Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Σατιρίζοντας με τη ζωγραφική!


Η τέχνη ανά τους αιώνες, σε κάθε της μορφή, χρησιμοποιήθηκε από τους καλλιτέχνες για να σαρκάσει, να σατιρίσει ακόμη να περάσει κάποια σημαντικά μηνύματα για την εκάστοτε κοινωνική, οικονομική και πολιτική κατάσταση του κόσμου...

Στο πλαίσιο αυτό ο Πολωνός καλλιτέχνης Pawel Kuczynski χρησιμοποιεί τη ζωγραφική για να καταδείξει τη σύγχρονη ωμή πραγματικότητα. Πιο συγκεκριμένα, αποτυπώνει στον καμβά σκηνές της καθημερινότητας, όπως λαμβάνουν χώρα σε διάφορα σημεία του πλανήτη, και στη συνέχεια σατιρίζει την εικόνα με τον τρόπο του.

«Αυτό που θέλω να επισημάνω στον κόσμο είναι ότι τα πράγματα γύρω μας δεν είναι όπως φαίνονται. Κανείς δεν πρέπει να παραμένει αμέτοχος στο… έγκλημα που συντελείται, είτε πρόκειται για έναν πόλεμο, για την καταπίεση που υφίστανται οι άνθρωποι στον πλανήτη, για την πείνα που μαστίζει τα παιδιά ή για τα ψέματα των πολιτικών», επισημαίνει ο Pawel.

Στη συλλογή που παρουσιάστηκε πρόσφατα οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους, λέγοντας… χίλιες λέξεις για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο αυτό. Και ένα σχόλιο είναι πάντα σημαντικό, όταν το πινέλο και τα χρώματα δείχνουν την ωμή πραγματικότητα! (δείτε τα καταπληκτικά έργα πατώντας στο Διαβάστε περισσότερα)




















http://www.rokakias.gr/2012/02/blog-post_5174.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου