Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Για τη φυλάκιση του π. Εφραίμ Βατοπαιδινού



Πηγή:http://o-nekros.blogspot.com/

Την υπόθεση Βατοπαιδίου δεν την καταλαβαίνω, γιατί είμαι λίγο μπουνταλάς.
Το Βατοπαίδι έφαγε λεφτά του ελληνικού κράτους; Πήρε με ανήθικο τρόπο δημόσιο χρήμα; Είναι ανήθικοι και παραδολάγνοι οι Βατοπαιδινοί μοναχοί, ή έστω οι ηγέτες τους;
Ή μήπως πρόκειται για ένα στημένο παιχνίδι, με στόχο να χτυπηθούν κόμματα και πολιτικά πρόσωπα;
Λέγονται και οι δυο απόψεις. Και ξαφνικά, παφ, παραμονές Χριστουγέννων, ο Εφραίμ, ηγούμενος της μονής Βατοπαιδίου (που διασύρθηκε, διακωμωδήθηκε, κατηγορήθηκε με κάθε δυνατό τρόπο και ο ελληνικός λαός πείστηκε πως είναι ένας πονηρός, διεφθαρμένος παπάς), αρπάζεται από τις αρχές για να προφυλακιστεί (δεν έχει φυλακιστεί ακόμη, αλλά φρουρείται κλινήρης στο Βατοπαίδι, γιατί έπαθε κρίση σακχάρου).
Μεγάλη μερίδα ορθόδοξων χριστιανών (λαός και επίσκοποι) αναστατώθηκε!


Θεωρώ πως αξίζει να διαβάσετε μερικά posts:
"Επιχείρηση" τρομο-θεάματος εναντίον του Αγίου Όρους
Αν ο Εφραίμ ήταν μουφτής (ή Τούρκος πράκτορας) θα τον συλλάμβαναν;Ο Εφραίμ ανοίγει την πόρτα για τον Αγγέλου

(Τα αναδημοσιεύω από τον Αμέθυστο, αλλά εκείνος τα πήρε από αλλού - δηλ. εκφράζουν όχι μόνο ένα blog). Και:
Η πραγματική αιτία των διώξεων ΙΔΟΥ ΤΟ… ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΕΦΡΑΙΜ: ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΕΝΩ ΜΑΣ “ΣΩΖΕΙ” ΤΟ ΔΝΤ!





Φωτο από το άρθρο Βατοπαίδι και άθλιοι



Παραμονές λοιπόν Χριστουγέννων 2011 ο ηγούμενος αγιορείτικης μονής (ιστορικής, όπως κάθε αγιορείτικη μονή) συλλαμβάνεται, για πολύκροτη υπόθεση με έντονη εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Ωστόσο, κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν έχει την ίδια τύχη. Τυχαίο; Δε νομίζω. Κάτι δεν πάει καλά εδώ.
Όσο κι αν φανεί παράξενο, ένιωσα ΧΑΡΑ για την υπόθεση του π. Εφραίμ! Λαμπρά Χριστούγεννα! Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη, εν ανθρώποις ευδοκία (δις)!
Αν μεν ο π. Εφραίμ είναι ένοχος παράνομων ή ανήθικων πράξεων, ναι, πρέπει να πάει πίσω απ' τα κάγκελα, όπως όλοι οι ένοχοι, είτε φοράνε ράσο είτε γραβάτα (καλά, σε μια χώρα που οι πολιτικοί της την κατέστρεψαν οικονομικά και κοινωνικά, όπου κάποιοι καταφανώς βαρύνονται ακόμη και με πράξεις εσχάτης προδοσίας, σε κανένα δεν επιρρίπτονται ποινικές ευθύνες και κανείς δεν πάει μέσα, εκτός από τον... Εφραίμ - όπως λέει και ο μητροπολίτης Κονίτσης. Τι γίνεται εδώ, ρε παιδιά;)...
Αν όμως ο π. Εφραίμ είναι αθώος και συκοφαντημένος, εξιλαστήριο θύμα πολιτικών παιχνιδιών, ε τότε του πρόσφεραν ένα μεγάλο συν για τον Ουρανό! Προφυλακιστέος χριστουγεννιάτικα - κανένα καλύτερο δώρο δε θα μπορούσαν να προσφέρουν οι πράκτορες της Νέας Τάξης Πραγμάτων (λέμε το λόγο) σ' έναν αθώο ορθόδοξο χριστιανό! Ουράνια χαρά - μπράβο, παιδιά! Τι νομίζετε, πως του κάνατε κάτι; Ίσα ίσα, τον σπρώξατε δυνατά για τον παράδεισο!
Όσο για την αλήθεια, όποια κι αν είναι, αργά ή γρήγορα θα λάμψει.
Πάντως οι φίλοι του π. Εφραίμ έχουν ανεβάσει σελίδα υποστήριξής του με το αίτημα της αναίρεσης της απόφασης. Μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ και, αν θέλετε, να συμμετέχετε με την υπογραφή σας (κι εδώ άλλη μία, στο Facebook).
Εύχομαι ο Θεός να δίνει δύναμη στους αθώους και φώτιση για μετάνοια στους ενόχους. Είναι μια χριστουγεννιάτικη ευχή, που ταιριάζει γάντι στην περίσταση. Τι άλλο να πω, σ' αυτό το απέραντο φρενοκομείο, που έλεγε κάποιος (Θεός συχωρέσοι τον);

ΥΓ. Για μια άλλη πτυχή της δράσης της μονής Βατοπαιδίου, σ' αυτό το άρθρο διαβάζουμε:

"Το έργο της Μονής είναι τεράστιο και πολυδάπανο. Το προβλεπόμενο κόστος αναστήλωσης της Μονής, των σκητών και κελιών της ανέρχεται σε 200 εκατομμύρια ευρώ. Η Μονή φιλοξενεί πέραν των 30.000 επισκεπτών κάθε χρόνο και πέραν των 100 εργατών σε μόνιμη βάση. Έχει ένα πολυσύνθετο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο. Τα ήδη εξαγγελθέντα τρία μεγάλα έργα, δηλαδή το Κέντρο Αποκατάστασης Αναπήρων στην Αθήνα, το Κέντρο Αποκατάστασης Ναρκομανών στη Μητρόπολη Μεσογαίας & Λαυριωτικής και το Γηροκομείο στη Λεμεσό, προϋπολογίζονται να κοστίσουν πέραν των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Η Μονή συντηρεί δεκάδες φτωχές οικογένειες και στηρίζει πολλά ορθόδοξα εκκλησιαστικά καθιδρύματα. Και πολλά άλλα..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου