Είναι το πατριωτικό σας καθήκον



Των Dr. Michael Lederman, Maxwell J. Mehlman και Dr. Stuart Youngner , USA Today

Για να κερδίθεί ο πόλεμος ενάντια στο νέο κορονοϊό που έχει ως τώρα σκοτώσει πάνω από 158.000 άτομα σε αυτήν τη χώρα, η μόνη λύση είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός - για όλους μας.

Και ενώ τα μέτρα που είναι απαραίτητα για να νικήσουμε τον κορονοϊό φαίνονται δρακόντεια, ακόμη και αντιαμερικανικά για ορισμένους, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Με απλά λόγια, ο εμβολιασμός μας αποτελεί πατριωτικό μας καθήκον.

Ο λόγος: Όταν ένα αποτελεσματικό εμβόλιο είναι διαθέσιμο για τον COVID-19, αυτό θα νικήσει την πανδημία μόνο εάν διανεμηθεί ευρέως, δημιουργώντας «ανοσία της αγέλης». Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας, δεν υπάρχει κατώτατο όριο πάνω από το οποίο η προστασία που παρέχεται από την «ανοσία της αγέλης» δεν μπορεί να βελτιωθεί. Έτσι, όσο περισσότερα άτομα εμβολιάζονται, τόσο χαμηλότερος είναι ο κίνδυνος για όλους μας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Σοβαρές κυρώσεις για μη συμμόρφωση

Ούτε υπάρχει εναλλακτική λύση για την προκαλούμενη από εμβολιασμούς ανοσία της αγέλης σε μια πανδημία. Να βασιζόμαστε στη μόλυνση αρκετών ανθρώπων που μετά θα αποκτήσουν ανοσία είναι επικίνδυνο, όπως φαίνεται από το παράδειγμα της Σουηδίας όπου το ποσοστό θνησιμότητας από τον COVID-19 υπερβαίνει αυτό των πιο προσεκτικών γειτόνων της. Απαιτείται ευρεία ανοσία του πληθυσμού μέσω εμβολιασμών, για τον τερματισμό αυτής της πανδημίας. Με απλά λόγια, η άρνηση του εμβολιασμού απειλεί τη ζωή άλλων.

Λοιπόν, αυτά πρέπει να κάνει η Αμερική όταν θα είναι έτοιμο ένα εμβόλιο:

► Να κάνει τους εμβολιασμούς δωρεάν και εύκολα προσβάσιμους.

► Να εξαιρέσει μόνο εκείνους με ιατρικές αντενδείξεις για εμβολιασμό. Είναι πιθανό ότι περισσότερα από ένα εμβόλια θα αποδειχθούν αποτελεσματικά (όπως στην περίπτωση των εμβολίων κατά της πολιομυελίτιδας) και ως αποτέλεσμα, τα προβλήματα υγείας που θα απαγορεύουν όλα τα εμβόλια του COVID-19 θα είναι σπάνια.

► Να αγνοήσει την άρνηση λόγω θρησκείας. Οι μεγάλες θρησκείες δεν αντιτίθενται επίσημα στους εμβολιασμούς.

► Να μην επιτρέψει την άρνηση εμβολιασμού για προσωπικούς λόγους, η οποία άρνηση παραβιάζει το κοινωνικό συμβόλαιο.

Πώς μπορούν η κυβέρνηση και η κοινωνία να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση με τα προστατευτικά εμβόλια; Οι αρνήτες των εμβολίων μπορούν να εξαιρεθούν από φοροαπαλλαγές ή να στερηθούν μη βασικά κοινωνικά επιδόματα. Στις ασφάλειες υγείας θα μπορούσαν να επιβληθούν υψηλότερα ασφάλιστρα για αυτούς που επειδή αρνούνται τον εμβολιασμό θέτουν τον εαυτό τους και τους άλλους σε κίνδυνο, όπως συμβαίνει και για τους καπνιστές.

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να αρνηθούν να προσλάβουν ή να εξυπηρετήσουν ανεμβολίαστα άτομα, τα σχολεία θα μπορούσαν να αρνηθούν να επιτρέψουν σε παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί να παρακολουθήσουν μαθήματα, οι εταιρείες δημοσίων και ιδιωτικών μεταφορών - αεροπορικές εταιρείες, τρένα και λεωφορεία - θα μπορούσαν να αποκλείσουν τους αρνήτες. Δημόσιες και ιδιωτικές εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να απαιτήσουν απόδειξη εμβολιασμού στην είσοδο. Ο μόνος νομικός περιορισμός των κυβερνητικών ή των ιδιωτικών δράσεων είναι η αποφυγή διακρίσεων και είναι δύσκολο να προκληθούν διακρίσεις εάν οι εμβολιασμοί είναι δωρεάν και προσβάσιμοι σε όλους.
Πιστοποιητικά ανοσίας

Πώς λοιπόν πρέπει να αποδεικνύεται η ανοσία; Θα χρειαστεί ένα μητρώο ανοσοποίησης με ονόματα, που θα εισαχθούν μετά την ολοκλήρωση της ανοσοποίησης. Η κατάλληλη ανοσοποίηση μπορεί να απαιτεί περισσότερους από έναν μοναδικό εμβολιασμό και η ανθεκτικότητα της προστασίας από διαφορετικά εμβόλια μπορεί να ποικίλει και ενδέχεται να μην είναι δια βίου, απαιτώντας περιοδικά επαναληπτικά εμβόλια. Έτσι, τα ανοσοποιημένα άτομα θα πρέπει να λάβουν κάρτες πιστοποίησης με ημερομηνίες, οι οποίες θα πρέπει να εκδίδονται σε όλους όσους έχουν εμβολιαστεί στη χώρα, είτε βρίσκονται εδώ νόμιμα είτε όχι.

Αυτά τα μέτρα μπορεί να φαίνονται δρακόντεια και θα είναι δαπανηρά, αλλά ο εξασφαλισμένος καθολικός εμβολιασμός είναι μια αμελητέα θυσία σε σύγκριση με το κόστος, τους θανάτους και την κοινωνική αναταραχή που θα έχει μια διαρκής πανδημία στη χώρα μας.

Αναγνωρίζουμε ότι η άρνηση υπακοής σε κανόνες που θεωρούνται άδικοι είναι αμερικανική παράδοση. Αλλά ένας άλλος ακρογωνιαίος λίθος της αμερικανικής παράδοσης είναι ότι ενωνόμαστε όταν είναι απαραίτητο. Το καλύτερο παράδειγμα αυτού ήταν κατά τη διάρκεια των δύο παγκόσμιων πολέμων. Όλοι συνεισέφεραν, κανείς δεν επιτρεπόταν να εξαιρεθεί απλώς και μόνο επειδή προσβαλλόταν το αίσθημα αυτονομίας του και οι λιποτάκτες που αρνήθηκαν να υπηρετήσουν υπέστησαν κυρώσεις.

Είναι αλήθεια ότι οι αντιρρησίες συνείδησης μπορούσαν να αρνηθούν να χρησιμοποιήσουν όπλα για θρησκευτικούς λόγους, αλλά ήταν υποχρεωμένοι να βοηθήσουν με άλλους τρόπους, υπηρετώντας σε μη μάχιμους ρόλους. Τέτοιες εναλλακτικές λύσεις για τον εμβολιασμό, δεν υπάρχουν .




Ο Δρ Michael Lederman (@ mmlederman1) είναι καθηγητής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Case Western Reserve. Ο Maxwell J. Mehlman είναι καθηγητής Νομικής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Case Western Reserve. Ο Δρ Stuart Youngner είναι Καθηγητής Βιοηθικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Case Western Reserve.