Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Σταυροφόρος της “αγίας ανυπακοής” και ο Αρχιεπίσκοπος Σινά – Κάνει φύλλο και φτερό τον Οικουμενισμό!



“Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι οικουμενική όχι οικουμενιστική και για αυτό το λόγο περιμένουμε από τα μέλη της να εφαρμόζουν και να κηρύττουν την Ορθοδοξία(…)Αποστασιοποιούμαστε από τις θέσεις όλων εκείνων που διδάσκουν και εφαρμόζουν τις προοαναφερθείσες αιρέσεις είτε διατυπωμένες σε πανορθόδοξες και τοπικές συνόδους, είτε διακηρυγμένες από πατριάρχες, ιεράρχες, ιερείς, διακόνους, υποδιακόνους, αναγνώστες, μοναχούς, μοναχές ή απλούς πιστούς”

Με αυτή τη φράση κάνει φύλλο και φτερό τα οικουμενιστικά σκάνδαλα του Φαναρίου και των εξαπτέρυγών του ο Αρχιεπίσκοπος Σινά Δαμασκηνός!

Ορθόδοξη ομολογία πίστεως εναντίον όλων των αιρέσεων υπογράφει ο κ. Δαμασκηνός και δηλώνει παρών στην σταυροφορία κατά του Οικουμενισμού!
Είναι η πρώτη φορά που ένας τόσο υψηλά ιστάμενος στην Ορθοδοξία υιοθετεί ουσιαστικά τις απόψεις της “αγίας ανυπακοής” και με θάρρος έρχεται σε σύγκρουση με τους νεωτερισμούς και την μεταπατερική θεολογία που πλασάρουν οι θεολόγοι του Φαναρίου.

Στο κείμενο που δηλώνει με ιδιόχειρη σημείωση πως υιοθετεί ασκείται σφοδρή κριτική και στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, απορρίπτει τις αιτιάσεις πως Ορθοδοξία και παπισμός είναι “αδελφές εκκλησίες” και τα περί “αοράτου ενότητος” των εκκλησιών, τις συμπροσευχές με τους αιρετικούς όπως την προηγούμενη εβδομάδα που είχε χαρακτηριστεί από τους ρ/καθολικούς ως “εβδομάδα προσευχής περί της ενότητας των Χριστιανών”, καθώς και τη συμμετοχή σε διαθρησκευτικές και διαχριστιανικές συναντήσεις, σχολιάζει τους μεικτούς γάμους και άλλα πολλά!

pentapostagma

Η πύλη του Ρωμανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου