Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Η πραγματική εικόνα της "πανδημίας"





Όπως και στην γρίπη των χοίρων, έτσι και τώρα, οι αρμόδιοι οργανισμοί παύουν να μετρούν κρούσματα στον γενικό πληθυσμό, όταν ο WHO φωνάζει πανδημία, λες και αυτό είναι το κύριο μέλημα τους: Να φωνάξει ο WHO πανδημία.
Από χθες λοιπόν και η Ελλάδα, με μόλις 121 επιβεβαιωμένα κρούσματα, σταματά να μετράει στον γενικό πληθυσμό. Εργαστηριακά τεστ θα γίνονται μόνο σε ασθενείς με συμπτώματα οξείας αναπνευστικής λοίμωξης.
Άμεσα λέει ότι θα γίνουν και κάποιες δειγματοληψίες στον γενικό πληθυσμό για να δούμε τι γίνεται στην κοινότητα.
Με ποια κριτήρια επιλογής;
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής κος Τσιόδρας «δεν υπάρχει και νόημα όσοι έχουν ήπια συμπτώματα να πηγαίνουν για εργαστηριακό έλεγχο στα νοσοκομεία. Άλλωστε αν τα συμπτώματα είναι ήπια, καμία σημασία δεν έχει αν κανείς έχει νοσήσει από κορονοϊό ή για παράδειγμα από γρίπη, αφού δεν κινδυνεύει. Αρκεί βέβαια να παραμείνει στο σπίτι του.»
Ωωωωω, έεεελα τώρα. Που πήγε όλο εκείνο το κυνήγι του ιού; Η συναρπαστική ιχνηλάτιση των προηγούμενων ημερών; Που πήγε το πνεύμα της περιπέτειας και της αγωνίας; Τώρα μας νοιάζει μόνο η καραντίνα. Αφού ο ΠΟΥ φώναξε πανδημία. Όλα καλά τώρα.
Με την πρακτική εργαστηριακής εξέτασης μόνο σοβαρών κρουσμάτων, τα ποσοστά της καταγεγραμμένης θνησιμότητας τεχνητά θα διογκωθούν, δημιουργώντας μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία, αυτή της επικίνδυνης πανδημίας.
Με αυτήν την πρακτική θα μάθουμε κάτι το εντελώς πρωτόγνωρο: οι άρρωστοι πεθαίνουν πιο συχνά από τους υγιείς. Μάλιστα.
Ποια είναι όμως τα κριτήρια του WHO για εργαστηριακή διερεύνηση;
Αυτά ακριβώς. Τα εργαστηριακά τεστ γίνονται στους ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα.
Είναι στην διακριτική λοιπόν ευχέρεια των χωρών να κάνουν τεστ σε ευρύτερα κλάσματα του πληθυσμού.
Κι έτσι, είμαστε βέβαιοι ότι τα στατιστικά για την μεταδοτικότητα και την θνησιμότητα είναι συχνότερα από ότι συνηθέστερα λάθος.
Έτσι εξηγούνται οι τεράστιες διαφορές σε ποσοστά θνησιμότητας ανάμεσα σε χώρες που μπορεί να φτάνουν και το 6000%!!!
Αυτό λοιπόν που βλέπουμε δεν είναι την επιδημία αλλά όπως ολόσωστα έχει από νωρίς παρατηρήσει ο πνευμονιολόγος Wolgang Wodarg, τη δραστηριότητα των ειδικών που ψάχνουν για τον ιό! (Ψάξτε τον Wodarg. Είναι πολύ σημαντικός. Είναι αυτός που πίεσε για να κάνει η ΕΕ έρευνα για την γρίπη των χοίρων και να βγάλει ένα καταδικαστικό πόρισμα που ποτέ σας δεν διαβάσατε)
Για να δούμε όμως, πόσα τεστ κάναν οι χώρες, σε όλο τον πλανήτη, πλην της Κίνας; Επειδή δεν υπάρχει πλήρως αξιόπιστη πηγή γι’ αυτό, θα αρκεστούμε σε μια εκτίμηση.
Τα τεστ που έχουν γίνει παγκοσμίως, πλην Κίνας, δεν πρέπει να ξεπερνάνε τα 500.000. Μάλιστα.
Ενδεικτικά, 200.000 σε Νότιο Κορέα, 60.000 σε Ιταλία, 26.000 σε Η.Β, 21.000, 8.000 σε ΗΠΑ, 5.000 σε Αυστρία και στις περισσότερες άλλες χώρες κάτω από χίλια,
Από αυτά, θα διαλέξουμε την χώρα που είχε το μεγαλύτερο δείγμα, την Ν.Κορέα με 1 τεστ ανά 250 κατοίκους της. Τι ποσοστό θνησιμότητας δείχνει η Ν.Κορεά; 0,7%.
Αν υπολογίσει κάποιος και τα αδιάγνωστα που είναι δύο και τρεις φορές παραπάνω από τα καταγεγραμμένα, παίρνω ποσοστό εποχιακής γρίπης.
Ούτως ή άλλως, 7 με 15% των κρουσμάτων σε κάθε σεζόν γρίπης συνοδεύονται από κορονοϊούς. Ούτως ή άλλως, σε σχέση με τους 4.000.000 θανάτους που έχουμε από οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις, οι 5.000 θάνατοι που έχουμε από τον COVID, είναι ποσοστό περίπου 0,01, πολύ μικρότερο από την συμμετοχή των κορονοϊών σε κάθε σεζόν.
Τόσο χάλια λοιπόν τα πράγματα; Όχι, όχι, δεν είναι τόσο χάλια. Αν βάλουμε τα ψευδώς θετικά τεστ, γίνονται λίγο ακόμη χειρότερα.
Κι αν αμφισβητήσουμε και την ειδικότητα των τεστ, αρκετά χειρότερα.
Ο αρμόδιος φορέας στις ΗΠΑ, το CDC, έδωσε στα νοσοκομεία στις 20 Φεβρουαρίου ένα πολύ φιλόδοξο τεστ που θα ανίχνευε όχι μόνο τα κρούσματα COVID, αλλά και άλλους ιούς.
Το τεστ, αποσύρθηκε καθώς έδινε πολλά ψευδή θετικά στην δεύτερη κατηγορία.
Ποιος μπορεί να μας πει λοιπόν μέσα σε αυτόν τον ωκεανό της ανικανότητας και των κακών υπολογισμών το τι στο καλό συμβαίνει;
Εν ευθέτω χρόνω, φαντάζομαι οι νοσοκομειακοί γιατροί.
Τα νούμερα του κορονοϊού δεν είναι πολύ δραματικότερα από τους κύκλους της γρίπης. Ο κορονοϊός μάλιστα, δεν είναι θανατηφόρος για τα παιδιά.
Θα υπάρξει επιβάρυνση των συστημάτων υγείας. Σε κάθε σεζόν υπάρχει. Έχουν όμως οι ήδη δικαιολογημένα πανικόβλητοι γιατροί μας κάποια ιδέα για το πόσα πανικόβλητα γεροντάκια με πυρετό και βήχα θα σπεύσουν στα νοσοκομεία εξαιτίας όχι της επιδημίας αλλά του πανικού που έχει διασπαρθεί, όταν άλλες χρονιές θα την περνούσαν σπίτι με κατ οίκον επισκέψεις γιατρού;


Είναι η τέταρτη φορά μέσα σε 40 χρόνια, που ο ΠΟΥ φωνάζει πανδημία μεγαλοποιώντας, ενίοτε και σε βαθμό φαιδρότητας την πραγματική εικόνα.
Είναι η πρώτη φορά όμως στην σύγχρονη εποχή που η καραντίνα επιβάλλεται σχεδόν παγκοσμίως ως μέτρο αντιμετώπισης ασθενειών.
Η πρώτη φορά μετά από αιώνες που φορείς θα διώκονται.
Από δω το φέραν, από εκεί το φέραν, τελικά τα καταφέραν. Και μας την φέραν.
Μπήκαμε σε έναν πολύ σκοτεινό δρόμο που μας γυρνάει αιώνες πίσω.
Αυτή η επιδημία θα σκοτώσει κάποιους ανθρώπους. Άνθρωποι πεθαίνουν. Ίσως να εξαντλήσει και κάποια συστήματα υγείας. Τα παράπονα σας στην ηγεμονία των νεοφιλελευθέρων και των αγορών παρακαλώ. Είναι όμως σίγουρα ένα ακόμη καρφί στο φέρετρο του Δυτικού Πολιτισμού και των αξιών του. Ίσως και το τελευταίο.
Τσιν, τσαν, τσον. Σύντομα και σε μια γειτονιά κοντά σας.
Δεν περιγράφω άλλο.

Πέτρος Αργυρίου, agriazwa.blogpspot.13/3/2020.

amethystos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου