Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ελλήνων προμαχούντες Θρακιώτες στον Έβρο !

Μέλια




.

Ευτυχώς που υπήρξαν και οι ενεργοί πολίτες στον Έβρο !

Μιλήσαμε με πολίτες που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των συνόρων στον νότιο Έβρο, υπερασπιζόμενοι τα σύνορα. Μας έδειξαν σχετικά βίντεο από απόπειρες εισόδου ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ λαθρομεταναστών…

Το συμπέρασμα μας είναι το εξής. Αν τις πρώτες δύο μέρες δεν υπήρχαν οι ντόπιοι αγρότες-κτηνοτρόφοι, κυνηγοί και ψαράδες που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν να υπερασπίζονται τα σύνορα, στον νότιο Έβρο θα είχαν μπει χιλιάδες λαθρομετανάστες.

Οι ενισχύσεις της αστυνομίας και του στρατού ήρθαν αργότερα. Χάρη σε αυτούς τους ανθρώπους κρατήθηκε το μέτωπο και δεν γίναμε (προς το παρόν) ακόμη Καμπούλ… Αλλά και μετά από τις πρώτες μέρες η προσφορά των ανθρώπων ήταν συγκινητική.

Ένα μόνο παράδειγμα να δώσουμε. Σε περιοχή κοντά στις Φέρρες μονάδα του στρατού εγκαθιστούσε κονσερτίνα (αγκαθωτό συρματόπλεγμα ρολό).



Έκοβαν με εργαλεία τα πουρνάρια κατά μήκος της όχθης, όταν εκείνη την ώρα πέρασε από κοντά τους ένας αγρότης. Είπε λίγες κουβέντες μαζί τους και μετά από μισή ώρα φάνηκαν 10 τρακτέρ και 1 JCB ! Τα οποίοι φυσικά βοήθησαν αποφασιστικά με τα εργαλεία τους και η δουλειά έγινε ταχύτατα και ακόμη και την νύχτα, καθώς έφεγγαν με τους προβολείς των τρακτέρ ! Αλλά και πέραν των εργασιών πολλοί ήταν εκεί που συνόδευσαν σε περιπολίες δίπλα στο ποτάμι.

Έχουμε χρέος λοιπόν προς αυτούς τους ακρίτες που συνεχίζοντας την βυζαντινή παράδοση, βοήθησαν στην απώθηση των επίδοξων εισβολέων.

Είναι ανοησία που ακόμη και σήμερα δεν καλεί επίσημα η πολιτεία σε βοήθεια τους πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν. Γνωρίζουμε πως υπάρχει θέμα. Αυτά μπορούμε να γράψουμε δημόσια.

Πηγή: TourkikaNea

Αβέρωφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου