Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Η εγκατάσταση προσφύγων στη Ν. Αλβανία, «ταφόπλακα» για το Βορειοηπειρωτικό!

ANDREAS2


• Ένα μούδιασμα και μια αμηχανία διακατέχει το χώρο της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας από τη σύλληψη του πρώην Υπουργού Σπύρου Ξέρρα.
Το γεγονός μάλιστα ότι οι κατηγορίες σε βάρος του-ακόμη και αν ευσταθούν- σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούν την προφυλάκισή του, έχουν προκαλέσει και ένα φόβο, για τον επόμενο στόχο από το χώρο της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.
Στο πλευρό του Σπύρου Ξέρρα βρίσκονται πολλοί απλοί βορειοηπειρώτες, που γνωρίζουν ότι και στην περίπτωση του πρώην υπουργού, εφαρμόστηκε η ίδια μέθοδος που ισχύει απαράλλαχτα κατά των Ελλήνων της Αλβανίας από τον καιρό του Ζώγκου.
Εκείνο που καθημερινά γίνεται όλο και πιο εμφανές, είναι η επιδίωξη του καθεστώτος Ράμα να προκαλέσει τον εκφοβισμό στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και γενικότερα στο χώρο της Νότιας Αλβανίας, ενόψει υλοποίησης των σχεδίων του, τόσο για την υφαρπαγή περιουσιών, όσο και για την πληθυσμιακή αλλοίωση, είτε μέσω μεταφοράς Αλβανών από το Βορρά, είτε με την εγκατάσταση χιλιάδων Σύρων προσφύγων κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.
Αποκαλύψεις Ανδρέα
Χθες την πληροφορία περί πρόθεσης της Αλβανίας να δεχθεί έναντι χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση χιλιάδες πρόσφυγες -όπως είχε γράψει ο «Πρωινός Λόγος» την προηγούμενη Τρίτη- επιβεβαιώνει σε γραπτή του ανακοίνωση ο ακρίτας Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, ο οποίος αναφέρει μάλιστα και αριθμό 150.000 πρόσφυγες! Πληροφορίας, όπως υπογραμμίζει, προέρχεται από λίαν αξιόπιστη πηγή.
Ο κ. Ανδρέας συνδέει επίσης άμεσα το σχέδιο αυτό με τη σύλληψη του Σπύρου Ξέρρα με κατηγορία «για δήθεν κατάχρηση δημοσίου χρήματος», ενώ όπως επισημαίνει έχει σαν αιτία κυρίως τον εκφοβισμό των Ελλήνων και στη συνέχεια την εκδίωξή τους από την πατρογονική τους γη, προκειμένου να εγκαταστήσει εκεί το Αλβανικό καθεστώς τους πρόσφυγες.
Ταφόπλακα στο Βορειοηπειρωτικό
«Αν όμως συμβεί αυτό, η Βόρειος Ήπειρος θα κινδυνεύσει τα έσχατα. Γιατί τόσο οι πιέσεις της Αλβανικής Κυβερνήσεως, όσο και οι αλλότριες συνήθειες και τα διαφορετικά ήθη των επήλυδων μουσουλμάνων προσφύγων, θα αναγκάσουν -εκ των πραγμάτων- τους Βορειοηπειρώτες να πάρουν τα μάτια τους και να εκπατρισθούν. Οπότε, το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου θα έχει τελειώσει προς μεγάλη χαρά των Αλβανών μισελλήνων και σωβινιστών», σημειώνει σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του ο κ. Ανδρέας ο οποίος καλεί την Ελληνική κυβέρνηση και όλο τον Ελληνικό πολιτικό κόσμο να αναλάβει τις ευθύνες του. «Γιατί -προσθέτει- αν η Ελλάδα συνεχίζει να επιδιώκει την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε., ενώ θα εξακολουθεί να αδιαφορεί για την τύχη του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, σίγουρα θα μπει -οριστικά και αμετάκλητα- ταφόπλακα στο Βορειοηπειρωτικό, κάτω από τις κατάρες και τα αναθέματα ενός πονεμένου και αδικημένου λαού».
Και καταλήγει:
«Κύριοι της Εξουσίας, ξυπνήστε, τρέξτε, αγωνισθείτε και κάνετε ο, τι είναι εθνικώς πρέπον, ώστε να μη ζήσει το Έθνος, μιαν ακόμη καταστροφή σαν εκείνη του Πόντου και της Μικρής Ασίας».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου