Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Μόρφου Νεόφυτος. Στην επιδημία αυτή με τα υπερβολικά μέτρα, όποιος κοινωνεί κάνει ομολογία πίστεως.

 


 

 «Κάθε λειτουργία που γίνεται τώρα, είναι πολύ σημαντικό να γίνεται. Όπως ήρθαν τα πράγματα ένεκεν της ασθενείας και της επιδημίας και ένεκεν των καθ΄υπερβολήν μέτρων που έχουν επιβληθεί, κάθε λειτουργία και κάθε προσέλευσή σας, είτε εντός είτε εκτός του Ναού, είναι μια ομολογία πίστεως. Κάθε φορά που κοινωνάτε κατά τον πατροπαράδοτον τρόπον, που θέλει η μητέρα Εκκλησία αιώνες τώρα να κοινωνούμε, είναι μια ομολογία πίστεως. 

Παρακαλώ να συνεχίσετε αυτήν την ομολογιακή στάση. 

Ο νόμος να κάνει τα του νόμου και οι άνθρωποι της πίστεως, τα της πίστεώς τους. Εμείς ζούμε όχι μόνον για την γη αλλά και για τον ουρανό. Όταν ο ουρανός μας λέγει κάτι διαφορετικό από την γην, προτιμούμε τα ουράνια και όταν ακούς τι μας περιμένει πρέπει να είσαι χαζός δηλαδή να μην προτιμήσεις και λίγο πρόστιμο και κανέναν ονειδισμόν και περίγελος κανενός δημοσιογράφου να γίνεις. Χίλιες φορές να γίνω και φυλακήν να πάω, αρκεί να είμαι με τον Μέγαν Βασίλειον να λειτουργώ, και με τον Όσιον Σεραφείμ να συλλειτουργούμε. Χίλιες φορές. Όχι μιαν φυλακήν, χίλιες. Να θυμάστε έρχεται πολύ μεγάλη εορτή. Λέγουν οι Αγιοι Πατέρες ισάξια του Πάσχα. 

Τα Φώτα.

Κανείς να μην λείψει από την λειτουργία των Φώτων. 

Όπου γίνει και όπως γίνει. Κανείς σας. 

Και όπως μπορείτε. Και παρακαλώ τους ιερείς να αγιαστούν τα σπίτια των χωριών μας. Εάν άλλες φορές ήταν μιαν φοράν αναγκαίο, τώρα με την επιδημία και τον κατατρεγμό είναι δυό φορές».

Απόσπασμα  από τον πατερικό λόγο του Πανιερωτάτου στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Αγίου Σεραφεὶμ του Σαρὼφ, στο  Ιερό Ησυχαστήριο τοῦ Αγίου Σεραφείμ του Σαρὼφ στη Σκουριώτισσα της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Μόρφου.

Τρελογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου