Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Η Θεία Κοινωνία, ναι! όντως, μεταδίδει τον υιό. Αλλά αυτός ο υιός είναι ο Υιός του Θεού: ο Κύριος Ιησούς Χριστός..



Συνάντησα χθες τον π. «Βλέπων», έτσι όπως αποκαλεί τον εν λόγω χαρισματικό ασκητή ο πανιερώτατος π. Νεόφυτος Μόρφου, και τον ρώτησα τόσο για τον κορωνοϊό όσο ομοίως και για το «επίμαχο» θέμα της Θείας Κοινωνίας.
Κοινώνησε ο εν λόγω πατήρ. Κοινώνησα και του λόγου μου. Μάλιστα δε, σας αναφέρω ότι κατά κανόνα κοινωνώ, και φυσικά θα συνεχίσω κοινωνώ, 2 φορές την εβδομάδα με εντολή του πνευματικού μου.
Λοιπόν. Λακωνικά, ο π. «Βλέπων» είπε τα ακόλουθα:

1. Είναι παιδί μου κορωνοϊός της αμαρτίας και της αποστασίας και όχι της γρίπης!
2. Οι Έλληνες γενικώς δεν θα έχουμε πρόβλημα.
3. Ο Κύριος επιλέγει ή επιτρέπει το ποιοι θα αρρωστήσουν.
4. Δεν είναι σοβαρή η απειλή του κορωνοϊού.
5. Να μη φοβόμαστε!.. Να ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής σε όλα: Πλην αυτών που λέγονται και αφορούν την Ορθοδοξία και τα μυστήρια της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού.
6. Να πηγαίνουμε πολύ πιο συχνά στην Εκκλησία, γιατί η Ελλάδα και ο κόσμος βιώνουν πρωτόγνωρα πράγματα, εξελίξεις, απειλές και καταστάσεις. Στα προδρομικά των εσχάτων χρόνια που ζούμε έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη από μετάνοια, εκκλησιασμό, προσευχή, νηστεία, ελεημοσύνη, κοκ.
7. Να κοινωνούμε πιο συχνά τα Άχραντα Μυστήρια: για να έχουμε εξ Ύψους Θεία Χάρη και βοήθεια! Για ίαση των ασθενειών ψυχής και σώματος. Τα όσα ακούγονται ή υποστηρίζονται περί του αντιθέτου είναι δυστυχώς για κλάματα και όχι για γέλια. Η Θεία Κοινωνία, ναι! όντως, μεταδίδει παιδί μου τον υιό. Αλλά αυτός ο υιός είναι ο Υιός του Θεού: ο Κύριος Ιησούς Χριστός..
ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου