Κυριακή 5 Απριλίου 2020

ΤΕΛΟΣ στην άρση αποδοχής ασύλου!!! - Ξαναγυρνάμε στο δόγμα του «μπάτε σκύλοι αλέστε»




Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ασύλου φαίνεται να έχει υποπέσει σε ένα τραγικό σφάλμα.


Η φωνή απόγνωσης του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, πριν από λίγες ημέρες για την ανάγκη παράταση της απόφασης της κυβέρνησης για τη μη αποδοχή αιτήσεων ασύλου που ίσχυε από την 1η Μαρτίου μέχρι και χθες δεν εισακούστηκε όπως φαίνεται αφού αυτό αποκάλυψε και στο blog του στο pagenews.gr ο Λάμπρος Καλαρρύτης ο οποίος πολύ εύστοχα παρατήρησε στο άρθρο του ότι «…ξαναγυρνάμε στο δόγμα του «μπάτε σκύλοι αλέστε» και πάρτε άσυλο.

Όσοι μπαίνουν παράνομα, απ’ όπου και αν είναι, ό,τι και να είναι, θα έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτημα χορήγησης ασύλου. Business as usual. Η ευθύνη του μεταναστευτικού (ξανα)πέρασε στο επανιδρυθέν υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, άρα την ευθύνη την έχει πλέον ο αρμόδιος υπουργός, Νότης Μηταράκης, και ο υφιστάμενός του, Γιώργος Κουμουτσάκος οι οποίοι αποφάσισαν να μην παρατείνουν την άρση στην αποδοχή αιτημάτων ασύλου».

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης είχε τονίσει πριν από λίγες ημέρες όταν ο χρόνος κόντευε να λήξει και να σταματήσει η άρση της απαγόρευσης: ««Σε τρεις ημέρες τελειώνει ο μήνας, στη διάρκεια του οποίου η Ελλάδα δεν δέχεται αιτήσεις ασύλου. Το μέτρο αυτό είχε πολύ θετικά αποτελέσματα.

Αποθάρρυνε εισόδους. Η κυβέρνηση πρέπει να το παρατείνει. Η προσπάθεια σωτηρίας της χώρας υπερέχει κάθε σχετικής καταγγελίας εναντίον της στα λεγόμενα “διεθνή φόρα”. Η Τουρκία έχει καταταγεί στις “ασφαλείς χώρες”. Αιτήσεις ασύλου, συνεπώς, υποβάλλονται εκεί, ως χώρα πρώτης εισόδου των αιτούμενων. Γιατί “ανέλαβε” η χώρα μας τον καταστροφικό ρόλο αυτό;».

Είναι πλέον διάχυτη η ανησυχία κυρίως των κατοίκων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου ότι τώρα χωρίς αυτή την παράταση, αλλά και με το γεγονός ότι σε λίγο καιρό οι καιρικές συνθήκες θα είναι αρκετά ευνοϊκές οι βάρκες με μετανάστες θα καταφθάνουν και πάλι στα ήδη επιβεβαρυμένα νησιά, με τους ανθρώπους αυτούς να μπορούν πλέον να καταθέτουν αίτηση ασύλου.

Ωστόσο ελοχεύει ακόμη ένας μεγαλύτερος κίνδυνος όσοι καταφέρουν να έρθουν ενδεχομένως να έχουν μολυνθεί και από τον κορωνοϊό για τον οποίο τα νησιά δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένα για έναν τεράστιο όγκο ασθενών που θα πρέπει να τους περιθάλψουν.

Η παράταση για τη μη αποδοχή αιτήσεων ασύλου που δεν έγινε, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να εξετάσει πολύ σοβαρά ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης αλλά και ο πρωθυπουργός ώστε μην παρατηρηθούν φαινόμενα με εκατοντάδες βάρκες μεταναστών να συρρέουν στα ελληνικά νησιά.

Πηγή pagenews.gr

Υπάρχουν φορές που η εισβολή γίνεται ολοφάνερη, όσο κι αν θέλουν να την ωραιοποιήσουν. Χιλιάδες αιωνόβια δέντρα χάνονται για πάντα, όπως και ο ελληνισμός που θα χαθεί αν δεν αντιδράσει.

Γύρω στις 5.000 ελιές κομμένες από τη ρίζα από τους εισβολείς που έχουν στρατοπεδεύσει στον ελαιώνα της Μόριας. Το θέαμα από κοντά είναι σκληρό και δεν αντέχεται




"Αυτό που μας φοβερίζεις, να μας κόψεις και να μας κάψεις τα καρποφόρα δένδρα μας δεν είναι της πολεμικής έργον. Όχι τα δένδρα, όχι τα σπίτια που μας έκαψες μόνο πέτρα πάνω στη πέτρα να μη μείνει, ημείς δεν προσκυνούμεν. Τι τα δένδρα μας αν τα κόψεις και κάψεις, την γην δεν θέλει την σηκώσεις, και η ίδια η γης που τα έθρεψε αυτή η ίδια γη μένει δική μας και τα ματακάνει. Μόνο ένας Έλληνας να μείνει, πάντα θα πολεμούσε και μην ελπίζεις πως την γην μας θα την κάμεις δική σου, βγάλτο από το νου σου"
Ο Κολοκοτρώνης στον Ιμπραήμ για τον αφανισμό των δέντρων στην Πελοπόννησο το 1826

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου