Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

BREXIT ώρα μηδέν




Ο ισχυρισμός της ΕΕ, σύμφωνα με τον οποίο υπάρχει μόνο η επιλογή του υφιστάμενου status quo και του φασισμού, τεκμηριώνει απλά και μόνο τη μονομέρεια της νεοφιλελεύθερης τάξης πραγμάτων της γερμανικής ηγεμονίας – η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσει τους Πολίτες για να διατηρηθεί, πείθοντας τους πως δεν υπάρχει ζωή εκτός της. Η αλήθεια είναι όμως πως υπάρχει ζωή εκτός της ΕΕ – ενώ οι Βρετανοί δεν είναι Έλληνες για να συγχωρούν την αντιστροφή των δημοψηφισμάτων ενάντια στο Σύνταγμα ή για να τιμωρούν τον «προδότη» της Μακεδονίας εκλέγοντας κάποιον άλλο που τους υπόσχεται πως θα σεβαστεί την προδοσία!
Επικαιρότητα
Για πρώτη φορά στην ιστορία της χάνει η (γερμανική πια) ΕΕ ένα μέλος της – ακόμη χειρότερα, ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό. Σήμερα, μετά τις 12 το βράδυ, η κοινότητα θα χάσει το 14% του ΑΕΠ της, το 13% των κατοίκων της, καθώς επίσης ανυπολόγιστη διπλωματική και στρατιωτική ισχύ – ενώ θα αποδειχθεί από την επόμενη ημέρα πως υπάρχει ζωή εκτός της ΕΕ.
Το σίγουρο πάντως είναι πως οι Βρετανοί δεν έχουν χάσει τα λογικά τους – ούτε είναι θύματα μίας ακροδεξιάς, μίας λαϊκίστικης ή μίας εθνικιστικής προπαγάνδας και χειραγώγησης. Απλά έπαψαν να συμφωνούν με αυτά που συμβαίνουν στην ΕΕ – στην οποία, όπως με μεγάλη ειλικρίνεια δήλωσαν τόσο ο κ. Σόιμπλε, όσο και ο κ. Γιουνκέρ,
«Οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα…..Δεν μπορούν να υπάρξουν δημοκρατικές εκλογές κατά των ευρωπαϊκών συνθηκών».
Στην ερώτηση άλλωστε που απευθύνθηκε στους οπαδούς του BREXIT, σχετικά με την αιτία που ήθελαν να εγκαταλείψουν την ΕΕ, η πρώτη τους απάντηση ήταν η ανάκτηση της εθνικής τους κυριαρχίας – της δυνατότητας να αλλάζουν με την ψήφο τους την πολιτική στη χώρα τους και όχι απλά να υποκύπτουν στους κανόνες της Κομισιόν. Το μεταναστευτικό ήταν στη δεύτερη θέση, αλλά μόνο όσον αφορά τον περιορισμό των εισροών – ενώ στην τρίτη ο δημοκρατικός έλεγχος.
Ο ισχυρισμός δε της ΕΕ, σύμφωνα με τον οποίο υπάρχει μόνο η επιλογή του υφιστάμενου status quo και του φασισμού, τεκμηριώνει απλά και μόνο τη μονομέρεια της νεοφιλελεύθερης τάξης πραγμάτων της γερμανικής ηγεμονίας – η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσει τους Πολίτες για να διατηρηθεί, πείθοντας τους πως δεν υπάρχει ζωή εκτός της.
Η αλήθεια είναι όμως πως υπάρχει ζωή εκτός της ΕΕ – ενώ η Βρετανία δεν υποφέρει από έναν λαϊκίστικο πυρετό, ούτε οδηγείται προς το φασισμό. Αντίθετα, έχει μία κυβέρνηση που κέρδισε τις εκλογές επειδή ανταποκρίθηκε στις επιθυμίες των ψηφοφόρων της – αλλάζοντας τις πολιτικές της για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των Πολιτών.
Παράλληλα μία αντιπολίτευση που υπέστη μία τεράστια ήττα, επειδή δεν σεβάσθηκε τους εκλογείς της και τη Δημοκρατία – ενώ οι Βρετανοί δεν είναι Έλληνες για να συγχωρούν την αντιστροφή των δημοψηφισμάτων ενάντια στο σύνταγμα ή για να τιμωρούν τον «προδότη» της Μακεδονίας εκλέγοντας κάποιον άλλο που τους υπόσχεται πως θα σεβαστεί την προδοσία! Έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία και έτσι πρέπει να λειτουργεί – όχι να επιλέγει ο κάθε Σόιμπλε ποιός και πώς θα κυβερνήσει, ανεβάζοντας και κατεβάζοντας κυβερνήσεις κατά το (γερμανικό) δοκούν.
Κλείνοντας, οι Βρετανοί Πολίτες δεν έχουν απολύτως τίποτα εναντίον της ενωμένης Ευρώπης, όπως δεν έχει κανένας Ευρωπαίος. Εν τούτοις, όλοι είναι εναντίον του σημερινού γερμανικού εκτρώματος, ντυμένου με τη νεοφιλελεύθερη προβιά – μίας κατασκευής που δεν σέβεται ούτε τα Έθνη, ούτε τα Συντάγματα τους, ούτε τη Δημοκρατία και ούτε τους Πολίτες τους, συμπεριλαμβανομένων των Γερμανών που δεν ανήκουν στις ελίτ της χώρας τους.
https://analyst.gr/2020/01/31/brexit-ora-miden/

amethystos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου