Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

ΣΥΡΙΖΑ: κόμμα ΤΟΞΙΚΟ (όχι… «ταξικό»)!



Τι είναι «πολιτική συναίνεση»;  Είναι όταν μια κοινωνία συμφωνεί – «συναινεί» – σε πολύ υψηλά ποσοστά γι’ αυτά που πρέπει να κάνει, ώστε να αντιμετωπίσει κρίσιμα πολιτικά προβλήματα.
Πρώτη παρατήρηση: όταν το πρόβλημα είναι κρίσιμο, αλλά η κοινωνία συμφωνεί να… μην κάνει τίποτε, αυτό δεν λέγεται «συναίνεση».
Λέγεται παράλυση
Κι όταν η κοινωνία δεν κάνει τίποτε, γιατί δεν συμφωνεί για όσα πρέπει να γίνουν – ή παίρνει ημίμετρα – αυτό επίσης ΔΕΝ λέγεται «συναίνεση». Λέγεται «διχαστική» παράλυση.
Μέχρι πριν δέκα μέρες αυτό είχαμε στην Ελλάδα: παράλυση απέναντι στο λαθρομεταναστευτικό.
Τώρα πήραμε μέτρα τολμηρά – χρειάζονται και τολμηρότερα και με συνέχεια – και αποκτήσαμε ξαφνικά την περιπόθητη «συναίνεση»!
Δεύτερη παρατήρηση: η πολιτική συναίνεση ΔΕΝ σημαίνει ότι συμφωνούν υποχρεωτικά όλα τα πολιτικά κόμματα. Αν η κοινωνία συμφωνεί – κι αυτό μπορεί εύκολα να μετρηθεί με δημοσκοπήσεις – τότε η συναίνεση υπάρχει και όποιος διαφωνεί, μένει απ’ έξω.
–Αν η κοινωνία συμφωνεί σε υψηλά πλειοψηφικά ποσοστά – ας πούμε πάνω από τα δύο τρίτα – τότε η συναίνεση είναι «δεδομένη», κι όποιος εξακολουθεί να διαφωνεί, έχει βέβαια το δικαίωμα αυτό, αλλά βρίσκεται έξω από τον «κορμό» της κοινωνίας.
–Αν η κοινωνία συμφωνεί με συντριπτικά ποσοστά – πάνω από 80% ή κοντά στο 90%, όπως συμβαίνει σήμερα – τότε όποιος διαφωνεί, απλώς απομονώνεται από την κοινωνία.
–Αν κάποιος διαφωνεί με το τη συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας πάνω στην αντιμετώπιση ενός εθνικού ζητήματος – ας πούμε του λαθρομεταναστευτικού – και επί πλέον αναπαράγει την προπαγάνδα και τα fake news του εχθρού, τότε είναι φυσικό να αντιμετωπίζεται ως «Δούρειος Ίππος» και ως «Πέμπτη Φάλαγγα».
Όχι μόνο απομονώνεται από την κοινωνία, αλλά και στιγματίζεται!
Αυτά όλα είναι απολύτως μέσα στη λογική και τη «δυναμική» (δηλαδή τον τρόπο λειτουργίας) μιας σύγχρονης δημοκρατίας.
Η δημοκρατία λειτουργεί υπέρ του λαού και του δημοσίου-εθνικού συμφέροντος. Αυτή είναι η νομιμοποιητική της βάση.
* Ήδη από το πρώτο άρθρο (παράγραφοι 2 και 3) του Συντάγματός μας ορίζεται με σαφήνεια:
2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
          3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους, και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.
Πράγμα που σημαίνει πως όταν η «κυριαρχία» της χώρας απειλείται, κινδυνεύει το «θεμέλιο» του Πολιτεύματος.
Κι ότι η βούληση του Λαού και η το συμφέρον του Έθνους είναι η αποκλειστική νομιμοποιητική βάση του δημοκρατικού πολιτεύματος.
* Ενώ το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος, το 120 προβλέπει στην παράγραφο 2:
«Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και… η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία, αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων».
Πράγμα που σημαίνει ότι η «αφοσίωση στην Πατρίδα» προβλέπεται συνταγματικά – και ρητά – ως θεμελιώδης υποχρέωση όλων!
Όχι ως κάτι «κακό», «νοσηρό» ή… «παλαιομοδίτικο»!
Κι όσοι επιχειρούν να το απαξιώσουν την έννοια της «Πατρίδας», έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με το «πνεύμα» και το «γράμμα» του Συντάγματος.
–Για παράδειγμα, οι πολιτοφύλακες στον Έβρο, εφ’ όσον λειτουργούν υπό τις διαταγές και τον έλεγχο των αρμοδίων αρχών εκεί και βοηθούν στην «απώθηση» των λαθρομεταναστών, λειτουργούν στα πλαίσια του Συντάγματος.
–Αντίθετα τα «τσουτσέκια» που βανδαλίζουν εθνικά σύμβολα, όπως το άγαλμα του Κολοκοτρώνη στη Σταδίου, λειτουργούν ως προβοκάτορες, κόντρα σε κάθε έννοια υποχρέωσης προς την Πατρίδα, όπως την προβλέπει ρητά το Σύνταγμα.
Όταν το κάνουν σε κανονικές συνθήκες, είναι μια τσογλανίστικη παρανομία.
Όταν το κάνουν σε συνθήκες εθνικής κρίσης, είναι πολύ πιο σοβαρό:
Αγγίζει τα όρια της Προδοσίας!
* Ακόμα το Σύνταγμά μας, στην τελευταία παράγραφο 4 του ακροτελεύτιου άρθρου του (120 στο σημερινό Σύνταγμα – και 114 στο παλαιότερο του 1952), ορίζει σαφώς:
«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων…»
Εδώ ο Πατριωτισμός αναγορεύεται από το ίδιο το Σύνταγμα, σε «έσχατη άμυνα» και «ασπίδα» του δημοκρατικού πολιτεύματος…
Κι είχε απόλυτο δίκιο ο Μίκης Θεοδωράκης που δήλωσε δημόσια:
Που φτάσαμε; Να πρέπει να απολογούμαστε για τον Πατριωτισμό μας!
Κάποτε το «1-1-4», δηλαδή η επίκληση αυτού ακριβώς του συνταγματικού εδαφίου, ήταν σύνθημα δημοκρατίας.
Η ίδια ακριβώς συνταγματική πρόνοια – το τότε άρθρο 114 – ήταν η κοινή γραμμή άμυνας όλων των αγωνιστών της δημοκρατίας στα στρατοδικεία της δικτατορίας: Όπου διακήρυσσαν ότι ήταν πατριωτικό τους καθήκον να αγωνιστούν ενάντια σε όσους είχαν καταλύσει το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία.
Τώρα ο Πατριωτισμός για την Αριστερά έγινε «ντροπή» και «ανάθεμα»!
Κι αυτό παλαιοί αριστεροί που έζησαν τα χρόνια εκείνα το βιώνουν ως κατάντημα της Αριστεράς…
–Όταν ο Ερντογάν ζητάει να ανοίξουν τα ελληνικά σύνορα στις δεκάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών που στέλνει στον Έβρο, οι Έλληνες κατά 90% διαφωνούν, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα αριστερά γκρουπούσκουλα ζητάνε κι εκείνα – μαζί με τον Ερντογάν – το ίδιο ακριβώς: να ανοίξουμε τα σύνορα!
–Όταν ο Ερντογάν καταγγέλλει – ψευδώς, όπως αποκαλύφθηκε – ότι Έλληνες συνοροφρουροί «σκότωσαν μετανάστες» στον Έβρο – επισήμως η Ελληνική κυβέρνηση το διαψεύδει, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν το αποδέχονται, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ και τα αριστερά φερέφωνά του το επαναλαμβάνουν και το καταγγέλλουν με κάθε τρόπο: εντός και εκτός της Ελλάδος.
–Όταν τα τουρκικά μέσα προπαγάνδας καταγγέλλουν – και αποδεικνύεται αμέσως ότι ήταν επίσης ψευδές – πως Έλληνες συνοροφύλακες έδειραν και ξεγύμνωσαν μέσα στο κρύο «κακόμοιρους μετανάστες» στον Έβρο, επισήμως οι Ελληνικές αρχές το διαψεύδουν, οι Ευρωπαίοι δεν το αποδέχονται, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ πειθήνια το αναπαράγει, εντός κι εκτός της χώρας.
–Όταν τουρκικά ΜΜΕ καταγγέλλουν, ότι Έλληνες εθνοφρουροί στον Έβρο τραυμάτισαν Έλληνα αστυνομικό (για να δείξουν πόσο… «κακοί ακροδεξιοί» μαζεύτηκαν εκεί να υπερασπίζονται τα ελληνικά σύνορα!), η Ελληνική Αστυνομία το διαψεύδει αμέσως, κανείς άλλος δεν το πιστεύει, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ το επαναλαμβάνει και το διατρανώνει, εντός και εκτός της χώρας.
–Όλοι οι Αριστεροί και οι πάσης φύσεων «φιλελέδες» που δεν είχαν πει κουβέντα για το τείχος 700 χιλιομέτρων που έχει δημιουργήσει η Τουρκία στα σύνορά της με τη Συρία, τώρα ζητούν – μαζί με την Τουρκία – να ανοίξουν τα σύνορά της προς την Ελλάδα! Πιο «φερέφωνα» της Άγκυρας, δεν γίνεται.
–Όλοι αυτοί οι Αριστεροί υπερασπίζονταν το τείχος του Βερολίνου!
Τότε το τείχος του αίσχους ήταν «καλό»!
Τώρα η υπεράσπιση των συνόρων μας από κατευθυνόμενη λαθρο-εισβολή είναι «κακό».
Αυτοί είναι!
Αθύρματα στα χέρια της τουρκικής επιθετικότητας.
«Παπαγαλάκια» του ίδιου του Ερντογάν!
Ευτυχώς απομονωμένοι από τον Ελληνικό λαό.
Και κάτι τελευταίο: σήμερα η Ευρώπη ζητάει επισήμως από τον Ερντογάν να απομακρύνει τους λαθρομετανάστες του από τα ελληνικά σύνορα!
Δεν ζητάει από την Ελλάδα να ανοίξει τα σύνορά της!
Αντίθετα συμπαραστέκεται στην Ελλάδα που φυλάει τα σύνορά της.
Και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απορρίπτει την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Ελλάδος, που αποφάσισε να άρει το δικαίωμα αίτησης ασύλου (για έναν μήνα) σε όσους μπαίνουν παράνομα.
Σήμερα όλη η Ευρώπη συσπειρώνεται γύρω από την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορά της προς την Τουρκία στην «ασύμμετρη απειλή» των λαθρομεταναστών,
Σήμερα η Ευρώπη καταγγέλλει τον Ερντογάν που εργαλειοποιεί τους λαθρομετανάστες
Σήμερα η Ευρώπη προειδοποιεί τον Ερντογάν, να μην προσπαθεί να πάρει ευρωπαϊκά χρήματα χρησιμοποιώντας τον εκβιασμό των «ροών».
Για πρώτη φορά όλα αυτά.
Συμπέρασμα: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τα σύνορα στους λαθρομετανάστες, Η Ελλάδα απομονώθηκε στην Ευρώπη! (Μας έκλεισαν τα σύνορά όλοι οι άλλοι…)
Τώρα που επί νέας Κυβέρνησης Κυριάκου η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα στους λαθρομετανάστες, συσπείρωσε πίσω της όλη την Ευρώπη!
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπονομεύει μόνο το εσωτερικό μέτωπο της χώρας σε συνθήκες κρίσης.
Απομόνωσε και τη χώρα στην Ευρώπη με την πολιτική «ανοικτών συνόρων» που εγκαινίασε.
Η μεγαλύτερη «προσφορά» του ΣΥΡΙΖΑ στην εθνική συναίνεση είναι ότι ένωσε όλη τη χώρα εναντίον του – και εναντίον της πολιτικής του!
Όσο ακολουθεί αυτή τη γραμμή – κι άλλη δεν μπορεί να ακολουθήσει, χωρίς να διαλυθεί – ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χωράει στην εθνική συναίνεση!
Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει με κάθε τρόπο την πολιτική συναίνεση!
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι «τΑξικό» κόμμα υπέρ των «κατατρεγμένων», όπως βαυκαλίζεται.
Είναι ΤΟΞΙΚΟ κόμμα σε βάρος των Ελλήνων! Και της εθνικής συναίνεσης που τόσο έχουν ανάγκη αυτές τις στιγμές.
 Θανάσης Κ


ΥΓ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, ξεπούλησε το Μακεδονικό, με τα άλλα κόμματα εναντίον του, και με το 70% του Ελληνικού λαού να διαφωνεί και να διαδηλώνει σε δεκάδες συλλαλητήρια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση επέβαλε τα «ανοικτά σύνορα», ως αντιπολίτευση είναι αντίθετος με τα «κλειστά σύνορα», αλλά το 90% του Ελληνικού λαού συμφωνεί και υπερθεματίζει με τα κλειστά σύνορα!
Ο ΣΥΡΙΖΑ – και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση – πολιτεύεται σε ευθεία αντίθεση με τη λαϊκή θέληση και με το εθνικό συμφέρον!
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται – διαχρονικά – απέναντι στην εθνική συναίνεση!
Είναι κόμμα πολιτικά διχαστικό και εθνικά τΟξικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου