Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Αντί να αλληλοϋβριζόμαστε, ας θυμηθούμε δημόσιες ομολογίες των εχθρών μας και ας οργανώσουμε αλλιώς το μέλλον μας


Aπό τον
Φαήλο Μ. Κρανιδώτη*

Είναι νωρίς να μιλήσουμε για όλες τις ευθύνες, αφού οι αρμόδιοι δεν έχουν ακόμη συντάξει το πόρισμά τους για την εκατόμβη της Ραφήνας. Υπάρχουν όμως πράγματα που γνωρίζουμε, δεν είναι τωρινά και πρέπει να μιλήσουμε γι’ αυτά χωρίς μισόλογα.
Πάντοτε θα υπάρχει τα καλοκαίρια, ειδικά στον καύσωνα ή στους ισχυρούς ανέμους, κίνδυνος πυρκαγιάς. Δεν είναι μόνον οι σπινθήρες από το δίκτυο της ΔΕΗ, οι οικοπεδοφάγοι, οι ανόητοι που θέλουν μπάρμπεκιου στο δάσος, οι παράνομες χωματερές.

Δυστυχώς, κοινό μυστικό, έχουμε δίπλα μας και το κράτος-συμμορία. Στις 3 Νοεμβρίου του 1996 μια θωρακισμένη λιμουζίνα στούκαρε σε έναν τοίχο στο Σουσουρλούκ. Στο αυτοκίνητο, όπλα, ναρκωτικά. Κρατικά έγγραφα, τραυματίας μούτρο βουλευτής και τρεις νεκροί, ο υποδιευθυντής της Ασφάλειας Κωνσταντινούπολης, η αεροσυνοδός ερωμένη του και ένας παρακρατικός Γκρίζος Λύκος, ο διαβόητος Αμπντουλάχ Τσατλί, συνεργάτης και του παρ’ ολίγον δολοφόνου του Πάπα, του Μεχμέτ Αλί Αγκτσά, φονιάς και ναρκέμπορος. Συνεργάτης του, ο Σεντάντ Μπουτζάκ, λίγες ημέρες μετά το φονικό τροχαίο, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΗΒΒ, εμφανίζοντάς το ως «πατριωτική υπηρεσία», ότι ο Τσατλί ευθυνόταν και για τον εμπρησμό των ελληνικών νησιών το 1994. Το θυμάμαι σαν τώρα.

Οι αποκαλύψεις αυτές δημοσιεύτηκαν την επομένη στην εθνικιστική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», η οποία κυκλοφόρησε με τον τίτλο «Εμείς κάψαμε τη Ρόδο». Στην κηδεία του Τσατλί πήγαν σύσσωμη η ΜΙΤ και η Τσιλέρ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Αγκυρας.
Τον Δεκέμβριο του 2011 ο Μεσούτ Γιλμάζ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μπιργκιούν» μεταξύ άλλων είπε: «Ολοι οι πρωθυπουργοί, όταν τελειώνει η θητεία τους και έρχεται νέος πρωθυπουργός, τον ενημερώνουν σχετικά με το πού και πώς χρησιμοποιήθηκαν τα μυστικά κονδύλια. Και εγώ ενημέρωσα σχετικά τον διάδοχό μου και οι προκάτοχοί μου έπραξαν το ίδιο.

Οι Ερμπακάν, Ετσεβίτ και Ντεμιρέλ ενημέρωσαν τους διαδόχους τους για τα μυστικά κονδύλια. Μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για τη διάθεση μυστικών κονδυλίων την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. Υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά όπου, πέρα των μυστικών κονδυλίων, όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες. Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας».

Να θυμηθώ και τον μεμέτη στη Χίο, που τον πιάσανε για εμπρησμό και με μια βαλίτσα λεφτά, δικάστηκε για πλημμέλημα, καταδικάστηκε σε εξαγοράσιμη ποινή, την οποία εξαγόρασε με τα λεφτά της βαλίτσας! Πώς δικαιολογήθηκε; «Κρύωνα, είπε, κι άναψα φωτιά». Λεπτομέρεια, ήταν Αύγουστος.
Τι έκανε για όλα αυτά το φοβερό ΥΠΕΞ μας; Συνήθως τίποτα. Για τη δήλωση Γιλμάζ μιλάμε πως έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα.
Διατύπωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ κοτζάμ ερώτημα κι ύστερα ρούφηξε το αβγό του. Σείστηκε η ανατολική Μεσόγειος.

Σύντομα, όταν θα ξέρουμε όσα είναι αναγκαία για τη Ραφήνα, θα πούμε πολλά, για την εκπαίδευσή μας, για το πώς οικοδομούμε, για τις μάντρες που αποκλείουν παραλίες, για τους διαγωνισμούς με μόρια σε... αναπήρους, για τον ηρωισμό των πυροσβεστών με ελλείψεις σε μέσα, τον ρόλο των δήμων και της αφασικής Περιφέρειας.
Θα πούμε πολλά και θα κάνουμε περισσότερα, διότι μιλάμε για δεκάδες δολοφονίες αθώων.

Ομως τι κάναμε για όσα προηγήθηκαν; Ποιος τιμωρήθηκε για το 2007 και τη δολοφονία τόσων ανθρώπων στην Ηλεία; Οι ταυτόχρονες πολυάριθμες εστίες εκείνης της περιόδου βοούν γι’ αυτό, που δεν χρειάζεται να είσαι πραγματογνώμονας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μια σοβαρή χώρα θα είχε κυνηγήσει στα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου τους υπευθύνους, που προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν τότε τη χώρα. Μια σοβαρή ΕΥΠ θα τους είχε περάσει κολάρο από ένα «νοτιοαφρικανικό περιδέραιο». Τώρα όμως είναι απασχολημένη.

Ψάχνει τους πράκτορες της τσαρικής Οχράνα που χρηματοδοτούν τους «φασίστες» των συλλαλητηρίων με πιροσκί και ρούβλια από Monopoly, που χαλάνε τη μακεντόνσκι μόστρα του Βαρουφάκη Νο 2 στο ΥΠΕΞ.
Αντί να αλληλοϋβριζόμαστε, ας τα θυμηθούμε όλα αυτά. Ας θυμηθούμε τις δημόσιες ομολογίες των εχθρών μας και ας οργανώσουμε αλλιώς το μέλλον μας. Αφορά το κοινό μας σπίτι. Το μόνο μας σπίτι. Την Ελλάδα.
*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
www.neadexia.gr

Η πύλη του Ρωμανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου