Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Το Μέτσοβο υποδέχτηκε την Κάρα του Νεομάρτυρος Νικολάου (ΦΩΤΟ)

Μέτσοβο | Τηλέμαχος Παππάς
Με την συμμετοχή πλήθος πιστών, από το Μέτσοβο και τα Ιωάννινα, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου, η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Νεομάρτυρος Νικολάου του εκ Μετσόβου.
Να αναφερθεί ότι η Τιμία Κάρα του Νεομάρτυρος Νικολάου του εκ Μετσόβου, φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ Μετεώρων.
Την Τιμία Κάρα κόμισε Ιερομόναχος της Μονής Βαρλαάμ με τον Πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Σταγών και Μετεώρων Αρχιμ. Νήφων, ενώ την υποδέχτηκαν ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και ο Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ.
Στη συνέχεια σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή, η οποία κατέληξε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Γρεβενών ο οποίος κήρυξε και το Θείο Λόγο.
 Την Κυριακή  τελέστηκε στον ίδιο ναό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλλη παρακλητικός κανόνας, και στη συνέχεια τα εγκώμια του Αγίου που συνέταξε ο Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ.
Αμέσως μετά στην αίθουσα διαλέξεων του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής,έλαβε  χώρα επιστημονική εσπερίδα, αφιερωμένη στον νεομάρτυρα Νικόλαο.
Μίλησαν οι Καθηγητές Πανεπιστήμιου π. Γεώργιος Μεταλληνός  (δεν μπόρεσε τελικά να παραστεί αλλά αναγνώσθηκε η ανακοίνωσή του από τον π. Σεραφείμ) , Μιχάηλ Τρίτος, Γλυκερία Χατζούλη και ο Διδάκτωρ Θεολογίας π. Θωμάς Ανδρέου.
  Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 400 ετών από το μαρτύριο του Αγίου Νεομάρτυρος Νικολάου εκ Μετσόβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου