Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

ΘΛΙΒΕΡΟΣ «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ» ΛΟΓΟΣ! ΟΥΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ «ΗΓΕΤΩΝ»!





Λυκούργος Νάνης, ιατρός

Μικροί άνθρωποι σε μεγάλες θέσεις! Ούτε λέξη για οργή του Θεού και μετάνοια στις παρεμβάσεις των υποτιθέμενων πνευματικών ηγετών, με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής! ! Πρόκειται περί καταντήματος! Μα καλά, εξετάσεις στην «εφημερίδα των συντακτών» και στο συρφετό των ψευτοπροοδευτικών δίνουν οι συγκεκεκριμένοι πρωθιεράρχες; Ντρέπονται να ομολογήσουν την αλήθεια για να μην τους ειρωνευθούν τα ανεκδιήγητα δημοσιογραφίδια που λυμαίνονται τη δημοσιογραφία του τόπου μας; Τι διαβάζουν στο Ευχολόγιο της Εκκλησίας μας εν όψει των θεομηνιών;Όλα αυτά τα απευκταία δεν συμβαίνουν ένεκα των αμαρτημάτων μας;


Τι είναι οι αρχιερείς; Δεν είναι αντιπρόσωποι του Ιησού Χριστού (εν σχετική εννοία προς άρσιν πάσης παρεξηγήσεως); Τι κήρυττε ο Χριστός; Δεν κήρυττε «ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ»;
Τι είναι επίσης οι αρχιερείς; Δεν είναι διάδοχοι των προφητών και των αποστόλων;
Δεν κήρυτταν μετάνοια; Δεν κατήγγελαν τις αμαρτίες του λαού ούτως ώστε να προκληθή συναίσθηση και αλλαγή ζωής;
«Αναβόησον εν ισχύει και μη φείση, ως σάλπιγγα ύψωσον την φωνήν σου, και ανάγγειλον τω λαώ μου τα αμαρτήματα αυτών και τω οίκω Ισραήλ τας ανομιας αυτών», λέγει στον Ησαία ο ίδιος ο Θεός (Ησ. 58,1).
Δεν είστε πολιτικοί για να μοιράζετε μόνο συλληπητήρια και ευχές (αναγκαία αναμφιβόλως και αυτά), παναγιώτατε και μακαριώτατοι (πότε επιτέλους θα καταργηθούν οι συμβατικές και προκλητικές αυτές προσφωνήσεις;)! Ο πονεμένος λαός του Θεού περιμένει από σας ένα άλλο είδος λόγου. Λόγου μετανοίας και αφυπνίσεως! Πότε θα συνέλθετε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;
***
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΥ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αλεξάνδρεια, 24 Ιουλίου 2018
Προς τον Εξοχ. Πρωθυπουργό της Ελλάδος
κ. Αλέξιο Τσίπρα
Αθήνα
Εξοχώτατε κύριε Πρωθυπουργέ,
Από τη χώρα του Νείλου, κατώδυνοι στη ψυχή και στη καρδιά, βιώνουμε τις τραγικές στιγμές που ζουν συνάνθρωποί μας από τις φονικές πυρκαγιές σε περιοχές της Αττικής.
Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή θλίψης και πένθους για όλους τους Έλληνες, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα προσωπικά ειλικρινή μας συλλυπητήρια, καθώς και όλης της Ομογένειας της Αιγύπτου.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση, τη συμπάθεια και τις προσευχές του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, σε όλες τις οικογένειες των ανθρώπων που περνούν δύσκολες στιγμές και στεκόμαστε προσευχόμενοι δίπλα τους.
Είθε ο Κύριος της Ζωής και του θανάτου, να χαρίσει αιώνια ανάπαυση σε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο και να προσφέρει ελπίδα και παρηγοριά, σε αυτούς που οι καρδιές τους ράγισαν και πληγώθηκαν από τη στέρηση αγαπημένων προσώπων.
Ο Ελληνισμός σήμερα πενθεί!
ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄
ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
Αρχιεπίσκοπος: «η Αποστολή στη διάθεση της Πολιτείας»
Δήλωση σχετικά με τις πυρκαγιές που πλήττουν την Αττική, την Κορινθία και άλλες περιοχές της χώρας έκανε πριν λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
«Πρόκειται για μία ανείπωτη τραγωδία που δεν τη χωρά ανθρώπου νους. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου βρίσκονται στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται σκληρά. Η Εκκλησία έθεσε ήδη, με εντολή μου, την «Αποστολή» στη διάθεση της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»
Δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική και άλλες περιοχές της Ελλάδος
«Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή τις δραματικές εξελίξεις στην περιοχή της Αττικής εξαιτίας των μεγάλων πυρκαγιών που καταστρέφουν ανθρώπινες ζωές, τις περιουσίες των κατοίκων και κατακαίουν τον ζωτικό δασικό της πλούτο. Οι προσευχές μας, αυτές τις δύσκολες ώρες, εντείνονται και ενώνονται με εκείνες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου, των Μητροπολιτών των πληγεισών περιοχών και όλων όσοι συμπάσχουν. Ευχόμαστε να βοηθήσει ο Θεός ώστε να σταματήσει αυτή η τεράστια ανθρώπινη και οικολογική καταστροφή, που αναμφίβολα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες, και να ενδυναμώσει τους συγγενείς των θυμάτων, τους τραυματίες και όλους τους πληγέντες. Παράλληλα, μετέχουμε στην αγωνία των επίσης δοκιμαζομένων από τις πυρκαγιές κατοίκων της Κρήτης και άλλων περιοχών της Ελλάδος, εκφράζοντας την βαθειά συμπάθεια και συμπαράσταση της Μητρός Εκκλησίας».



averoph

Η πύλη του Ρωμανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου