Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017

Για την προκλητική αφαίρεση του Σταυρού από τα LIDL, η διαμαρτυρία ήρθε από την Τσεχία!

Μόλις λίγες μέρες αφότου κυκλοφόρησε η είδηση ότι τα Lidlαφαίρεσαν σταυρούς από μια σειρά ελληνικών προϊόντων διατροφής, με εικόνες εκκλησίας της Σαντορίνης, ένας Τσέχος, οMartin Zapletal, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ξεκίνησε μια περιοδεία στα τρία καταστήματα Lidl της πατρίδας του, ντυμένος ως μεσαιωνικός μοναχός μαζί με έναν ξύλινο σταυρό ύψους 3 ποδιών.


Στην φωτογραφία κάτω: ο Martin Zapletal, αριστερά, έτοιμος να «ευλογήσει» τα εν λόγω προϊόντα σε ένα σούπερ μάρκετ Lidl στοOlomouc της Τσεχίας την Τρίτη.


«Ναι, οι σταυροί ήταν πραγματικοί και πολύ παλιοί», εξήγησε οZapletal στο The Gateway Pundit, «αλλά τα κοστούμια αυτοσχεδιάστηκαν».

Μέσα σε κάθε σούπερ μάρκετ, ο Zapletal και ένας φίλος του ντυμένος με λευκή ρόμπα, προχώρησαν στην «ευλογία των αγαθών που δεν είχαν το σταυρό», και αφού έπιασε κουβέντα με τους πελάτες τους έπεισε να γεμίσουν τα καρότσια τους με τα προσβλητικά προϊόντα μόνο και μόνο για να τα αφήσουν στα ταμεία προκλητικά, χωρίς να πληρώσουν.«Ήταν περισσότερο μια φάρσα ή μια σοβαρή ενέργεια;», ρώτησε το Gateway Pundit τον Zapletal, που είναι πρώην στρατιωτικός.
«Εμάς στη Δημοκρατία της Τσεχίας, μας αρέσουν διαφορετικά είδη χιούμορ. Είμαστε γνωστοί για αυτό και θέλαμε να τονίσουμε κάτι που είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα - τη λογοκρισία της χριστιανικής ταυτότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη».Η ευρωπαϊκή κουλτούρα υποχωρεί μπροστά στο Ισλάμ ή μάλλοναφαιρείται σκοπίμως από εκείνους που επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν το Ισλάμ ως εργαλείο για την καταστροφή της, λέει ο 37χρονος. Πρώτα αφαιρούνται οι σταυροί. Αυτό που ακολουθεί οδηγεί σε σενάρια που ήδη παρατηρήθηκαν στοΚοσσυφοπέδιο και σε προηγούμενα επεισόδια της ιστορίας. Πόλεμος και πολιτιστική κατάκτηση.


«Είμαστε στην πατρίδα μας εδώ. Ισχύουν οι κανόνες μας. Αν σε κάποιον δεν του αρέσει, μπορεί να φύγει», συνέχισε ο Zapletal, που κατάγεται από ένα μικρό χωριό κοντά στο Olomouc, μια πανεπιστημιακή πόλη στην Ανατολική Βοημία.«Αυτό ξεπερνά τις αποφάσεις αυτής της αλυσίδας σούπερ μάρκετ», δήλωσε, προσθέτοντας ότι μεγάλοι ξένοι πληθυσμοίπροσκαλούνται στην Ευρώπη για να χωρίσουν σκόπιμα την ήπειρο, ένα έργο που έχει προχωρήσει τόσο πολύ ώστε η σύγκρουση, όπως πιστεύει, είναι ήδη αναπόφευκτη.Σοβαρά θέματα προκύπτουν από αυτό που επιφανειακά θα μπορούσε να φανεί ως μια αποκριτική φάρσα. Οι Τσέχοι, ωστόσο, είναι ένας στοχαστικός λαός και ένα κεντροευρωπαϊκό έθνος που δίνει σημασία στο ευρύτερο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τουZapletal. Ο ίδιος λέει ότι έλαβε μια «μεγάλη θετική απάντηση» μετά τις ενέργειες που έγιναν στο Lidl την Κυριακή και την Τρίτη.Η διαχείριση του καταστήματος κάλεσε την αστυνομία, κατηγορώντας τους δύο Τσέχους ότι «τρόμαζαν» τους πελάτες και έβλαπταν τα εμπορεύματά τους. Ψέματα, λέει ο ακτιβιστής - ήταν η τσεχική παράδοση και ο σταυρός που δέχονταν διακρίσεις. «Είμαι πολίτης. Είμαι πατριώτης. Πρέπει όλοι να σταθούμε και να πολεμήσουμε το κακό».

Εν τω μεταξύ, σταυροί τοποθετήθηκαν από άλλους ακτιβιστές στις πόρτες των καταστημάτων Lidl στην Πράγα την Κυριακή και στοBrno, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Τσεχίας, τη Δευτέρα.
Αλλού οι σελίδες της αλυσίδας στο Facebook, πλημμύρισαν με αρνητικά σχόλια, με πολλούς εχθρούς πελάτες που επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει λογοκρισία για τους μιναρέδες και την ημισέληνο που κοσμούν ορισμένα προϊόντα διατροφής Halal.Ο Zapleta δεν είναι ξένος στην δημιουργική διαμαρτυρία. Τον Μάιο του 2016 συνελήφθη και καταδικάσθηκε με αναστολή, γιατί σταμάτησε μια στρατιωτική πομπή του ΝΑΤΟ που διερχόταν από την Τσεχική Δημοκρατία καθ 'οδόν προς ασκήσεις στη Βαλτική Θάλασσα, δείχνοντας τα οπίσθιά του!


«Σταμάτησα ένα ολόκληρο νατοϊκό κονβόι με τον γυμνό μου πισινό», αστειεύτηκε, επικαλούμενος την αντίθεση με τις απειλές του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία ως αιτία της διαμαρτυρίας του.ΚΟ: Respect για τους Τσέχους. Θλίψη για τους Έλληνες (που είναι και οι άμεσα θιγέντες), για την νωθρότητά τους και την παντελή έλλειψη φαντασίας και ακτιβιστικών δράσεων και αντιδράσεων.


ΚΟΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου