Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος:«ΑΙΣΧΟΣ, και πάλιν ΑΙΣΧΟΣ», Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Ιεράρχες!


Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιος Λενής - Βικιπαίδεια

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΛΑΝΑΤΑΙ!

Το θέμα του εμβολίου για τον Κορωνοϊό έχει ἀναστατώσει την Κοινωνία! Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να εκδίδει «τρελλές» Αποφάσεις! Τώρα μάλιστα επιχειρεί να επιστρατεύσει και την Εκκλησιαστική Ηγεσία, ώστε να αιχμαλωτίσει τούς πάντες και τα πάντα! Και άρχισε να κερδίζει και μάλιστα σκανδαλωδώς. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος έσπευσε να εκφωνήσει την μεγάλη πλάνη, ότι είναι «αμαρτωλοί όσοι δεν εμβολιάζονται»!

Τώρα στο προσκήνιο προβάλλει και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Οποία με τίς αμαρτωλές – δαιμονικές, θα έλεγα- θέσεις Της επιτείνει την αγωνία των πιστών τέκνων της! Οι Ιεράρχες μας στην πλειονότητά τους παραγνωρίζουν το γεγονός, ότι στον Οίκο του Κυρίου, δηλ. στο Ναό των Ορθοδόξων, ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΑΛΛΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΟ, ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ, ΙΚΕΤΕΥΟΥΝ ΜΕΤΑ ΔΑΚΡΥΩΝ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ, ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ, ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟΙ!

Το γεγονός αυτό, δυστυχώς, σήμερα το παραβλέπουν ή και το αγνοούν και Αρχιερείς και Ιερείς, γι’ αυτό και προτρέπουν τους πιστούς να προβούν σε εμβολιασμό κατά του Κορωνοϊού!

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, λοιπόν, χθές εξέδωσε Ανακοί-νωσιν, διά της οποίας συσκοτίζει τα πράγματα: Ιδού το σχετικόν απόσπασμα: «Η Ιερά Σύνοδος απεφάσισεν:

«……α) Να αποσταλεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος σχετική Εγκύκλιος προς τον Λαό με σκοπό την ενημέρωση των πιστών για την πνευματική και κανονική διδασκαλία της Εκκλησίας σε θέματα πανδημιών, συνιστώντας προσευχητική εγρήγορση και συχνή συμμετοχή στην λατρευτική Της ζωή.

β) Να συστήσει για μία ακόμη φορά την ελεύθερη επιλογή του εμβολιασμού ως την αποκλειστική και επιστημονικά ελεγμένη λύση αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού…..»

Με το πρώτο σημείο της Ανακοινώσεως συμφωνούμε καί αναφωνούμε «ΕΥΓΕ και πάλιν ΕΥΓΕ» Αδελφοί μου Ιεράρχες! Μας συμβουλεύετε να προσευχώμεθα και να είμεθα ζωντανά Μέλη της Εκκλησίας του Χριστού!

Αλλά διά το δεύτερο σημείο της Ανακοινώσεώς Σας θα Σας πούμε μεγαλοφώνως: «ΑΙΣΧΟΣ, και πάλιν ΑΙΣΧΟΣ», Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Ιεράρχες! Διότι με την τοποθέτησή Σας αυτή ΑΛΛΟΙΩΝΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ! Ναι, αλλοιώνετε το περιεχόμενον της Πίστεώς μας, διότι θεωρείτε τον εμβολιασμόν και το εμβόλιον «ΩΣ ΤΗΝ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ….ΛΥΣΗ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗΣ ….ΤΟΥ ΙΟΥ»!!!!!!!!!! Δεν γράφετε, ότι και ο εμβολιασμός είναι ένα αναγκαίον μέσον προφυλάξεως, αλλά ότι είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΙΝ ΤΟΥ ΙΟΥ!!!!

Με άλλα λόγια ΔΙΑΓΡΆΦΕΤΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΟΝΟΚΟΝΔΥΛΙΆ ΌΛΑ ΕΚΕΊΝΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, η Οποία διδάσκει, ότι «τα αδύνατα παρ’ ανθρώποις, δυνατά εστί παρά τω Θεώ»! Η Εκκλησία μας λοιπόν είναι η Κιβωτός της Σωτηρίας μας και η Πηγή των θαυμάτων!! Και όμως Υμείς όλα αυτά τα διαγράφετε! Συνεπώς κατά την ασεβή προτροπήν Σας ούτε η προσευχή, ούτε οι Παρακλήσεις, ούτε η μεσιτεία των Αγίων μας, ούτε ο Αγιασμός, ούτε το λαδάκι από το κανδήλι των Αγίων μας, κλπ. έχουν την δύναμη να μας προστατεύσουν από τον Κορωνοϊό!!!!!!!!! ‘Όλα αυτά τα έχετε διαγράψει!

Σας πληροφορώ όμως, ότι η ασημότης μου προβάλλει τον ΜΕΓΑΛΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟΝ ως ΑΝΤΙΔΟΤΟΝ του Κορωνοϊού και διανέμει συνεχώς φιαλίδια με τον Αγιασμόν στους πιστούς. Γιατί όλα αυτά; Διότι όταν τελούμε τον Μεγάλον Αγιασμόν κατά την εορτήν των Θεοφανείων, παρακαλούμε τον Κύριον με τά εξής λόγια:

Κύριέ μας «ποίησον το ύδωρ τοῦτο

  • Αγιασμού δῶρον,

  • Αμαρτημάτων λυτήριον,

  • Νοσημάτων ἀλεξιτήριον,

  • Δαίμοσιν ολέθριον,

  • Ταις εναντίαις δυνάμεσιν απρόσιτον,

  • Αγγελικής ισχύος πεπληρωμένον» !!!!

Ἄρα η Μήτηρ Εκκλησία μας παρέχει τον Αγιασμόν πρός προστασίαν από τις ασθένειες, συνεπώς δε και από τον Κορονωϊόν! Γιατί τα διαγράψατε όλα αυτά και μας προβάλλετε το εμβόλιον ως «ΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ….ΛΥΣΗ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗΣ ….ΤΟΥ ΙΟΥ»;;;;;;

Αδελφοί μου, οι Συνοδικοί Ιεράρχες τα εξέχασαν όλα αυτά! Κατά την άποψη, λοιπόν, των Συνοδικών Αρχιερέων ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΕΙΝΑΙ…..ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ»!!!! Λησμονούν όμως, ότι για κάθε πρόβλημα της ζωής μας πρώτη καταφυγή μας είναι ο Θεός και οι Άγιοι της Εκκλησίας μας! Παραβλέπουν, ότι το θαύμα είναι συνυφασμένο με την ζωή του πιστού χριστιανού και ότι επίσης η Εκκλησία είναι ο τόπος των θαυμάτων. Γι’ αυτό ακριβώς και δεν συμφωνούμε και με το σημερινό δημοσίευμα της γνωστής και σοβαρής Εφημερίδος ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, η οποία παρασύρεται και γράφει στην 1η σελίδα της: «Η Εκκλησία στο ύψος της! Ελεύθερη επιλογή ο εμβολιασμός».

Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι! Για τον πιστό άνθρωπο, όταν είναι άρρωστος, ΠΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΦΥΓΗ ΣΤΟ ΘΕΟ και έπειτα η καταφυγή στον ιατρό! Η περίπτωση του π. Εφραίμ, του πολυαγαπητού μας Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου μας, το επιβεβαιώνει! «ΤΟ ΘΑΥΜΑ του Εφραίμ! Εξέπληξε τους γιατρούς ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου. Έπιασαν οι προσευχές των συνεργατών και των πνευματικών παιδιών του! Ο Γέροντας ξεπέρασε τη δοκιμασία, αν και τον είχαν “τελειωμένο“. Έχει πλήρη διαύγεια….» διαβάζουμε στο σημερινό φύλλο της Εφημερίδος ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΑΛΗΘΕΙΑ και μάλιστα στην πρώτη σελίδα!

****************

Σεβασμιώτατοι Άγιοι Αρχιερεις, Συνοδικοί Σύνεδροι,

Πλανάσθε πλάνην οικτράν, όταν γράφετε, ότι «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΕΙΝΑΙ…..ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ»!!!! Γιατρός μας είναι πρώτα ο Θεός και οι Άγιοί Του και έπειτα ο Γιατρός, το Νοσοκομείο, το εμβόλιο κλπ. Το εμβόλιο δε που είναι κατασκεύασμα των ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕ-ΩΝ! Η Εκκλησία είναι ο χώρος των θαυμάτων!

Για να Σας ταπεινώσω, λοιπόν, θα Σας αναφέρω ένα καταπληκτικό θαύμα από τη ζωή της Εκκλησίας, που έχει σχέση με την μεταδοτική και θανατηφόρο αρρώστεια της λέπρας. Θα Σας παραπέμψω στην νήσο Σπιναλόγκα, όπου αποστέλλονταν οι λεπροί της περιόδου του 1950 (1905-1957). Η περίπτωσις του Ιερομονάχου π. Χρυσάνθου Κατσουλογιαννάκη ως Εφημερίου των λεπρών είναι καταπληκτική! Δίχως άλλο αποδεικνύει, ότι όταν υποστηρί-ζετε το Εμβόλιο κατά του ιού Ως ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ καθίστα-σθε αυτομάτως ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ! Τα συλλυπητήριά μου, Αδελφοί μου αγαπημένοι.

Καλάβρυτα, 14 Ιουλίου 2021


Τρελογιάννης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου