Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Λοκ ντάουν χρειάζεται μόνο στα ΜΜΕ κι όλα θα πάνε καλά

 


 




Σχεδόν επτά μήνες, η πλειοψηφία των ΜΜΕ έχει ξεσαλώσει όσον αφορά το θέμα του κορωνοϊού και διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο στο διχασμό της κοινωνίας επικολλώντας ετικέττες, όχι μόνο σε γραφικές περιπτώσεις που είναι ελάχιστες αλλά και σε σκεπτόμενους λογικά ανθρώπους. Πρόκειται για τα ΜΜΕ που αγρόν ηγόραζαν στα τέλη του Ιανουαρίου του 2020 αναπαράγοντας καθησυχαστικές δηλώσεις περί ήπιου και χαμηλής μεταδοτικότητας ιού. Τότε που άλλοι ξενυχτούσαμε και παρουσιάζαμε τα ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία που έδειχναν τι έρχεται.

Του Στρατή Μαζίδη

Τα ΜΜΕ διαδραματίζουν έναν τρομακτικό ρόλο και φαίνεται πως τον απολαμβάνουν. Φέρονται ως καίσαρες που ζητούν αίμα στην αρένα. Μασκοφόροι, μασκομάχοι, αρνητές και άλλοι τέτοιοι “όμορφοι” χαρακτηρισμοί. Οι ίδιοι άνθρωποι που απέρριπταν μετά βδελυγμίας τη μάσκα, σήμερα δίνουν και τη ζωή τους για χάρη της.

Καθημερινά στάζουν δηλητήριο. Κάνουν…αυτοψίες! Μαλώνουν ανθρώπους! Καταγράφουν βίντεο από ΜΜΜ με κόσμο να τσακώνεται. Διψούν για ανθρωποφαγία τάχα ενδιαφερόμενα για τη δημόσια υγεία. Καλούν καθημερινά ανθρώπους που πληρώνονται από τον ελληνικό λαό για να ερευνούν και όχι να βρίσκονται στις τηλεοράσεις. Άρχισε να φθείρεται ο Τσιόδρας; Στον πάγκο. Έγινε κόκκινο πανί ο παγερός Σύψας; Στα αποδυτήρια. Τώρα έχουμε άλλους πρωταγωνιστές, πολλές φορές και άσχετους με το αντικείμενο, αρκεί μόνο να τα πουν όπως θέλουμε.

Κυνηγούν επί μήνες τον Χριστό, πρωτοστατούν στη βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος με τη Θεία Κοινωνία και την επόμενη ημέρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα να τα βάλουν με ιέρεα επειδή – για άλλους λόγους – δεν κοινώνησε ένα παιδάκι. Τέτοια υποκρισία.

Δικάσαμε τη Χρυσή Αυγή, τη βάλαμε φυλακή αλλά κάποιος Βατόπουλος ζητά να πέσει ράβδος. Λαμβάνονται μέτρα, θέλουν θεωρητικά τις περιβόητες 15 ημέρες για να δούμε τι απέφεραν και την αμέσως επόμενη ημέρα τα ΜΜΕ βλέποντας αριθμούς επιβεβαιωμένων τεστς αναζητούν κι άλλα μέτρα. Κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα…

Αν ο τύπος είναι η τέταρτη εξουσία, τότε καθίσταται βέβαιο πως η κυβέρνηση – κακώς – στις όποιες αποφάσεις της σταθμίζει και το δικό του παράγοντα σε μια δυσεπίλυτη συνάρτηση. Γιατί…να οι πολεμικές μουσικές, να οι τηλε-ανακριτές με το μικρόφωνο κ.ο.κ.

Ο ιός είναι εδώ. Θα κάνει τον κύκλο του. Μικρός; Μικρός. Μεγάλος; Μεγάλος. Θα βρεθεί φάρμακο; Μακάρι. Εμείς όμως καλούμαστε να ζήσουμε μαζί του. Σαν άνθρωποι. Χρειάζεται να ηρεμήσουμε. Η ζωή και η ιστορία δε θα κάνουν παύση (pause). Δε γίνεται να μετρήσουμε κι άλλα θύματα, ίσως περισσότερα στο τέλος, από την πείνα, τα εμφράγματα, τα εγκεφαλικά και τους καρκίνους στο έντερο από το στρες. Η ζωή πρέπει να συνεχιστεί κι εμείς να βρούμε τους σωστούς ρυθμούς. Αν τα ΜΜΕ μπορούν να βοηθήσουν σε αυτόν τον τομέα, έχε καλώς, διότι υπάρχουν και ψύχραιμες χρήσιμες φωνές. Αν όχι, ένα λοκ ντάουν μόνο σε αυτά θα ήταν χρήσιμο και όχι σε όσους εργάζονται κρατώντας όρθιο αυτό το κράτος. Και όλα θα πάνε καλά, είτε εύκολα είτε δύσκολα. Ποιος άλλωστε δεν αντιμετώπισε δυσκολίες στη ζωή του; Φτάνει η μαυρίλα!

Πηγή : freepen.gr

2 ΣΧΌΛΙΑ

Βασίλης είπε...

Θυμίζω πως άρχισε η πτώση της Σοβιετικής Ένωσης από την Πολωνία επί Γιαρουζέλσκι , όταν οι Πολωνοί άρχισαν μαζικά να στρέφουν τις αναμμένες τηλεοράσεις να κοιτούν προς το δρόμο μπροστά στα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες.

Τότε το μοναδικό κρατικό κανάλι της σοβιετικής προπαγάνδας σταμάτησαν να το βλέπουν εκατομμύρια Πολωνοί και σιγά σιγά ο κόσμος άρχισε να επικοινωνεί και να οργανώνεται εναντίον της δικτατορίας των κομιτάτων . Πρώτα στο Γκνταντς και μετά παντού.

Φανταστείτε λοιπόν να στρέψουν και οι Έλληνες τις τηλεοράσεις προς τον δρόμο όπως έκαναν τη δεκαετία του '80 οι Πολωνοί , αναμμένες για να δείξουν ότι αντιστέκονται και να αρχίσουν να επικοινωνούν μεταξύ τους .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου