Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Κλείνουν όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για δύο εβδομάδες λόγω κορωνοϊού



Την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από αύριο και για τις επόμενες 14 ημέρες ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, με στόχο τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Όπως τόνισε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων σε όλη την χώρα (βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, σχολεία, ΙΕΚ και πανεπιστήμια - ιδιωτικά και δημόσια) θα κλείσουν για προληπτικούς λόγους για τις επόμενες δύο εβδομάδες, ενώ σημείωσε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους εργαζόμενους γονείς των ανηλίκων μαθητών και μαθητριών.
Παράλληλα, τόνισε πως προβλέπεται ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται, ενώ σημείωσε ότι «πρέπει να επιδείξουμε όλοι ατομική ευθύνη και στη συγκεκριμένη περίπτωση οι γονείς να περιορίσουν τα παιδιά, καθώς το μέτρο αφορά στην μείωση της διασποράς της νόσου».
Νωρίτερα, πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τον αριθμό στα 89. Οι τέσσερις είναι στενές επαφές των ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και ο ένας είναι εισαγόμενο περιστατικό από Λονδίνο.
Παράλληλα, ο κορωνοϊός έπληξε και τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, όπως γνωστοποίησε ο Έλληνας εφοπλιστής μέσω των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αξίζει να σημειωθεί πως το περασμένο 24ωρο ο ΕΟΔΥ δέχθηκε περισσότερες από 15.000 κλήσεις στο νέο τετραψήφιο νούμερο για τον κορωνοϊό (1135).
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου