Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Στοιχεία φωτιά «καίνε» τις » δήθεν ψευτοαντιφασιστικές » οργανώσεις: Τις συνδέουν με την τουρκική ΜΙΤ







To γύρο του διαδικτύου κάνει το παρακάτω κείμενο που συνδέει τις ψευτοαντιφασιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με τουρκικές υπηρεσίες, τη Μιτ κτλ.:
Μια πολύ σημαντική παράμετρος της όλης ιστορίας με την αφισοκόλληση κατά του καθηγητή Άγγελου Συρίγου, η οποία όμως έχει περάσει σχεδόν απαρατήρητη, έχει να κάνει με την άριστη πληροφόρηση που είχαν οι συντάκτες της αφίσας-επικήρυξης για την δραστηριότητα του στοχευμένου καθηγητή στην Θράκη. Δηλαδή, πόσο συχνά την επισκέπτεται, με ποιους συναντιέται, ποιες είναι οι θέσεις του κ.α., πληροφόρηση την οποία μπορούν να έχουν μόνο ως μέρος τους σκοτεινού εγχώριου παρακράτους ή της τουρκικής ΜΙΤ και του προξενείου στην Κομοτηνή, τα οποία οργιάζουν ανενόχλητα προωθώντας την τουρκική προπαγάνδα.

Στον νου, λοιπόν, έρχονται άλλες αφίσες που έχουν βγάλει στο πολύ πρόσφατο παρελθόν διάφορες «αντιφασιστικές» οργανώσεις, «αυτόνομες» ομάδες, «συνελεύσεις», «συλλογικότητες».
Αρκεί να γυρίσουμε τον χρόνο λίγο πίσω τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, για να θυμηθούμε ότι το κέντρο (και προφανώς όχι μόνο) της Αθήνας γέμισε με δύο αφίσες, που το περιεχόμενό τους επεξηγούσε ότι η Τουρκία περικυκλώνεται από την ιμπεριαλιστική Ελλάδα. Στην πρώτη, με τίτλο «Αναρωτιέστε τι προκαλεί την “τουρκική προκλητικότητα”;» απαντούν «Τα σχέδια του ελληνικού κράτους»! Η αφίσα συνοδεύεται από ένα κείμενο, στο οποίο αντιστρέφεται πλήρως η πραγματικότητα και παρουσιάζονται με ζήλο πάγιες τουρκικές θέσεις. Ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα επανέφερε το 2010 θέμα ΑΟΖ, ενώ προφανώς θα έπρεπε να ρωτηθεί πρώτα η Τουρκία για το αν συμφωνεί. Η Ελλάδα επανέφερε θέμα Ιμίων, ενώ τα Ίμια, όπως επιδιώκουν οι τούρκοι, είναι αποστρατικοποιημένη ζώνη εδώ και 20 χρόνια.

Ουσιαστικά με αυτές τις θέσεις οι «αντιφασίστες» τοποθετούνται κάτι παραπάνω από ανοιχτά υπέρ της διχοτόμησης του Αιγαίου. Θέση που, όσο κι αν την επιδιώκει σε μόνιμη βάση το τουρκικό κράτος, ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει τολμήσει να την δηλώσει ξεκάθαρα. Οι «αντίφασιστες» λοιπόν έχουν τόσο προωθημένες θέσεις που ακόμη και η οποιαδήποτε τουρκική κρατική υπηρεσία θα δίσταζε να τις προτείνει. Επιπλέον, σ’ αυτήν την κατάπτυστη αφίσα κατηγορείται η Ελλάδα ότι στήνει τριμερείς συμμαχίες για να «περικυκλώσει» την Τουρκία και ότι στο Κυπριακό μπλοκάρει τις διαπραγματεύσεις! Και η αφίσα αυτή κλείνει με το ότι στόχος του Ελληνικού κράτους από το 2010, δηλαδή επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου, είναι η περικύκλωση της Τουρκίας και η θαλάσσια κυριαρχία από την Κέρκυρα έως τον Λίβανο!

Η δεύτερη αφίσα είναι μονοθεματικού περιεχομένου και ασχολείται με τον Ελληνικό εναέριο χώρο. Σύμφωνα με τους συντάκτες της, η Ελλάδα έχει άδικο να θεωρεί ως παραβίαση εθνικού εναέριου χώρου το διάστημα μεταξύ των 6 μιλίων των χωρικών υδάτων και των δέκα μιλίων του εναέριου χώρου. Κακώς ο χώρος αυτός θεωρείται ως Ελληνικός και επομένως δεν υπάρχει καμία παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά μαχητικά. Φυσικά, τόσο οι «αντίφασιστες» όσο και οι τούρκοι ψεύδονται, γιατί η Ελλάδα, βάσει του Διεθνούς Δικαίου, έχει δικαίωμα επέκτασης των χωρικών υδάτων της στα 12 ναυτικά μίλια. Δικαίωμα, όμως, το οποίο δεν ασκεί γιατί, από το 1995, η τουρκική εθνοσυνέλευση έχει λάβει απόφαση ότι αν η Ελλάδα κάνει χρήση του νόμιμου δικαιώματός της, τότε θα της κηρύξει πόλεμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τουρκία από το μακρινό 1964 έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια τόσο στον Εύξεινο Πόντο όσο και στην Μεσόγειο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτές οι αφίσες, με περιεχόμενο που παραπέμπει άμεσα σε πράξεις εσχάτης προδοσίας (με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την τύχη των εμπνευστών της σε περίοδο πολέμου…), δεν προκάλεσαν την παραμικρή ενόχληση των δημιουργών της από τις εγχώριες δικαστικές αρχές.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου