Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Κρατική αντιανδρική εκστρατεία




Του Παναγιώτη Λιάκου

Το 25% της αλήθειας είναι ολόκληρο ψέμα και το κράτος (δηλαδή, εμείς) πληρώνει για να αναπαράγει μια χυδαία προπαγάνδα

Για να συνεννοούμεθα. Είμαστε κορόιδα με μια περικεφαλαία, να! Υπάρχει κάτι που (κακώς, κάκιστα) πληρώνουμε αδρά και πάει στράφι μέχρι και το τελευταίο σεντ.
Αποκαλείται Γενική Γραμματεία Ισότητας. Υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών και η επίδρασή της στα ελληνικά πράγματα είναι ακόμα πιο ανωφελής κι από μια φανταστική ομάδα ανθρώπων που έχει χούι να χτενίζει κανταΐφια. Και τώρα να καταργηθεί δεν θα λείψει σε κανέναν, παρά μόνο σε όσους μισθοδοτούνται από αυτήν και σε όλους όσοι έχουν συνδέσει ένα κομμάτι του μεροκάματού τους με τούτο το κατασκεύασμα.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας, λοιπόν, έχει βγάλει στις τηλεοπτικές ρούγες μερικά βίντεο, όπου υποτίθεται ότι καυτηριάζεται η σεξουαλική παρενόχληση. Εκεί, ο δικηγόρος, ο καθηγητής, ο συνάδελφος, ο παιδίατρος είναι άνδρες και «πέφτουλες». Χουφτώνουν τη συνάδελφο, την ασκούμενη, τη φοιτήτρια, τη μαμά του μικρού ασθενούς. Κοντολογίς, ναι μεν τα φύλα είναι ίσα (και τα κανταΐφια χτενισμένα), αλλά οι άνδρες και μόνο οι άνδρες είναι «πέφτουλες», λιγούρηδες, γουρούνια. Οι γυναίκες ποτέ δεν παρενοχλούν σεξουαλικά. Ούτε οι ομοφυλόφιλοι. Ούτε οι λεσβίες. Ούτε οι τρανς και οι λοιπές νεοταξικές κατηγοριοποιήσεις φύλων. Η μονομέρεια στην παρουσίαση αυτού του θέματος δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα χυδαίο, κατάπτυστο ψέμα, το οποίο επιδιώκει να ενοχοποιήσει την ίδια την έννοια του ανδρισμού και να παρουσιάσει το ανδρικό φύλο ως εξ ορισμού ένοχο.

Ο δε Ιατρικός Σύλλογος, που ενοχλήθηκε επειδή στους «πέφτουλες» συμπεριελήφθη και ένας παιδίατρος και έστειλε εξώδικο για να αποσυρθεί το σποτ, κάνει μια ανώφελη και εν πολλοίς κουτή μάχη οπισθοφυλακής. Ποτέ δεν απαντάς με λιγότερη πίεση από εκείνη που δέχτηκες. Αυτό δείχνει παραίτηση, ήττα, ενοχή.

Αν μεταχειριστεί κάποιος τα όπλα, τη ρητορική, τη νοοτροπία και τη συλλογιστική εκείνων που ενοχοποιούν το ανδρικό φύλο (εφαρμόζοντας τη «δημοκρατικότατη» αρχή της συλλογικής ευθύνης), θα μπορούσε να μηνύσει τους υπευθύνους των σποτ, ζητώντας τους να αποδείξουν ότι μόνο οι σατανικοί άνδρες παρενοχλούν γυναίκες σε αυτόν τον αγγελικό πλανήτη.

Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου