Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

“Σφάζονται” τα ΜΜΕ στις ΗΠΑ: Καταγγελίες για προβοκάτσια Antifa-Ανέλαβε δράση η “πέμπτη φάλαγγα” των μίντια

 








"Πόλεμος" εντυπώσεων στην αμερικανική μιντιακή σκηνή

Μετά τα θλιβερά γεγονότα του αμερικανικού Καπιτωλίου έχουμε τα...απόνερα, που ενισχύουν τον μόνιμο διχασμό της αμερικανικής κοινωνίας.

Η φημισμένη αμερικανική εφημερίδα Washington Post, η οποία στήριξε ανοιχτά τον Τζο Μπάιντεν πριν από τις αμερικανικές εκλογές επιτίθεται σε “συντηρητικά μέσα” τα οποία διατείνονται πως στο χάος στο Καπιτώλιο δεν ήταν «όλοι οι υποστηρικτές του Τραμπ»...

Η “πέμπτη φάλαγγα” των ΜΜΕ, ιδίως σε μια χώρα όπως οι ΗΠΑ, ανέλαβε δράση...

Τα συντηρητικά μέσα ενημέρωσης προσπαθούν να μεταστρέψουν την ευθύνη, να αμφισβητήσουν την ταυτότητα των εισβολέων του Καπιτωλίου, λέει η γνωστή αμερικανική εφημερίδα.

Σε τι αναφέρεται όμως;

Ο Γκρεγκ Κέλι, ο κορυφαίος οικοδεσπότης στο συντηρητικό Newsmax, ανέφερε «το καταδικάζουμε αναμφίβολα». Ωστόσο, μιλώντας στους θεατές επαναλάμβανε διαρκώς: «Αυτά τα άτομα δεν εμφανίζονται σαν υποστηρικτές του Trump. Οι υποστηρικτές του Trump δεν κάνουν τέτοια πράγματα»

Σε όλες τις συντηρητικές πλατφόρμες μέσων ενημέρωσης την Τετάρτη, οι πιο δημοφιλείς φιγούρες στο κίνημα υπέρ του Τραμπ προσπάθησαν να τραβήξουν μια διαχωριστική γραμμή μεταξύ των υποστηρικτών του Τραμπ που υποκίνησαν τη βία και του ίδιου του Τραμπ, ακόμη και σφυρηλατώντας την αμφιβολία για το αληθινό ποιον των ταραχοποιών ή τις προτιμήσεις τους.

«Θα προτιμούσα να ξέρω ποιοι ήταν οι ταραχοποιοί», ανέφερε ο οικοδεσπότης του Fox Information Sean Hannity στους θεατές, αναφερόμενος στα άτομα στο Καπιτώλιο αφού ο Τραμπ τους παρότρυνε να μιλήσουν έξω από το Λευκό Οίκο. Ο Hannity ζήτησε..: «μην βοηθήσετε όσους διαπράττουν πράξεις βίας»

«Δεν γνωρίζω υποστηρικτές του Τραμπ που να έχουν δείξει ποτέ βία σε μια μεγάλη κατάσταση», ανέφερε ο συν-οικοδεσπότης του «Fox & Associates», Brian Kilmeade.

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον Ποστ το επιχείρημα των συντηρητικών ΜΜΕ ήταν ότι στους διαδηλωτές είχαν «διεισδύσει» άτομα εξωτερικά και δημιούργησαν τις «ταραχές» σε μια προσπάθεια να ντροπιάσουν τον πρόεδρο και τους υποστηρικτές του. Μια θέση για την οποία δεν παρείχαν καμία απόδειξη, λέει η Ουάσινγκτον Ποστ.

«Φαινομενικά δεν ήταν όλοι οι υποστηρικτές του Τραμπ», ανέφερε η Λόρα Ίγκραχαμ στο Fox, και η Ουάσινγκτον Ποστ την κατηγορεί πως υπαινίχθηκε με «απροσδιόριστα» σχόλια εμπλοκή από την antifa.

«Δεν έχω δει ποτέ τους συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις του Trump με κράνη, μαύρα κράνη, καφέ κράνη, μαύρα σακίδια και τις στολές που παρατηρήσατε σε μερικές από αυτές τις φωτογραφίες του πλήθους»είπε.

«Δεν μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να γνωρίζουμε την πραγματικότητα εδώ», ανέφερε ο συνάδελφός της στο Fox, Tucker Carlson.

Το Newsmax, ένα καλωδιακό κανάλι που έχει ευνοήσει τον Τραμπ και σχετικά με τις αξιώσεις του για νοθεία στις εκλογές, στράφηκε στον υποστηρικτή του Trump και ιδρυτή της εταιρείας μαξιλαριών Mike Lindell για σχολιασμό και ο οικοδεσπότης Chris Salcedo φαίνεται να συμφωνεί με τη δήλωση του Lindell ότι «υπάρχουν πιθανότατα κάποιοι μυστικοί Antifa εκείνοι που ντύθηκαν ως άτομα του Trump».

Μετά στο ίδιο κανάλι, ο Γκρεγκ Κέλι είπε ότι το χάος ήταν σκόπιμο - ωστόσο υποστήριξε ότι δεν θα μπορούσε να είναι από τους υποστηρικτές του Τραμπ, τους οποίους χαρακτήρισε ως «άτομα νόμου και τάξης».

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον Ποστ η Sinclair Broadcast Group, η οποία κατέχει ή λειτουργεί εγγενείς σταθμούς σε περισσότερες από 100 περιοχές, απέστειλε στους συνεργάτες της μια ενημερωτική έκθεση από τον ανταποκριτή James Rosen που υποδηλώνει ότι οι «ακροαριστεροί παρεισέφρησαν» και βοήθησαν στη διενέργεια των ταραχών. Δεν ανέφερε πηγές, ωστόσο, το αναγνώρισε σαν να ήταν αλήθεια.

Ήταν μια δήλωση που δεν απείχε τόσο, λέει η Ουάσινγκτον Ποστ, από την εκδοχή του Gateway Pundit που ισχυρίστηκε ότι «τουλάχιστον ένα λεωφορείο κακοποιών της Antifa διείσδυσε σε ειρηνικούς διαδηλωτές Trump ως μέρος μιας ψεύτικης σημαίας του Trump». Το Gateway Pundit είναι μια αμερικανική υπερσυντηρητική ιστοσελίδα ειδήσεων και γνώμης. Ο ιστότοπος έχει κατηγορηθεί για τη δημοσίευση ψευδών ειδήσεων και θεωριών συνωμοσίας.

Ωστόσο, κάποιοι άλλοι εκπρόσωποι των μίντια δεν δίστασαν να κατηγορήσουν τον Τραμπ. «Ένας καθισμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, υποκίνησε έναν όχλο να εισβάλει στο Καπιτώλιο,», έγραψε ο Matthew Continetti στο National Review. «Αυτή η πράξη ήταν χωρίς προηγούμενο. Βασίστηκε κυρίως σε ένα ψέμα, τροφοδοτήθηκε από φαντασία, και κορυφώθηκε με βία, βανδαλισμό. Οι παραβάτες δεν μπορούν να μείνουν ατιμώρητοι» είπε καταδεικνύοντας ως βασικό υπεύθυνο τον Donald Trump.

 «Η σκηνή που προκαλεί ναυτία στην Ουάσινγκτον, είναι λάθος του Τραμπ», έγραψε τέλος ο Michael Brendan Dougherty, ένας άλλος ειδικός της Nationwide Evaluation, σε ένα άρθρο υπό τον τίτλο, «Ο Τραμπ το έκανε αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου