Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Μούφα συνέντευξη Κίσινγκερ. “Αμερικανική” προπαγάνδα

Πηγή:http://prodromikos.wordpress.com/

“Henry Kissinger: Αν δεν μπορείτε να ακούσετε τα τύμπανα του πολέμου πρέπει να είστε κουφοί!”, είναι ο τίτλος μιας ακόμη μούφας, που διαδίδεται ως “συνέντευξη” σε όλο τον πλανήτη.
Την υποτιθέμενη συνέντευξη πρωτοδημοσίευσε, η εφημερίδα dailymail,  στο dailymail squib (sqib=σάτιρα, γνωστά τρολς, κάτι σαν την Ελληνοφρένεια), εδώ και εντάσσεται στην προσπάθεια της Δύσης, να γελοιοποιήσει τις αντιδράσεις, εναντίον της επέμβασης των ΗΠΑ στο Ιράν, παρουσιάζοντας ως φαιδρές συνομωσιολογίες τις αιτιάσεις ότι οι ΗΠΑ επεμβαίνουν στην περιοχή για να προστατέψουν το Ισραήλ. Η φράση-κλειδί, που θέλει να γελοιοποιήσει την αλήθεια δια της υπερβολής είναι η: “The United States is bating China and Russia, and the final nail in the coffin will be Iran, which is, of course, the main target of Israel”.
Συνηθισμένη κλασική τακτική προπαγανδιστών, που μεγεθύνει βάσιμες αντιδράσεις, παρουσιάζοντάς της ως φαιδρές. Τσιμπάνε οι “πατριώτες” και οι “αντι-σιωνιστές” και γελιοποιούνται. Αυτός είναι ο σκοπός κάθε τέτοιας φάρσας. Να γελιοποιήσει και να παρουσιάσει ως φαιδρούς, όσους τσιμπήσουν και πάρουν στα σοβαρά την “συνέντευξη”.
Βεβαίως, οι ΗΠΑ και η Βρετανία (και ο “συντάκτης” της σάτιρας …Andrew Heinz – είναι ανύπαρκτο πρόσωπο, κάθε άρθρο-φάρσα του squib υπογράφεται με ένα φανταχτερό ψευδώνυμο. δείτε: http://www.dailysquib.co.uk/author/dailouk/ ), έχουν κάθε λόγο να κατατάξουν ως γραφικές τις υποψίες ότι απομονώνουν το Ιράν για να μην απειλήσει το Ισραήλ, αλλά δεν δίνουν επαρκείς εξηγήσεις, για ποιό λόγο απαγορεύουν στη συγκεκριμένη χώρα να αποκτήσει ισχυρό οπλοστάσιο, όπως έχουν ήδη δεκάδες άλλες χώρες.
Δεν απαντούν στην ερώτηση: “και γιατί είναι επιτρεπτό/λογικό/νόμιμο/ηθικό/δίκαιο να έχει το Ισραήλ βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, ενώ δεν μπορεί να έχει το Ιράν;”
http://taxalia.blogspot.com/2012/01/blog-post_9240.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου