Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Περιπαιχτικό "Θεολογικό" σχόλιο στο συναξάριο της ημέρας

 

 Πρόσκληση σε ρωμαϊκό γεύμα: γράμματα της εποχής | Πρόσκληση σε ρωμαϊκό  γεύμα: γράμματα της εποχής | FOOD DAILY | ΓΕΥΣΗ | Θέματα | LiFO

σχόλιο Αναγνώστου :
Είναι προφανές ότι η σύζυγος και η πεθερά του Ιακώβου ήταν φονταμενταλίστριες και φανατικές, διακετέχονταν από άκριτο ζήλο και αδιαφορία έναντι του ανθρώπινου προσώπου. Επιπλεόν, δεν πήραν ευλογία από τον επίσκοπο για την επιστολή που έγραψαν. Με τη στάση τους αυτή ουσιαστικά εκπείραζαν τον Θεό (που ίσως και να μην υπάρχει καν) και έσπρωχναν τον ατυχή χριστιανό στον θάνατο, χωρίς αυτές να αναλάβουν την ευθύνη.

Το αποτέλεσμα ήταν να εκθέσουν τον Ιάκωβο σε άσκοπο κίνδυνο και τελικά να διαμελισθεί. Θα μπορούσε ο Ιάκωβος διακριτικά και εσωτερικά να ασκεί την πίστη του, η πίστη δεν είναι σεντόνια να την επιδεικνύουμε, όπως είπε πρόσφατα και κορυφαίος λοιμωξιολόγος και χριστιανός. Δεν κινδύνευε η πίστη από τη μεταστροφή του Ιακώβου, αλλά οι πιστοί, δηλαδή ο ίδιος. Κατά συνέπεια, μόνο παράδειγμα για τους σημερινούς πιστούς προς μίμηση δεν αποτελεί ο Ιάκωβος ο Πέρσης.

Η ζωή μας εδώ στη γη (υπάρχει και άλλη;) είναι το υπέρτατο αγαθό (εκτός αν πρόκειται για έμβρυα, που αυτά δεν υπολογίζονται) και αυτό θα πρέπει πάση θυσία να το διαφυλάξουμε. Αυτή είναι μία βασική θέση της Ορθόδοξης θεολογίας, που πάντοτε βρίσκεται μακριά από φανατισμούς, προσκολλήσεις σε παρωχημένα ιστορικά πρότυπα και ρητορική μίσους και αδιαλλαξίας.

Ακολουθούν υπογραφές:

Ο Δεδεαγάτς Αγκάθιμος
Ο Μουτσουνίας Χρυσόδουλος Black-Sabbath
Ο Φραγκίας Εμμανουελλ-ήλ
Ο Νέου Κόσμου Προσωπιδοφόρος
Πρωτοπρεσβύτερος Δολλαρίανδρος Καρπούτσος, παραγωγός κουταλιών
Ακαδημία Θειολογικών Σπουδών Κόλου
Pordham Unorthodox Αntichristian Studies Center

Τρελογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου