Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Η Μασωνία για την Παιδεία.


ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ



Απόσπασμα από την ομιλία του Μοναχού Σεραφείμ «Η Μασονία & ο διαθρησκ. συγκρητισμός (Β΄)»

Στα 1916 κάποιος Colville, μασόνος, στο βιβλίο του «Καμπαλά, η Αρμονία των Αντιθέτων», που εκδίδεται από τις μασονικές εκδόσεις Macoy, αφού εκθέσει τους λόγους για τους οποίους η Καμπαλά κατά τα θεοσοφικά δεδομένα μπορεί να γίνει κοινός τόπος όλων των ανθρώπων, προσθέτει:

«Τα παιδιά είναι ανάγκη να διδαχθούν τα ουσιώδη της παγκοσμίου θρησκείας. Τα διδακτικά βιβλία θα έπρεπε να συνταχθούν σοφά και απροκατάλυπτα, δείχνοντας σε ποια σημεία συμφωνούν όλες οι βίβλοι του κόσμου και πως μπορούμε να βρούμε έναν κοινό παρανομαστή.»



Η Αλίκη Μπέιλη στο έργο της «Προβλήματα της Ανθρωπότητoς» του 1947 γράφει:

«Η παγκόσμια ενότητα θα γίνει πραγματικότητα όταν τα παιδιά του κόσμου θα διδάσκονται πως οι θρησκευτικές διαφορές είναι κυρίως θέμα γεννήσεως. Ότι αν ένας άνθρωπος γεννιέται στην Ιταλία η πιθανότητα είναι ότι θα είναι Ρωμαιοκαθολικός. Aν γεννιέται Ιουδαίος θα ακολουθήσει την Ιουδαϊκή διδασκαλία. Aν γεννιέται στην Ασία μπορεί να είναι Μωαμεθανός, Βουδιστής ή να ανήκει σε μία από τις Ινδουιστικές σέκτες. Αν γεννιέται σε άλλες χώρες μπορεί να είναι Προτεστάντης και ούτω καθεξής. Θα μάθει [το παιδί] ότι οι θρησκευτικές διαφορές είναι κυρίως το αποτέλεσμα ανθρωποποίητων διαμαχών σχετικών με ανθρώπινες ερμηνείες της αλήθειας. Έτσι σταδιακώς οι διαμάχες μας και oi διαφορές μας θα εξισορροπηθούν και θα τις αντικαταστήσει η ιδέα της μιας ανθρωπότητος.»

Είναι βεβαίως περιττό να υπενθυμίσουμε ότι η Μπέιλη είναι πνευματική εγγονή της μασωνίας μέσω της Θεοσοφίας. Άλλωστε την μασωνία επαινεί η Μπέιλη στο έργο της ως θησαυροφύλακα των αρχαίων μυστηρίων που θα αναζωπυρωθούν στην νέα εποχή του υδροχόου.

***

απομαγνητοφώνηση Φαίη για το ιστολόγιο ΑΒΕΡΩΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου