Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

Ξεπουλάνε Β. Ήπειρο, 12 μίλια, ΑΟΖ, Τσάμηδες με την Αλβανία


Με τις ελληνορωσικές σχέσεις να μπαίνουν σε περίοδο ψύχρανσης και με τις ΗΠΑ και τη Γερμανία να έχουν συμφέροντα στα Βαλκάνια που είναι σε σύγκρουση με τα ελληνικά (Τουρκία, Σκόπια, Αλβανία) η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται και είναι κοντά σε συμφωνία με τα Τίρανα, με τέτοιο τόπο που φαίνεται να παραχωρεί μεγάλα κυριαρχικά και εθνικά συμφέροντα σε τρία μείζονα θέματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί, η κυβέρνηση- δηλαδή ο υπουργός κ Κοτζιάς- δείχνουν εξαιρετικά υποχωρητικοί στο θέμα της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, στο θέμα της αποζημίωσης των Τσάμηδων της Ηπείρου και στο θέμα της ΑΟΖ και της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.
Η ανησυχία για τις ελληνικές θέσεις εντείνεται από τη δήλωση στου Επίτροπου Χαν ότι Ελλάδα και Αλβανία είναι κοντά σε συμφωνία για τα σύνορα, την οποία διόρθωσε αργότερα λέγοντας ότι εννοεί την ΑΟΖ. Ακόμα χειρότερα!
Για να καταλάβει ο αναγνώστης πού μπορεί να έχει υποχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει παρά να διαβάσει ποιες είναι οι αλβανικές θέσεις.
1. Οι Αλβανοί κατάργησαν με το Συνταγματικό τους Δικαστήριο τη συμφωνία του 2009 με την Ελλάδα, που ήταν πολύ ευνοϊκή και για τις δύο χώρες και επέτρεπε στην Ελλάδα την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια. Με τη νέα θέση τους τα Τίρανα αρνούνται αυτή τη συμφωνία και – πιθανώς καθ υπόδειξη της Τουρκίας- δεν δέχονται ότι τα νησιά Οθωνοί, Ερείκουσσα και Μαθράκι έχουν ΑΟΖ και δεν δέχονται τη μέση γραμμή για τη χάραξη των θαλασσίων συνόρων.


2. Αν η ελληνική πλευρά δεχτεί ή έχει δεχτεί αυτές τις θέσεις, η Τουρκία θα επικαλείται αυτό το προηγούμενο για να μην αναγνωρίζει ότι το Καστελόριζο έχει ΑΟΖ, ανατρέποντας όλη τη χαρτογράφηση της ανατολικής Μεσογείου σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου και σε όφελος της Τουρκίας που θα κυριαρχήσει στην περιοχή. Αυτό επίσης θα σημάνει νέα οριοθέτηση στα οικόπεδα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, με αποτέλεσμα να παραχωρήσει αυτομάτως η Ελλάδα μεγάλο μέρος της ΑΟΖ της που είχε με τη συμφωνία του 2009 στην Αλβανία! Δηλαδή, η Ελλάδα θα αποδεχτεί περιορισμό της εθνικής και οικονομικής της κυριαρχίας, που της δίνει η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας!

3. Το δεύτερο θέμα είναι της Βορείου Ηπείρου και της εκεί ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Σ αυτό φαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τα Τίρανα να αποφεύγονται οι «γεωγραφικοί προσδιορισμοί, που δυνητικά διεγείρουν τα πάθη μεταξύ των δύο λαών». Δηλαδή έχει συμφωνήσει την απαλοιφή της ονομασίας Βόρεια Ήπειρος και των παράγωγών της με αντάλλαγμα να σταματήσουν οι Αλβανοί τη χρήση της ονομασίας Τσαμουριάς για την Ήπειρο!

4. Και ενώ η ελληνική παρουσία στη Βόρειο Ήπειρο δεν αμφισβητείται από την πραγματικότητα, και ο ελληνικός πληθυσμός έχει εκεί δικαιώματα κερδισμένα με αίμα, η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται να την «εξαφανίσει» ανταλλάσσοντάς την με κάτι που δεν υπάρχει! Αναγνωρίζοντας μ αυτό τον τρόπο ύπαρξη Τσάμικου ζητήματος, πράγμα πρωτοφανές για την πάγια ελληνική εξωτερική επιτροπή.

5. Ακόμα χειρότερα, φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία για δημιουργία «επιστημονικών επιτροπών», που θα «ανασυντάξει» τα εκπαιδευτικά βιβλία! Δηλαδή, θα διαγράψει την ελληνική ιστορία, ακριβώς όπως διέγραψε το μακεδονικό ζήτημα και την ελληνική μειονότητα των Σκοπίων η συμφωνία των Πρεσπών.

6. Σημειώνεται εδώ, ότι καμιά ελληνική κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν πέταξε στο καλάθι των αχρήστων το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914, με το οποίο καθοριζόταν η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου ως κρατική οντότητα. Ένα χαρτί που χάθηκε με το τέλος του Πολέμου, αλλά δεν παύει να έχει τη διαχρονική σημασία. Επειδή η ιστορία και τα κράτη δεν είναι σήμερα. Είναι αύριο και διαρκώς. Και κανείς δεν ξέρει ποτέ τις συνθήκες του «διαρκώς». Αυτό απαιτεί η εξωτερική πολιτική όλων των κρατών παγκοσμίως.

7. Το τρίτο επικίνδυνο σημείο της φημολογούμενης συμφωνίας είναι ότι η Ελλάδα δεσμεύτηκε να αποδώσει ως μεσεγγυητής τις περιουσίες των Αλβανών, που δημεύτηκαν μετά τον πόλεμο του 1940. Περιουσίες Αλβανών που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς και τους Ιταλούς σε εγκλήματα πολέμου και οι οποίοι έφυγαν με τις δυνάμεις του Άξονα για να μην πέσουν στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης.

8. Οι περιουσίες αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται κυρίως στα Γιάννενα, τη Θεσσαλονίκη και σκόρπιες στη Θεσσαλία και βρίσκονται μετά τη δήμευσή τους σε χέρια Ελλήνων. Αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση συμφώνησε να επιστραφούν! Και αφού δεν γίνεται να επιστραφούν, να αποζημιωθούν οι ταγματαλήτες των ναζί και οι απόγονοί τους! Από τη δήθεν αριστερή ελληνική κυβέρνηση.
Είναι άγνωστο αν η ελληνική κυβέρνηση προχωράει σε τέτοιου είδους προδοτική και επικίνδυνη για τα συμφέροντα της χώρας συμφωνία για να ξεκαθαριστούν γρήγορα τα οικόπεδα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και να αρχίσουν οι προσφορές από πετρελαϊκές εταιρίες.
Οι Γερμανοί έχουν ξετινάξει ήδη από την Κατοχή όλη την περιοχή σε έρευνες από την Κυλλήνη μέχρι την Αλβανία χωρίς ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Και οι έρευνες που έχουν γίνει εδώ και χρόνια από τις ελληνικές κυβερνήσεις σε συνεργασία με ξένα κονσόρτσιουμ έδειξαν ότι το κόστος είναι ασύμφορο σε σχέση με το εικαζόμενο υπάρχον προϊόν.

Αλλά, ακόμα και αν οι υδρογονάνθρακες είναι αξιόλογοι δεν πουλάς μια ζωντανή Ελλάδα σαν τη Βόρεια Ήπειρο και τα δικαιώματα της χώρας από το Δίκαιο της Θάλασσας, για βαρέλια πετρελαίου. Εκτός αν είσαι σκέτος φραγκοφονιάς, χωρίς ίχνος πατριωτικής συνείδησης. Που από ό,τι φαίνεται από όλες τις πράξεις σου, είσαι.
Τέλος, είδε το φως της δημοσιότητας μια είδηση που αφορά στα χερσαία σύνορα Ελλάδας- Αλβανίας με τις μικρές συνοριακές πυραμίδες που τα καθορίζουν. Η είδηση άφηνε θολό το τοπίο σχετικά με το αν και οι πυραμίδες, άρα και τα χερσαία σύνορα είναι στο τραπέζι. Δεδομένου ότι ο επικίνδυνα ανίδεος από πολιτική φρασεολογία και εξωτερική πολιτική πρωθυπουργός άφησε σε δηλώσεις του ανοιχτό το ενδεχόμενο να «έχουμε συνοριακές διαφορές»! Αυτό το λες όταν διεκδικείς εδάφη. Όχι όταν σου διεκδικούν. Γιατί έτσι αναγνωρίζεις ότι υπάρχει θέμα για διεκδίκηση!
Μέσα σε όλα αυτά τα βήματα, που χρειάζεσαι όσο πιο πολλούς και δυνατούς συμμάχους μπορείς να έχεις η κυβέρνηση τίναξε στον αέρα τις σχέσεις της χώρας με τη Ρωσία! Αντί να εκμεταλλευτεί το ενδιαφέρον και της ανατολής και της δύσης για την Ελλάδα και να διαπραγματεύεται ωφελούμενη και από τους δύο, όπως κάνει η Τουρκία, η ελληνική κυβέρνηση έχει γίνει δουλάκι του ενός και έχει εγκαταλείψει την άλλη δύναμη! Νομίζοντας ότι θα πληρωθεί από τους μεν για τις καλές της υπηρεσίες στα σχέδιά τους!
Αυτοί οι επικίνδυνοι τύποι που κυβερνάνε δεν ξέρουν ότι θα πεταχτούν σαν στημένη λεμονόκουπα από τα αφεντικά τους μόλις κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Και νομίζουν ότι με τις εκταφές και τις παράτες για τους Έλληνες ήρωες του Αλβανικού Έπους θα κοροϊδέψουν τον ελληνικό πληθυσμό. Σαν το αεροδρόμιο των Σκοπίων που έπαψε να λέγεται Μεγαλέξανδρος και λέγεται Αλέξανδρος ο Μέγας. Ηλίθιοι.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

liberal

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου