Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Εμβολιασμοί COVID στο Ισραήλ: παρενέργειες, θάνατοι και σημαντική αύξηση της συνολικής θνησιμότητας

 

[Σχόλιο από τα Μαντάτα: Το Ισραήλ, σύμφωνα με το επίσημο αφήγημα, είναι το φωτεινό παράδειγμα για όλο τον κόσμο, καθώς έχει εμβολιάσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού του και οδεύει χαρωπά προς την "ελευθερία", έχοντας νικήσει τον τρισκατάρατο ιό! Στην πραγματικότητα, εκεί που είχαμε ένα καθεστώς απαρτχάιντ εναντίον των Παλαιστινίων, τώρα έχουμε διπλό απαρτχάιντ και προς τους Παλαιστίνιους, αλλά και προς τους μη εμβολιασμένους, αφού η περίφημη "ελευθερία" αφορά μόνο αυτούς έχουν λάβει τη "σωτήρια" ένεση. Εκτός όμως από αυτό, εντύπωση προκαλεί ότι δεν γίνεται καμία αναφορά για παρενέργειες ή θανάτους μετά από εμβολιασμό στο Ισραήλ, ενώ από όλο τον υπόλοιπο κόσμο, έστω και με δυσκολία, όλο και κάτι ακούγεται στα ΜΜΕ. Η παρακάτω αναφορά, αποτέλεσμα της έρευνας μιας ανεξάρτητης οργάνωσης πολιτών, δίνει μια τελείως διαφορετική εικόνα, η οποία έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα από αυτήν που παρουσιάζεται στα συστημικά ΜΜΕ. Υπενθυμίζουμε ότι το Ισραήλ, κατόπιν ειδικής συμφωνίας με την εταιρεία, διαθέτει αποκλειστικά το εμβόλιο της Pfizer/Biontech.]

 

Αυτή είναι μια σύντομη περίληψη της πλήρους έκθεσης, που δημοσιεύθηκε λόγω του επείγοντος χαρακτήρα του περιεχομένου της. Η πλήρης έκθεση θα δημοσιευθεί και θα διανεμηθεί σύντομα. 

Διευκρινίζουμε ότι η Ισραηλινή Λαϊκή Επιτροπή είναι μια ανεξάρτητη οργάνωση που βασίζεται σε δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες από επίσημες δημοσιεύσεις και κοινωνικά δίκτυα. Οι πληροφορίες έχουν ελεγχθεί από μέλη της επιτροπής για να αποφευχθούν ψευδή, διαψευσμένα και λανθασμένα στοιχεία. Ωστόσο, δεν πρέπει να βασίζεστε στην έκθεση για ιατρικούς ή άλλους σκοπούς και σίγουρα δεν περιέχει καμία ιατρική σύσταση. Όποιος τη θεωρεί ως τέτοια, το κάνει με δική του πρωτοβουλία.



Ενώ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και οι ανώτεροι αξιωματούχοι του Υπουργείου Υγείας καυχώνται ότι το Ισραήλ αποτελεί παγκόσμιο πρότυπο για τον εμβολιασμό σε εθνικό επίπεδο και ενώ καυχώνται ότι η Pfizer μας επέλεξε ως πειραματική χώρα χάρη στα προηγμένα τεχνολογικά συστήματα των HMO [Οργανισμοί Συντήρησης Υγείας], το κράτος έχει κλείσει συστηματικά όλα τα συστήματα παρακολούθησης και εντοπισμού, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να εντοπίζουν και να προειδοποιούν για ανεπιθύμητες ενέργειες που συμβαίνουν κοντά στη λήψη του εμβολίου. Αυτή η ανεύθυνη συμπεριφορά του Υπουργείου Υγείας κατά τη διάρκεια αυτής της μαζικής επιχείρησης παροχής μιας πειραματικής θεραπείας σε εκατομμύρια ανθρώπους, ανεξάρτητα από το αν η συμπεριφορά αυτή είναι εξ αμέλειας ή σκόπιμη, οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου πλημμύρα χιλιάδων αναφορών σοβαρών ανεπιθύμητων συμβάντων μετά το εμβόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία φαίνεται να είναι το μόνο φόρουμ που επιτρέπει ακόμα στους ανθρώπους να μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Παραδόξως, τέτοια εκτεταμένα φαινόμενα δεν έχουν λάβει καμία κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης ή προσοχή από τους δημόσιους λειτουργούς.

Οι μηχανισμοί αποσιώπησης του συστήματος υγείας σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου και η άρνηση της σοβαρότητας και της ανησυχητικής τους έκτασης, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης αγνόησαν τις ανεπιθύμητες ενέργειες και απέφυγαν να τις αναφέρουν, δημιούργησαν μια κατάσταση κατά την οποία το ισραηλινό κοινό αγνοεί σχεδόν πλήρως την ύπαρξη, τη φύση και τον επιπολασμό των ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου. Αυτό το προπέτασμα καπνού που υπάρχει μεταξύ του ισραηλινού κοινού και των ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου εμποδίζει τους πολίτες να λάβουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να λάβουν μια ισορροπημένη και υπεύθυνη απόφαση σχετικά με τον εμβολιασμό- και επιπλέον, εγείρει την ανησυχία ότι η έλλειψη αντενδείξεων για τους ευαίσθητους πληθυσμούς στο εμβόλιο έχει βλάψει άσκοπα τους πολίτες σε σημείο άσκοπης θνησιμότητας. 

Η αποτυχία του συστήματος υγείας να παρακολουθεί τις ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου και να εκδίδει προειδοποιήσεις, σε συνδυασμό με την παραβίαση του ρόλου των μέσων ενημέρωσης ως σημαντικού μηχανισμού παρακολούθησης και κριτικής της συμπεριφοράς του κατεστημένου και ως κεντρικής πλατφόρμας για την αποκάλυψη της σκληρής αλήθειας, οδήγησαν στην εγκατάλειψη της υγείας των πολιτών της χώρας. Στο κενό που δημιουργήθηκε, εμείς, ως ανεξάρτητη επιτροπή έρευνας αποτελούμενη από ενδιαφερόμενους πολίτες, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα, έστω και περιορισμένα, που διαθέτουμε για να ερευνήσουμε και να αποκαλύψουμε την αλήθεια σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου για τον κορωνοϊό. Από την έρευνά μας προέκυψε μια ανησυχητική εικόνα υψηλού ποσοστού σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών, που παρατηρήθηκαν κοντά στη λήψη του εμβολίου, ακόμη και μεταξύ των νέων ανθρώπων. Πολλές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι απειλητικές για τη ζωή, και δυστυχώς, αρκετές από αυτές κατέληξαν σε θάνατο. 

Το ασύλληπτο χάσμα μεταξύ της υπάρχουσας πραγματικότητας και των πληροφοριών που δημοσιεύονται από το ισραηλινό Υπουργείο Υγείας και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης προκαλεί ανησυχία για μια επικίνδυνη εξαπάτηση, όχι μόνο των ισραηλινών πολιτών αλλά και των πολιτών όλου του κόσμου, που βλέπουν το Ισραήλ ως το ερευνητικό εργαστήριο του εμβολίου για τον κορωνοϊό της Pfizer. Μια τέτοια εξαπάτηση, είτε από αμέλεια είτε από προμελέτη, θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόσθετους κύκλους βλάβης στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Με την παρούσα έκθεση θέλουμε να πούμε στην ισραηλινή κυβέρνηση και στις κυβερνήσεις όλου του κόσμου: η έλλειψη διαφάνειας σκοτώνει ανθρώπους. Η εξαπάτηση και η απόκρυψη οδηγούν τους ανθρώπους σε αναπηρία και απώλεια ζωής. Καταργήστε κάθε εμπιστευτικότητα, δημιουργήστε διαφανείς και ελεγχόμενους μηχανισμούς αναφοράς- μόνο έτσι μπορούν να σωθούν ζωές και να αποφευχθεί περαιτέρω ζημιά από το ίδιο το εργαλείο που υποτίθεται ότι διαφυλάσσει την υγεία. Πρόκειται για μια περίπτωση όπου το φάρμακο είναι πιο θανατηφόρο από την ασθένεια; Ή είναι εξίσου ή λιγότερο θανατηφόρο; Μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα πραγματικό συμπέρασμα μόνο αν αποκαλυφθούν ολοκληρωμένα στοιχεία σε πραγματικό χρόνο και αν ο Τύπος, ο οποίος υποτίθεται ότι είναι ελεύθερος και φύλακας της δημοκρατίας, θα παραμείνει σε επιφυλακή και θα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου όταν είναι απαραίτητο. Και αυτό είναι πράγματι πολύ αναγκαίο.

Ακολουθούν τα κύρια ευρήματά μας:

  • Λάβαμε 288 αναφορές θανάτων που συνέβησαν κοντά στον εμβολιασμό (90% έως και 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό). Το 64% είναι άνδρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας: μόνο 45 θάνατοι συνέβησαν κοντά στον εμβολιασμό. 
  • Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Στατιστικής Υπηρεσίας (CBS), κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2021, εν μέσω της επιχείρησης εμβολιασμού, σημειώθηκε αύξηση της συνολικής θνησιμότητας στο Ισραήλ κατά 22% σε σύγκριση με το μέσο όρο θνησιμότητας ανά δίμηνο του προηγούμενου έτους. Στην πραγματικότητα, η περίοδος Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2021 είναι η πιο θανατηφόρα της τελευταίας δεκαετίας, με τα υψηλότερα ποσοστά συνολικής θνησιμότητας, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες των τελευταίων 10 ετών.
  • Στην ηλικιακή ομάδα 20-29 ετών, η αύξηση του συνολικού ποσοστού θνησιμότητας είναι ακόμη πιο δραματική. Σε αυτή την ομάδα, κατά την ίδια περίοδο εμβολιασμού, Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2021, υπήρξε αύξηση της συνολικής θνησιμότητας κατά 32% σε σύγκριση με τη μέση διμηνιαία θνησιμότητα το 2020.
  • Μια στατιστική ανάλυση των δεδομένων από το CBS σε συνδυασμό με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των εμβολιασμένων εκτιμάται σε 1:5.000 (1:13.000 για τις ηλικίες 20-49, 1:6.000 για τις ηλικίες 50-69, 1:1600 για τις ηλικίες 70+). Σύμφωνα με αυτή την εκτίμηση, είναι δυνατόν να υπολογιστεί ότι ο αριθμός των θανάτων στο Ισραήλ που συνέβησαν κοντά στον εμβολιασμό, ανέρχεται σήμερα σε περίπου 1.000-1.100 άτομα.
  • Υπάρχει υψηλή συσχέτιση μεταξύ του αριθμού των ατόμων που εμβολιάζονται ανά ημέρα και του αριθμού των θανάτων ανά ημέρα, στο εύρος έως και 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Για τις ηλικίες 20-49 ετών, εύρος 9 ημερών από την ημερομηνία εμβολιασμού έως τον θάνατο - για τις ηλικίες 50-69 ετών, 5 ημέρες από την ημερομηνία εμβολιασμού έως τον θάνατο - για τις ηλικίες 70 ετών και άνω, 3 ημέρες από την ημερομηνία εμβολιασμού έως τον θάνατο.
  • Ο κίνδυνος θανάτου μετά τον δεύτερο εμβολιασμό είναι υψηλότερος από τον κίνδυνο θανάτου μετά τον πρώτο εμβολιασμό.
  • Μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας έκθεσης, συνολικά 2.066 αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών έχουν καταγραφεί από την Ισραηλινή Λαϊκή Επιτροπή και οι αριθμοί συνεχίζουν να καταφθάνουν. Οι αναφορές αυτές υποδεικνύουν βλάβες σχεδόν σε κάθε σύστημα του ανθρώπινου σώματος. Οι αριθμοί αυτοί αναδεικνύουν επίσης το ασύλληπτο χάσμα μεταξύ των επίσημων αναφορών των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης και του τι πραγματικά συμβαίνει, δημιουργώντας μια κατάσταση "δύο κόσμων" λόγω της δημοσιογραφικής αποτυχίας να αντιληφθούν, να εντοπίσουν και να αναφέρουν τι πραγματικά συμβαίνει στην πραγματική ζωή των πολιτών.
  • Υπάρχουν μεγάλες ομοιότητες στις αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών από χώρες με σχετικά υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, με εκατοντάδες αναφορές θανάτων, καθώς και αναφορές για βλάβες σε πολλά συστήματα του ανθρώπινου σώματος.
  • Στην ανάλυσή μας, διαπιστώσαμε ένα σχετικά υψηλό ποσοστό βλαβών που σχετίζονται με την καρδιά. Το 26% του συνόλου των καρδιακών επεισοδίων συνέβη σε νέους ηλικίας κάτω των 40 ετών, με συχνότερη διάγνωση σε αυτές τις περιπτώσεις τη μυοκαρδίτιδα ή την περικαρδίτιδα.
  • Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί υψηλός επιπολασμός σοβαρής κολπικής αιμορραγίας, νευρολογικών, σκελετικών και δερματικών βλαβών.
  • Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ένας σημαντικός αριθμός ανεπιθύμητων ενεργειών που αναφέρθηκαν σχετίζεται, άμεσα ή έμμεσα, με την πηκτικότητα (έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικό επεισόδιο, αποβολές, διαταραχή της ροής του αίματος στα άκρα, πνευμονική εμβολή).
  • Οι αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών από νοσοκομεία και κλινικές HMO ήταν πολύ χαμηλές και υπάρχει τάση για διαγνωστικό σφάλμα που αποκλείει την πιθανότητα σύνδεσης μεταξύ των ανεπιθύμητων ενεργειών και του εμβολιασμού. Πιθανόν να υπάρχουν πολλές χιλιάδες περιπτώσεις που δεν έχουν αναφερθεί.
  • Υπό το πρίσμα της έκτασης και της σοβαρότητας των ανεπιθύμητων ενεργειών που παρατηρούμε, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη θέση της επιτροπής ότι ο εμβολιασμός των παιδιών μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως παρατηρείται στους ενήλικες, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο θάνατο εντελώς υγιών παιδιών. Δεδομένου ότι ο κορωνοϊός δεν θέτει καθόλου σε κίνδυνο τα παιδιά, η επιτροπή πιστεύει ότι η πρόθεση της ισραηλινής κυβέρνησης να εμβολιάσει τα παιδιά θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους, την υγεία τους και τη μελλοντική τους ανάπτυξη.
  • Δύο ημέρες πριν από τη δημοσίευση αυτής της έκθεσης (στα εβραϊκά), με λύπη πληροφορηθήκαμε το θάνατο ενός κοριτσιού δύο ετών, κοντά στη λήψη του εμβολίου για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με έκθεση στο σύστημα VAERS των ΗΠΑ.
    Ελπίζουμε ότι η ακραία ιδέα του εμβολιασμού των παιδιών κατά του κορωνοϊού θα αποσυρθεί σύντομα από το τραπέζι - και αν όχι, ότι θα απορριφθεί πλήρως από τους περισσότερους γονείς στο Ισραήλ.
  •  Ποτέ άλλοτε ένα εμβόλιο δεν τραυμάτισε τόσους πολλούς! Το αμερικανικό σύστημα VAERS αποκαλύπτει 2.204* αναφορές θνησιμότητας μεταξύ εμβολιασμένων ατόμων στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, αριθμός που αντανακλά αύξηση κατά χιλιάδες τοις εκατό από τον ετήσιο μέσο όρο, ο οποίος ανερχόταν σε 108 αναφορές ανά έτος. 
 Δείτε τον παρακάτω πίνακα*
*(σ.τ.μ: Ο αρχικός πίνακας στον οποίο αναφέρεται η Ισραηλινή Λαϊκή Επιτροπή, αντικαταστάθηκε στο παρόν άρθρο από τα αποτελέσματα σημερινής (4/5/21) αναζήτηση στο Medalerts για να περιλαμβάνει τα τελευταία στοιχεία Απριλίου 2021 και να μπορούμε να δώσουμε παραπομπή στην πηγή:

https://medalerts.org/vaersdb/findfield.php?TABLE=ON&GROUP1=DEAY&EVENTS=ON&DIED=Yes&DEATH_YEAR_LOW=1990)

Η Ισραηλινή Λαϊκή Επιτροπή είναι μια ανεξάρτητη και μη πολιτική ομάδα Ισραηλινών πολιτών, οι οποίοι διαφέρουν ως προς τις κοσμοθεωρίες και τους τομείς εμπειρογνωμοσύνης τους. Ανάμεσά μας υπάρχουν γιατροί, δικηγόροι, επιστήμονες και ερευνητές από ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών κλάδων. Η συγκολλητική ουσία που μας ενώνει είναι η βαθιά μας ανησυχία για την ασφάλεια του ισραηλινού λαού και την τύχη της χώρας, μας ενόψει της χαοτικής δίνης που ενορχηστρώθηκε από την ισραηλινή ηγεσία κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους στη σκιά της κρίσης του κορωνοϊού και στην οποία βρίσκεται παγιδευμένη η ισραηλινή κοινή γνώμη. Στο κενό που δημιουργήθηκε λόγω της αποσύνθεσης όλων των συστημάτων της χώρας μας, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η θεραπεία για όλα τα (υγειονομικά, ηθικά, κοινωνικά, οικονομικά) δεινά, που έφερε η ανεύθυνη κυβερνητική διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, πρέπει να προέλθει από το λαό. Ως εκ τούτου, συνασπιστήκαμε πριν από λίγες εβδομάδες και ιδρύσαμε την Ισραηλινή Λαϊκή Επιτροπή σε μια προσπάθεια να ξεκινήσουμε μια διαδικασία έρευνας, έκθεσης, αλλαγής, διόρθωσης και ανάκαμψης, και με την ελπίδα να ενθαρρύνουμε πολλούς άλλους Ισραηλινούς πολίτες να μας ακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στο ταξίδι της αυτοθεραπείας μας.

ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ (ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ): 

Dr. Pinki Feinstein, ψυχίατρος 

Adv. Irit Yankovich, δικηγόρος 

Dr. Galit Zapler Naor, ιατρός 

Dr. Yaffa Shir Raz, ερευνήτρια σε θέματα υγείας και επικοινωνίας κινδύνου 

Prof. Eti Einhorn, ερευνήτρια σε θέματα οικονομίας 

ΜΡΑ Limor Frira δημόσια διοίκηση 

MPH Ella Nave επιδημιολόγος

Πηγή: the-people-committee.com

Μετάφραση: Μαντάτα

Μαντάτα απ΄έξω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου