Σάββατο 15 Μαΐου 2021

"Τέλος στις αναφορές σε εμβολιασμένους ή όχι που "έσβησαν" λόγω κορωνοϊού" ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας στην Κύπρο.

 


Μπορεί να είναι εικόνα στέκεται, νοσοκομείο και κείμενο που λέει "X ALPHANEWS.LIVE Τέλος στις αναφορές σε εμβολιασμένους ή όχι που "έσβησαν" λόγω κορωνοϊού"

Όταν η Ευρώπη σχεδιάζει να θεσμοθετήσει το πέταγμα των προσωπικών δεδομένων στα σκουπίδια, η Κύπρος κάνει την ευαίσθητη στα "προσωπικά δεδομένα".
Όταν βλέπουμε εδώ και μήνες φωτογραφίες, ονοματεπώνυμα και προσωπικές ιστορίες νοσούντων και θανόντων από COVID, πέρσι την άνοιξη που δεν είχαμε πολλούς θανάτους μαθαίναμε σχεδόν το βιογραφικό ατόμων με COVID, σε λίγο θα κυκλοφορείς έξω βλέποντας ξεκάθαρα ποιος είναι εμβολιασμένος και ποιος όχι, το ανύπαρκτο "προσωπικό δεδομένο" του εμβολίου τους πείραξε. Μα πόση υποκρισία...
Κάποια "σοβαρή δικαιολογία δεν μπορούσαν να σκεφτούν? Λείπει και η φαντασία? Ποιο είναι το προσωπικό δεδομένο όταν αναφέρεσαι ανώνυμα σε θανόντα που είτε εμβολιάστηκε είτε δεν εμβολιάστηκε? Η δικαιολογία που επικαλούνται προσβάλλει τη νοημοσύνη νεογέννητου...
Σε λίγο θα αναρωτιόμαστε σε τί πολίτευμα ζούμε. Κάποιοι που αναρωτιούνται εδώ και καιρό, τους είχαμε βαφτίσει ψεκασμένους αν θυμάμαι καλά.
Το να μην έχει όρια η υποκρισία, το περίμενα. Το να απεχθάνονται κάποιοι τη διαφάνεια και τη σωστή ενημέρωση, το περίμενα. Το να χρησιμοποιούν, άμεσα ή έμμεσα, άτομα που συμπεριφέρονται ως τραμπούκοι για να προστατεύσουν την αδιαφάνεια, το περίμενα (και το βλέπω καθημερινά).
Αλλά, να τα δηλώνουν κιόλας με άνεση σε δημόσια μέσα ενημέρωσης, δεν το περίμενα.
Εν τω μεταξύ, δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτές τις δηλώσεις είναι σα να λένε ότι πεθαίνουν εμβολιασμένοι? Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτές οι ντροπιαστικές παραδοχές αδιαφάνειας θρέφουν τα σενάρια φαντασίας και συνομωσίας?
Το πιο ανησυχητικό πάντως είναι ότι δεν ξέρουμε πόσο χαμηλότερα θα φτάσουμε.
Αναρωτιέμαι τί θα συμβεί και τι θα ζήσουμε από το φθινόπωρο αν τυχόν προκύψει νέο επιδημικό κύμα. Ελπίζω να μην συμβεί τίποτα.

Konstantinos Farsalinos

Τρελογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου