Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Η κυριαρχία του Ισλάμ στη Γαλλία






Ο συμβολισμός της καταστροφικής πυρκαγιάς της Παναγίας των Παρισίων είναι αναμφίβολος. Μοιάζει σαν ο ίδιος ο Θεός να ήθελε να μας προειδοποιήσει με τον πιο αναμφισβήτητο τρόπο ότι, ο δυτικός Χριστιανισμός είναι στις φλόγες, καίγεται. Και μαζί με αυτόν ο δυτικός πολιτισμός. 
Οι χριστιανικές εκκλησίες στη Γαλλία είναι άδειες. Ο αριθμός των ιερέων μειώνεται διαρκώς, ενώ οι εν ενεργεία ιερείς στη χώρα είτε είναι υπερήλικοι, είτε προέρχονται από την Αφρική ή τη Λατινική Αμερική. Η θρησκεία που κυριαρχεί σήμερα στη Γαλλία είναι το Ισλάμ. Κάθε χρόνο κατεδαφίζονται εκκλησίες για να δημιουργηθεί χώρος κατασκευής εμπορικών κέντρων ή παρκινγκ αυτοκινήτων. Σε όλη τη χώρα ανεγείρονται τζαμιά που είναι πάντα γεμάτα. Μόνο το 2018 δέχτηκαν επιθέσεις 800 εκκλησίες στη Γαλλία».
Άποψη

Αν και δεν είμαι θρησκόληπτη, δεν μπορώ παρά να προβληματίζομαι από τα παραπάνω γεγονότα. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω πως η φωτιά που κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος της Παναγίας των Παρισίων στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, είναι μία ανεπανάληπτη τραγωδία που δεν επανορθώνεται. Η πυρκαγιά θεωρήθηκε βέβαια ως ένα δυστύχημα, οφειλόμενο αρχικά σε ένα βραχυκύκλωμα και αργότερα σε μία βλάβη υπολογιστή! (πηγή). Παραδόξως αποκλείσθηκαν αμέσως οι τρομοκρατικές ενέργειες, με δηλώσεις της κυβέρνησης μέσα σε μία ώρα από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς. Εν τούτοις, δεν φαίνεται να έχει πειστεί σχεδόν κανένας.
Λογικό αφού το Νοέμβριο του 2015, όταν κατακρεουργήθηκαν 90 άνθρωποι από τους φανατικούς ισλαμιστές στο θέατρο Bataclan του Παρισιού, το γαλλικό υπουργείο είχε δηλώσει πως η κυβέρνηση γνώριζε μόνο για μία ανταλλαγή πυροβολισμών. Η αλήθεια ήλθε αργότερα στην επιφάνεια, όταν η ISIS ανέλαβε μόνη της την ευθύνη. Κάτι ανάλογο συνέβη στη Νίκαια όταν διενεργήθηκε το 2016 η φονική επίθεση με φορτηγό με αποτέλεσμα το θάνατο 86 ανθρώπων, όπου η κυβέρνηση ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για κάποιον ψυχοπαθή (πηγή). Πόσο μάλλον αφού η πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων εκδηλώθηκε σε λιγότερο από τρία χρόνια, μετά τη επίθεση μίας ομάδας κομάντο από γυναίκες της Τζιχάντ που προσπάθησαν να καταστρέψουν το ναό με φιάλες φυσικού αερίου και συνελήφθηκαν αργότερα (πηγή).
Για πολλούς μήνες πάντως τρομοκρατικές ομάδες του Ισλάμ δημοσιεύουν δηλώσεις, με τις οποίες καλούν τους οπαδούς τους να καταστρέψουν εκκλησίες και χριστιανικά σύμβολα σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ έχουν συμβεί δεκάδες τέτοιες επιθέσεις σε πολύ σημαντικά μνημεία της Γαλλίας (πηγή). Όσον αφορά δε την ουδέτερη στάση του προέδρου Macron, θυμίζω πως όταν ανέλαβε την προεδρία απέφυγε κάθε χριστιανική τελετή, όπως πολλοί από τους προκατόχους του, για να μην προκαλέσει τους μουσουλμάνους που κατοικούν στη χώρα.
Σε σχέση τώρα με το εάν η φωτιά ήταν πράγματι ένα δυστύχημα, είναι αδύνατον να το αιτιολογήσει κανείς. Άλλωστε ο πρώην επικεφαλής αρχιτέκτονας της Παναγίας των Παρισίων δήλωσε πως οι κανονισμοί προστασίας της είναι πολύ αυστηροί, ενώ ήταν εγκατεστημένο ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα συναγερμού. Είναι γνωστό δε πως η φωτιά επεκτάθηκε τόσο γρήγορα ώστε οι πυροσβέστες που έφτασαν σχεδόν αμέσως ήταν σοκαρισμένοι. Τέλος, ο επικεφαλής αρχιτέκτονας των γαλλικών ιστορικών μνημείων είπε τα εξής: «Η φωτιά δεν μπορεί να προήλθε από μία μοναδική εστία. Για να προκληθεί μία τέτοια πυρκαγιά είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα πολύ μεγάλο φορτίο θερμότητας».
Χωρίς να επεκταθώ σε περιττές λεπτομέρειες, η Γαλλία των «κίτρινων γιλέκων» έχει μετατραπεί στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό θρησκευτικό προτεκτοράτο του Ισλάμ όπως το Βέλγιο, οι Βρυξέλλες κυρίως, στο άντρο των ισλαμικών τρομοκρατικών ομάδων. Θυμίζω εδώ τα εξής:
«Πάνω από 300.000 μουσουλμάνοι, ζουν στις Βρυξέλλες, αποτελώντας το 25% του συνολικού πληθυσμού της πόλης – οπότε πρόκειται για μία από τις πλέον ισλαμικές στην Ευρώπη. Από αυτόν τον αριθμό, οι 100.000 κατοικούν σε μία μόνο περιοχή, στο Molenbeek – με αποτέλεσμα να έχει αναδειχθεί ως το κέντρο της βελγικής τζιχάντ.
Περαιτέρω, το πρόβλημα του Βελγίου από την ύπαρξη του ριζοσπαστικού Ισλάμ δεν είναι σημερινό, αφού προέρχεται από τη δεκαετία του 1960 – όπου οι βελγικές Αρχές ενεθάρρυναν τη μαζική μετανάστευση από την Τουρκία και το Μαρόκο, ως πηγή φθηνού εργατικού δυναμικού (κάτι που συνεχίζεται σήμερα, αλλά από άλλες χώρες).
Αργότερα ακολούθησαν νέοι μετανάστες από την Αίγυπτο και τη Λιβύη, έως ότου πολλά βελγικά εργοστάσια έκλεισαν, λόγω των ανταγωνιστικών αδυναμιών της χώρας – χωρίς όμως να φύγουν οι μετανάστες, οι οποίοι παρέμειναν και δημιούργησαν εκεί τις οικογένειες τους.
Σήμερα πολλοί μουσουλμάνοι είναι απόγονοι τρίτης και τέταρτης γενιάς των αρχικών μεταναστών, με κάποιους από αυτούς να έχουν ενσωματωθεί στη βελγική κοινωνία και κάποιους άλλους όχι – κάτι που διαπιστώνεται επίσης στις γύρω χώρες, όπως στη Γερμανία, στη Γαλλία και στην Ολλανδία.
Ειδικά αυτοί που ζουν σε υποβαθμισμένες, περιθωριακές συνοικίες, απομονωμένοι σε γκέτο όπου η ανεργία και η εγκληματικότητα είναι ανεξέλεγκτη, δημιουργούν ή στελεχώνουν βίαιες οργανώσεις και ομάδες – όπως στο Molenbeek, όπου το ποσοστό ανεργίας υπερβαίνει το 40%. Από τέτοιου είδους προβληματικές περιοχές, κάτι που διαπιστώνεται επίσης στα Βαλκάνια, στρατολογούνται συνήθως από επιθετικούς ιμάμηδες οι μελλοντικοί τρομοκράτες – οι οποίοι κηρύσσουν τον πόλεμο στη Δύση (πηγή)«.
Κλείνοντας, πιστεύω πως η Ευρώπη βρίσκεται σε πορεία παρακμής, κινδυνεύοντας να αλωθεί από άλλους υποανάπτυκτους λαούς που εισβάλλουν ανενόχλητοι από τα σύνορα της, προωθούμενοι από οργανώσεις μίας νέας τάξης πραγμάτων, όπως η «Ανοιχτή Κοινωνία» του Soros. Δεν πρόκειται δυστυχώς για μία από τις πολλές θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν, αλλά για την πικρή πραγματικότητα που αν αργήσουμε να τη συνειδητοποιήσουμε, θα βιώσουμε πολύ επώδυνες καταστάσεις.
από Σερένα Νομικού
analyst
Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου