Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Times: Η Κίνα χρησιμοποίησε «μυστικό όπλο μικροκυμάτων» σε μάχη με Ινδούς στρατιώτες στα Ιμαλάια

 

Times: Η Κίνα χρησιμοποίησε «μυστικό όπλο μικροκυμάτων» σε μάχη με Ινδούς στρατιώτες στα Ιμαλάια

Ένα μυστικό όπλο μικροκυμάτων φέρεται να επιστράτευσε η Κίνα κατά Ινδών στρατιωτών προκειμένου να τους υποχρεώσει να αποχωρήσουν από μια διαφιλονικούμενη περιοχή στα σύνορα των δύο χωρών στα Ιμαλάια.

Το ηλεκτρομαγνητικό όπλο, που ψήνει τους ανθρώπινους ιστούς των εχθρικών στρατευμάτων φέρεται να έκανε τους Ινδούς στρατιώτες να αρρωστήσουν και να κάνουν εμετό, όπως ανέφερε στους φοιτητές του ο Κινέζος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Τζιν Κανρόνγκ του Πανεπιστημίου Ρενμίν του Πεκίνου. Σύμφωνα με τους Τάιμς του Λονδίνου το μυστικό αυτό όπλο χρησιμοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου, λίγες εβδομάδες μετά τις φονικές συγκρούσεις στην κοιλάδα Γκαλουάν, στα δυτικά Ιμαλάια μεταξύ Ινδίας και Κίνας με τη μία να κατηγορεί την άλλη για παράνομη είσοδο στο έδαφός της.

Ο Κινέζος καθηγητής έπλεξε το εγκώμιο των στρατιωτικών δυνάμεων της πατρίδας του, που κατάφεραν να διώξουν τους Ινδούς στρατιώτες χωρίς να παραβούν την απαγόρευση της χρήσης πραγματικών πυρών στη διαφιλονικούμενη περιοχή. Ο Τζιν είπε ότι μέσα σε ένα τέταρτο της ώρας από τη χρήση του μυστικού όπλου «αυτοί που είχαν καταλάβει την κορυφογραμμή άρχισαν να κάνουν εμετό. Δεν μπορούσαν να σταθούν στα πόδια τους κι έτσι έφυγαν. Έτσι ανακτήσαμε το έδαφος εκείνο», πρόσθεσε.

Οι δυνάμεις της Κίνας αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το όπλο αυτό λόγω του μεγάλου υψόμετρου (5.600 μ.), που τις εμπόδιζε να αντιμετωπίσουν την ομάδα των εκπαιδευμένων σε ορεινό πόλεμο Θιβετιανών στρατιωτών που είχε επιστρατεύσει ο αντίπαλος, τόνισε ο Τζιν. Η χρήση πραγματικών πυρών απαγορεύεται στην περιοχή αυτή βάσει παλαιότερης συμφωνίας, αν και έπεσαν κάποιες προεδοποιητικές βολές τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ανάλογο όπλο έχουν αναπτύξει και οι ΗΠΑ, αλλά είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις της Κίνας κατά στρατιωτών του εχθρού. Το όπλο αυτό, που κατασκευάστηκε για την καταστολή διαδηλώσεων, λειτουργεί αυξάνοντας τη θερμοκρασία του νερού στον ανθρώπινο οργανισμό, υποχρεώνοντας τους ανθρώπους να εγκαταλείπουν με πόνους την περιοχή. Το Poly WB-1 της Κίνας είχε παρουσιαστεί στη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης πριν από έξι χρόνια και πιστεύεται ότι το έχει παραλάβει και το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου