Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2019

Μπουτάρης για Συμφωνία των Πρεσπών: «Κάναμε ό,τι μας είπαν Αμερικανοί και Γερμανοί»
Για παρασκηνιακό ρόλο των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Ρωσίας, έκανε λόγο ο Γιάννης Μπουτάρης, στο θέμα με την Συμφωνία των Πρεσπών. Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μιλώντας στην εκδήλωση «Διάλογοι», που διοργάνωσε το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην αποθήκη Γ’ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ανέφερε πως Αμερική και Γερμανία ήθελαν να υπογραφεί η Συμφωνία, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν ήθελαν οι Ρώσοι, λέγοντας πως οι αντιδράσεις στην Βόρεια Μακεδονία, υποστηρίχθηκαν με «ρώσικα χρήματα». Να τονίσουμε ότι εκείνη την περίοδο, ξένα δημοσιεύματα ανέφεραν πως ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, είχε εμπλοκή στην υπόθεση αυτή. «Υπακούσαμε στις εντολές των Αμερικάνων και των Γερμανών. Οι Ρώσοι δεν ήθελαν να λυθεί το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο Μπουτάρης ανέφερε μάλιστα, πως πίσω από τις αντιδράσεις του κόσμου, αλλά και της πολιτικής σκηνής «υπήρξαν οικονομικά οφέλη», όπως γράφει η ιστοσελίδα voria.gr.

Μπουτάρη, άκου κάτι.

1. Δεν είμαστε Μακεδονομάχοι. Μακεδονομάχοι ήταν άλλοι. Αυτοί που προσβάλλεις με την ύπαρξή σου. Μην το ξαναπείς, σε παρακαλώ.

2. Αν εσύ υπάκουσες στους Αμερικάνους και τους Γερμανούς, όπως αυτοβούλως παραδέχεσαι, δεν σημαίνει ότι όλοι υπακούμε σε τρίτους. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

3. Εφόσον στο "υπακούσαμε" συμπεριλαμβάνεις την κυβέρνηση και όσους το ψήφισαν, αυτό είναι ομολογία ότι είστε Εφιάλτες. Εφιάλτες είναι αυτοί που εργάζονται για ξένα συμφέροντα και προκαλούν βλάβη.

4. Αν πίσω από το "υπακούσσμε" υπάρχουν και ανταλλάγματα κάθε είδους, τότε είναι ομολογία προδοσίας.

Το ξέρω ότι το πολύ αλκοόλ σου έχει κάνει το μυαλό κιμά βέβαια. Δικαιολογία δεν είναι όμως.
Ανδρέας Σταλίδης
Τρελογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου