Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Ψήφισμα του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου για τα Θρησκευτικά


Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων, όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος αναφορικά με τα θρησκευτικά στα σχολεία αλλά και την αντίθεση του συλλόγου για την εκτροπή του Αχελώου.

Αναλυτικά το ψήφισμα του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων αναφέρει τα εξής:
Στο Αγρίνιο σήμερα Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 11.00 πμ στην αίθουσα του κινηματοθεάτρου “Άνεσις” πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική μας Συνέλευση και ομόφωνα ψηφίστηκε το παρακάτω ψήφισμα.

1) Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα προς την κυβέρνηση και τη βουλή που ψήφισε την κατάργηση του άρθρου 198 του ποινικού κώδικα με αποτέλεσμα να μην προβλέπεται καμία ποινή σ όσους βλασφημούν τα ΘΕΙΑ. Αυτή η κατάργηση αποτελεί μέγιστη αχαριστία, όχι ότι ο ΘΕΟΣ έχει ανάγκη της δικής μας προστασίας ,αν είναι δυνατόν! Δηλώνει όμως σαφέστατα την εχθρότητα προς ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ και τον μόνον αληθινό ΘΕΟΝ. Παράλληλα διατηρούνται όλες τις διατάξεις του ποινικού κώδικα που αφορούν εμάς όταν και όποτε διαπραχθεί παρόμοιο αδίκημα εις βάρος μας.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει άμεσα το μέγα αυτό ολίσθημα.

2) Καλούμε την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να επαναφέρει άμεσα το μάθημα των θρησκευτικών στα Σχολεία μας όπως το ζητήσαμε με το αριθμό πρωτοκόλλου 43/26-11-2019 έγγραφό μας.

Δικαιούνται βεβαίως οι ετερόδοξοι, οι αλλόθρησκοι και οι άθεοι για λόγους θρησκευτικής συνείδησης να απαλλάσσονται τα παιδιά τους από το μάθημα.

Δικαιούμαστε όμως και εμείς οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι που είμαστε οι συντριπτικά περισσότεροι σ αυτή τη χώρα, να διδάσκονται τα παιδιά μας το μάθημα των θρησκευτικών με ομολογιακό χαρακτήρα, επικαλούμενοι τους ίδιους λόγους θρησκευτικής συνείδησης και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα.

3) Τέλος εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας προς την κυβέρνηση και διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την μεθόδευση εκτροπής του ΑΧΕΛΩΟΥ ποταμού.

Θέμα λίαν σοβαρό που απειλεί με καταστροφή τον υδροφόρο ορίζοντα της ευρύτερης περιοχής με ανυπολόγιστες κλιματολογικές συνέπειες .

Δεν επιτρέπεται για καμιά σκοπιμότητα να διαταραχθούν οι φυσικοί νόμοι που λειτουργούν αλάνθαστα αιώνες τώρα.

Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τέτοιες σκέψεις , οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα μας βρουν σθεναρά απέναντι.

Για τα μέλη του Συλλόγου μας που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση και ενέκριναν το παραπάνω ψήφισμα.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του προεδρείου της Γ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου