Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΥΠΟΘΕΣΗ π.ΕΦΡΑΙΜ ΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!


Πηγή:http://trelogiannis.blogspot.com/2012/01/17.html


π.Τιμόθεος Ηλιάκης

Παρακολουθώ κι εγώ με θλίψη τις εξελίξεις στην υπόθεση της Ι.Μ.Μονής Βατοπαιδίου που έχει συγκλονίσει την Χώρα μας και γενικότερα την Ορθοδοξία μετά την ΑΔΙΚΗ και αρκετά ΠΑΡΑΝΟΜΗ προφυλάκιση του σεβαστού Καθηγουμένου της Ι.Μονής, Αρχιμανδρίτου π.Εφραίμ. Σήμερα που στο ΄Αγιο Όρος γιορτάζουν την Γέννηση του Θεανθρώπου, αισθάνομαι την ανάγκη , αφ ενός μεν, για μια ακόμα φορά, να λάβω δημόσια θέση στο σοβαρό αυτό θέμα που γέμισε θλίψη τον Ορθόδοξο κόσμο και αφ ετέρου, να δημοσιοποιήσω κάποια γεγονότα που τα κρατούσα δέκα επτά ολόκληρα χρονια σφαλισμένα στο σκευοφυλάκιο της μνήμης και που αφορούν την προσωπικότητα του αγίου Καθηγουμένου αλλά και την ευκολία κατασκευής σκανδάλων στην πατρίδα μας για ευτελείς σκοπούς και εξυπηρέτηση πρόσκαιρων συμφερόντων, χωρίς, πολλές φορές, υπευθυνότητα αλλά και σκέψη για το κακό που μπορεί αυτά να δημιουργήσουν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ορθοδοξία.

Η αμφισβήτηση, για παράδειγμα των Αυτοκρατορικών χρυσοβούλων και των σουλτανικών φιρμανίων,που με τόση ευκολία είδαμε να γίνεται στην πολύκροτη υπόθεση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Βιστωνίτιδος λίμνης,θέτει σε μεγάλο κίνδυνο τα δικαιώματα των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως, Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων όπως αυτά έχουν καταχωρηθεί μέσα από Αυτοκρατορικά χρυσόβουλα αλλά και φιρμάνια των κατά καιρούς Σουλτάνων. Είναι επικίνδυνο να σκεφθούμε πως οι κατά καιρούς Κυβερνώντες δεν γνωρίζουν,για παράδειγμα, πως η κυριότητα των Ελλήνων επί του Παναγίου Τάφου οφείλεται στον περίφημο AHTNAME του Σουλτάνου Ομάρ ( 636 μ.Χ. ).
Αν λοιπόν εμείς με τόση ευκολία αμφισβητούμε την ισχύ τους ,δίνουμε η δεν δίνουμε την ευκαιρία στους Ισραηλινούς η τους Τούρκους να πράξουν το ίδιο χωρίς βέβαια μετά να έχουμε την δυνατότητα της όποιας αντίδρασης;

Κάτι παρόμοιο συνέβη και με την εντός του Αγίου ΄Ορους σύλληψη του Καθηγουμένου Εφραίμ όπου παραβιάσθηκαν Διεθνείς Συνθήκες αλλά και αυτό ακόμα το Σύνταγμα της Ελλάδος και έδωσαν την αφορμή τόσο στην Ρωσία όσο και στις άλλες χώρες που έχουν σχέση με το 'Αγιο ΄Ορος να παρέμβουν δυναμικά και να ζητήσουν σεβασμό στο αυτοδιοίκητο ,στους Κανόνες και στα συμφωνηθέντα.Και το αστείο της υποθέσεως είναι πως το Ελληνικό ΥΠ ΕΞ απάντησε σε αυτές της καθ όλα δικαιολογημένες αντιδράσεις με εκείνο το περίφημο "δεν δεχόμαστε υποδείξεις" !!!! .'Οταν φίλοι του ΥΠ ΕΞ δεν ξέρετε το αντικείμενο που σας πληρώνουμε να υπηρετείτε, καλύτερα να πάτε στα σπίτια σας.

Δεν μπορεί στο όνομα των όποιων σκοπιμοτήτων να θέτουμε σε κίνδυνο τα Εθνικά μας συμφέροντα.Αυτό θα πρέπει κάποια στιγμή να το καταλάβουμε και να πάψουμε να αναζητάμε ευθύνες για τις ήττες μας "εκτός των τειχών".


Η ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ Μ.ΜΑΞΙΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ Π.ΕΦΡΑΙΜ

Τον π.Εφραίμ τον γνώρισα τον Ιανουάριο του 1995,όταν,ύστερα από ευγενική πρόσκληση της συζύγου του τότε Πρωθυπουργού,αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου,κ.Δήμητρας Λιάνη- Παπανδρέου,παρέστην σε μια καθαρά ιδιωτική επίσκεψη του Γέροντα στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου το πρωθυπουργικό ζεύγος να προσκυνήσει την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας την οποία είχε μεταφέρει ιδιωτικά στην Αθήνα ο π.Εφραίμ.Στο περιθώριο αυτής της συναντήσεως παρακάλεσα τον άγιο Καθηγούμενο να φέρει και επίσημα το πολύτιμο αυτό ιερό κειμήλιο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό της Διακονίας μου,στον ΄Αγιο Κοσμά Ν.Φιλαδέλφειας.Το σκεπτικό μου ήταν να δοθεί η ευκαιρία στον ευσεβή Λαό και ιδιαίτερα στις γυναίκες, που ως γνωστό δεν μπορούν να πάνε να προσκυνήσουν στο ΄Αγιο ΄Ορος,να γνωρίσουν το σεβαστό κειμήλιο, καθώς και η βοήθεια στην Αποπεράτωση του Ι.Ναού από τα όποια φιλότιμα προσέφεραν οι πιστοί.



Ο Ι.ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΣΤΗΝ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ Η ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ





Ο Ι.ΝΑΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ

Ο Γέροντας δέχθηκε περισσότερο για τον λόγο πως ο Ναός τιμάται στο όνομα του μεγάλου Εθναπόστολου και Εθνοιερομάρτυρα Κοσμά του Αιτωλού και πως θα πρέπει να υπάρχει στην Πρωτεύουσα του Ελληνικού Κράτους ένας Ναός αντάξιος,εν μέρει,των τεράστιων προσφορών του στο Γένος. Κι έτσι ύστερα από τις σχετικές διαδικασίες η Αγία Ζώνη ήρθε στην Αθήνα για το χρονικό διάστημα 25 έως 29 Μαΐου 1995.' Έγινε η προβλεπόμενη υποδοχή με τιμές Αρχηγού Κράτους στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου και στην συνέχεια στην είσοδο της πόλεως της Ν.Φιλαδέλφειας.Πλήθη Λαού άρχισαν να καταφθάνουν προκειμένου να προσκυνήσουν την Χάρη της Παναγίας και να ακούσουν λόγους ενισχυτικούς στον αγώνα τους από τον π.Εφραίμ.Αυτό ενόχλησε ορισμένους μόνιμους επικριτές της Εκκλησίας που άρχισαν να σχολιάζουν αρνητικά την παρουσία του ιερού κειμηλίου στην Ν.Φιλαδέλφεια,γράφοντας πως "όλα γίνονται για το χρήμα",ενώ μόλις το ιερό κειμήλιο επισκέφθηκε για να προσκυνήσει και η σύζυγος του τότε Πρωθυπουργού.άρχισαν και την πολιτική εκμετάλλευση γράφοντας και λέγοντας ότι ο καθ ένας ήθελε.Εδώ και επειδή γράφουμε ιστορία,θα πρέπει να πω ότι τον πόλεμο τον ξεκίνησε δυστυχώς ένας τώρα κεκοιμημένος Ιεράρχης που έφτασε στο σημείο να βγει στην τηλεόραση με μια ταμπέλα που έγραφε" Μην ρίχνετε χρήματα" !!!



ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ




Ενώ ένας ,επίσης κεκοιμημένος τώρα καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έφτασε στο έσχατο σημείο να μας αποκαλέσει"μάγους"με το σκεπτικό πως η Αγία Ζώνη δεν είναι ιερό αλλά ...μαγικό κειμήλιο!!!!!Την σκυτάλη μετά την παρέλαβαν οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του Ανδρέα Παπανδρέου που άρχισαν να φωνάζουν γιατί ο τότε Πρωθυπουργός δέχθηκε να προσκυνήσει το ιερό κειμήλιο και πως "αυτά όλα είναι ...αναχρονιστικά" !!!!( Σήμερα βιώνουμε όλοι τα αποτελέσματα των δικών τους εκσυγχρονιστικών αντιλήψεων).
Ο θόρυβος αυτός είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών που έφθανε πλέον από όλη την Ελλάδα για να προσκυνήσει την Παναγία μας.
Οι κακόβουλοι όμως δεν σταμάτησαν και λαϊκίζοντας άρχισαν να μιλάνε για τεράστια κέρδη που πάνε στις ..τσέπες των παπάδων και των καλογήρων που μεταφέρουν τα κειμήλια σε "εμποροπανηγύρια".Κανείς δεν έδωσε σημασία στις επίσημες ανακοινώσεις μας για ελεύθερο έλεγχο των εσόδων από το προσκύνημα , ούτε βέβαια στην διάθεση αυτών των εσόδων.



Η ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ



Και τώρα η αλήθεια που την έπνιξαν στον βωμό των συμφερόντων.Τα έσοδα που αναλογούσαν στην Ι.Μονή Βατοπαιδίου ήταν 10.000.000 δρχ.,τα οποία παρέλαβε ο π.Εφραίμ και από αυτά ΔΙΕΘΕΣΕ 5.000.000 δρχ.ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ και τα άλλα 5.000.000 δρχ.ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Κανείς "ελεύθερος" δημοσιογράφος δεν το έγραψε ποτέ αυτό,όπως δεν έγραψε πως με τα έσοδα από το προσκύνημα σχεδόν αποπερατώθηκε ο Ι.Ναός που ήταν γιαπί όταν ήρθε η Αγία Ζώνη.Ενώ από αυτά τα έσοδα διαθέσαμε 500.000 δρχ.υπέρ των σεισμοπλήκτων του Αιγίου και άλλες 500.000 δρχ. υπέρ των σεισμοπλήκτων των Γρεβενών.(Εννοείται πως ούτε αυτό ενδιαφέρει τους "υπέρμαχους της ελεύθερης δημοσιογραφίας").
Έτσι κατασκευάζονται τα "σκάνδαλα" στην σύγχρονη Ελλάδα.'Ετσι καταρρακώνονται θεσμοί και βιάζονται προσωπικότητες.
Κάπως έτσι στήθηκε και το "σκάνδαλο" Βατοπαιδίου,όπου τον πρώτο λόγο για την διαλεύκανση του δεν είχε και δεν έχει,δυστυχώς,η Δικαιοσύνη αλλά τα κατευθυνόμενα Μ.Μ.Ε.
' Έπρεπε να θυσιαστεί κάποιος στον βωμό των συμφερόντων και το εύκολο θύμα βρέθηκε στο πρόσωπο του π.Εφραίμ.Από όλους τους κατηγορουμένους για αυτή την υπόθεση μόνο ο Γέροντας κρίθηκε "ύποπτος φυγής" και διατάχθηκε η προφυλάκιση του,αδιαφορώντας για την καταρράκωση των θεσμών του Αγίου Όρους και της Διεθνούς προσβολής της πατρίδος μας που για μια ακόμα φορά φαίνεται να " σκοτώνει τα παιδιά της". Αν η Μονή Βατοπαιδίου,με τα ανεκτίμητα ιερά και εθνικά κειμήλια είχε καταρρεύσει από την αδιαφορία του Ηγουμένου της θα φωνάζαμε πως πρέπει ο ανίκανος να καεί,τώρα που διασώθηκαν τα πάντα και η Μονή έγινε κέντρο ακτινοβολίας του Αγιορείτικου Μοναχισμού από το ανύστακτο ενδιαφέρον του Ηγουμένου της,τον κλείνουμε στην φυλακή σαν κακούργο και ύποπτο φυγής!
Δεν θέλω να ξύσω πληγές,όμως δεν μπορώ να μην ρωτήσω τους άρχοντες της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης γιατί δεν δείχνουν το ανάλογο ζήλο στην εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας τόσο για την Ι.Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους,όσο και για θέματα της Ελληνικής Εκκλησίας;

Δεν μπορώ να μην ρωτήσω τι θα γίνει με τους πολιτικούς που εμπλέκονται στο "σκάνδαλο" και που η Βουλή τους παρέδωσε λευκούς στην κοινωνία;

Δεν περιμένω απάντηση από κανένα. Εκείνο που περιμένω είναι να αποδοθεί Δικαιοσύνη και ο π.Εφραίμ να είναι σύντομα κοντά στα Πνευματικά του παιδιά στο Μοναστήρι του.Τώρα αν κάποιος του ζητήσει συγνώμη για όλη αυτή την ταλαιπωρία ειναι καθαρά θέμα αγωγής αυτών που των κατακρεούργησαν χωρίς ίχνος ντροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου