Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Ο Αργύρης Ντινόπουλος για τα σχολικά βιβλία, τα DVD και τον "αμαρτωλό" Διόφαντο

 

( Βουλή ) ( 25-10-11) Ο Αργύρης Ντινόπουλος αποκαλύπτει το τρόπο με τον οποίο η υπουργός Παιδείας διέθεσε 25.800.000 ευρώ για την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων του 2012 (!) την στιγμή που δεν έχουν διατεθεί στα σχολεία τα βιβλία του 2011 ( δηλαδή της φετεινής χρονιάς). Με την δημιουργία του... Διόφαντου (δηλαδή ενός φορέα ιδιωτικού δικαίου) η εκτύπωση των βιβλίων θα γίνει στην ουσία με απευθείας ανάθεση. Ο Διόφαντος (πάλι με απευθείας ανάθεση) παρήγαγε τα DVD τα οποία φέτος διενεμήθησαν ( επίσης με απευθείας ανάθεση!) στα σχολεία αντί για βιβλία... 

Ο ανάδοχος αυτής της απευθείας ανάθεσης παραμένει, επίσης, άγνωστος. Στον ίδιο Διόφαντο γίνονται αθρόες προσλήψεις χωρίς καμμία διαγωνιστική διαδικασία. Επίσης αποκαλύπτεται ότι το Υπουργείο Παιδείας είχε φέτος (!) στην διάθεσή του ( στις αποθήκες του ΟΕΔΒ) 5.000 τόννους χαρτί το οποίο δεν χρησιμοποίησε για εκτύπωση βιβλίων ( θα μπορούσε να είχε εκτυπωθεί το 40% των βιβλίων). Έτσι με την "κρίση των σχολικών βιβλίων" ( με δήθεν υπεύθυνο, γι' αυτήν, το Ελεγκτικό Συνέδριο) άνοιξε ο δρόμος για τις απευθείας αναθέσεις του αμαρτωλού Διόφαντου.
 
Σχόλιο του ιστολογίου: ίσως η φετεινή "κρίση βιβλίων" να είναι η γενική δοκιμή για την κατάργηση των σχολικών βιβλίων. Το μάθημα θα γίνεται με σημειώσεις του κάθε καθηγητή και βέβαια, με την χρήση του διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου