¨ να επεκτείνουν την απανθρωπιά τους και να παίζουν μπάλα με τις αποκομμένες κεφαλές των αθώων θυμάτων τους ακόμη και έξω από την Βαγδάτη.
Σε αυτό το γήπεδο που το ¨προετοιμάζουν ¨για να παιχθεί ο Αρμαγεδώνας , όλοι είναι εναντίων όλων και κάποιοι γεωπολιτικοί μιλάνε για παρόμοιες συνθήκες με εκείνες του 1913 της διάλυσης της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Όλοι μάλιστα προσβλέπουν και στην αξιοποίηση της σοβαρής λύσης που λέγεται κρατική υπόσταση Κουρδιστάν με ότι αυτό συνεπάγεται για την ¨παλαιά σύμμαχο¨ Τουρκία.
Μήπως η φράση του αμερικανού πρέσβη που διαψεύστηκε παραμονές Χριστουγέννων
«Τώρα παρακολουθείτε την πτώση μιας αυτοκρατορίας»
ΒΓΕΙ ΑΛΗΘΙΝΗ;
Οι Δυτικοί όμως προσβλέπουν και προς την πλούσια ενεργειακά Ελλάδα και Κύπρο σαν ύψιστη ανάγκη επιλογής.
Αυτό είναι όμως που εκθέτει σε άμεσο κίνδυνο τις ήδη διαταραγμένες σχέσεις μας με το ¨’άπληστο¨ γείτονα.
ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΒΆΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ
¨ ο βρεγμένος την βροχή δεν την φοβάται¨
Το πολύ να δούμε τον εξωτερικό Τούρκο να τα βάζει με τον εσωτερικό Τούρκο και να ¨διαλύονται¨ από το πάθος που έχουν για εξουσία και χρήμα.
Το τι πέρασαν οι πρόγονοι μας από τους γείτονες κάποιες εικόνες από την Συρία και πρόσφατα από το Ιράκ μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν οπτικό συναισθηματικό υλικό.

1453: Η μεγαλύτερη Εθνοκτονία στην ιστορία. Η γενοκτονία των Ελλήνων.
¨ Υπάρχει όμως ένα εντυπωσιακό στοιχείο σε παλαιότερη μελέτη ομάδας Ελλήνων ιστορικών και της Στατιστικής Υπηρεσίας στην δεκαετία του ’70 που αναφέρει ότι ο ελληνικός πληθυσμός θα ήταν πάνω από 100 εκατ. αν δεν είχε μεσολαβήσει το 1453 και η τουρκική σκλαβιά των σχεδόν τεσσάρων αιώνων.¨
Δείτε τον παραπάνω χάρτη πώς θα ήταν αν είχαν αναχαιτιστεί τα οθωμανικά στίφη τον 15ο αιώνα…olympiada 16 Ιουνίου 2014
Πλέον ο ζωντανός ΘΕΟΣ των Αγίων και Μαρτύρων Πατέρων μας ¨ξαναγράφει¨ ιστορία εκεί στα μέρη της Μεσοποταμίας και σύντομα στα μέρη της Μεσογείου…
Τόσο γρήγορα που πιθανώς πριν βγάλουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας να βγούνε οι νέοι σχολικοί χάρτες.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου