Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Ακριβώς 65 χρόνια από την εκδήλωση της τελευταίας αυθεντικά αντιστασιακής εξανάστασης του ζώντος και αδούλωτου Ελληνισμού.




Σήμερα, που απομείναμε εκούσιοι δεσμώτες του φόβου και του στημένου πανικού, αυτοπροαίρετοι σκλάβοι σε εχθρούς ορατούς κι αόρατους, ψοφοδεή ανδρείκελα της κάθε καθεστωτικής προπαγάνδας!

Εθελόθυτοι αυτόχειρες σε σχέση με δικαιώματα κατοχυρωμένα κι ως τα χτες αυτονόητα, καταδότες της ίδιας μας της λευτεριάς (της έστω ελάχιστης που μας είχε απομείνει), αποστάτες τραγικοί της πίστης και της ταυτότητάς μας, με κλειστές τις πόρτες, κλειδαμπαρωμένες τις εκκλησιές και μόνες ορθάνοιχτες τις οθόνες του ψεύδους και της τρομο-υστερίας, εθελότρεπτα ινδικά χοιρίδια σε νεοταξίτικα φασιστικά σχέδια παγκόσμιας επιβολής, περιπατούντες νεκροί που απλώς αρκούνται πλέον εδώ και δεκαετίες να παρακολουθούν απαθείς αντίχριστα κι αυταρχικά καθεστώτα να διαλύουν την πάλαι ποτέ φωτεινή κι ορθόδοξη πατρίδα τους.

Σήμερα λοιπόν το μήνυμα ατόφιας λευτεριάς που αναδύει ο ηρωικός αγώνας της ΕΟΚΑ είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Τιμή στους ήρωες κι ας μας φωτίσει ο Θεός να μπορέσουμε να κάνουμε κι εμείς μια μέρα κάτι απειροελάχιστο έστω, αλλά πάντως αντάξιό τους.

Κι εκείνοι, από κει που βρίσκονται, μέσα στην αγκαλιά της Παναγιάς, ας μεσιτεύουν με ακόμη πιο πολλή δύναμη για την ελληνική γη που τόσο αγάπησαν.

Γιατί την ποτίσανε με το αίμα τους - και γι’ αυτό έχουνε παρρησία.
Καλή Ανάσταση.
Καλή Λευτεριά!
 Νεκτάριος Δαπέργολας

Τρελογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου