Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Τα δανεικά είναι ΠΡΟΦΑΣΗ και ΑΦΟΡΜΗ !!


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ !!
Αυτή την Δημοκρατία η οποία λίγο έως πολύ επιζεί ακόμα έστω σαν ιδανικό ή σαν αυταπάτη και σαν όνειρο στους λαούς της ΕΥΡΩΠΗΣ , αυτήν έχουν στήσει στο ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ !
ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ . ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΖΟΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑ , αφού έτσι τους έτυχε , ΑΝ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΥΑΙΣΘΣΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΦΟΥ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΤΡΗΤΑ (άπειρα θα έλεγα) . ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ , ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΑΣ !
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΚΕ μέχρι τα άκρα ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΝΤΙΜΙΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ , ακόμα και οι βλάκες που δεν είναι λίγοι , ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ σε αυτή την ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ και να στερήσουν κάθε λογικό αντίλογο από την ΝΤΟΠΙΑ ΦΙΛΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ .
ΞΑΝΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ '40 !
Χθές ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ μας βούλιαξαν την ΕΛΛΗ στις ΒΡΥΞΕΛΕΣ και μας επέδωσαν τελεσίγραφο το οποίο εγώ θεωρώ πως αξίζει μια μόνο απάντηση « Ο Χ Ι » όπως τότε !
Ξέρω τις Συνέπειες αυτού που λέω ! Έζησα όμως την πείνα της κατοχής και έχω σαφή δείγματα πως και ο νέος κατακτητής είναι ο ίδιος ο παλιός και έρχεται με τις ίδιες διαθέσεις .
Ξέρω επίσης πως αν και νικήσαμε στην Αλβανία την πείνα δεν την γλιτώσαμε αφού οι βάρβαροι εις το τέλος εδιαβήκαν !
Είχαμε όμως πολεμήσει και νικήσει στην ΑΛΒΑΝΙΑ και για αυτό είχαμε το σθένος να κάνουμε ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στον κατακτητή !
Αφιερώνω Τέλος σε όλους όσοι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ , και θυμίζω σε όσους απλώς ισχυρίζονται ότι είναι, το ποίημα του Καβάφη « ΘΕΡΜΟΠΫΛΕΣ »
http://patarilogotexnon.blogspot.gr/2015/…/blog-post_13.html
Και ειδικά τους τέσσερις τελευταίους σίχους
…….. Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει
όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.
Λεωνίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου