Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥΣ


Όθων Ιακωβίδης (5/V/15)
Ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα, (κατά τεκμήριο, αφού κέρδισε τις εκλογές) είναι (τυπικά, τουλάχιστον)η κυβέρνηση της Ελλάδας. Αν είναι και ουσιαστικά, θα φανεί μετά το μετέωρο βήμα στο οποίο ζυγίζεται αυτή τη στιγμή, για να πατήσει, είτε στη συνθηκολόγηση με τις “κατοχικές δυνάμεις” των “δανειστών”, είτε στη “ρήξη” με τη Συνθήκη παράδοσης της Αυτοδιάθεσης στη διαχείριση της Εθνικής Οικονομίας της Χώρας.
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ, πριν και μετά τις εκλογές αυτές, ήταν και παραμένει η ίδια, δηλαδή:
  • Η Χώρα, μετά από 35-40 χρόνια φόρτωμα ενός άφρωνος δανεισμού για τη διευκόλυνση της λεηλασίας του Κράτους από την κομμτοκρατία, έχει στην πλάτη της ένα Δημόσιο Χρέος αδύνατον να εξοφληθεί (“μη βιώσιμο”).
  • Η αδυναμία εξόφλησης αυτού του Χρέους, οδήγησε (όπως ήταν φυσικό επόμενο) στη πτώχευση του Κράτους, δηλαδή στην αδυναμία του να πληρώνει τις δόσεις αυτού του Χρέους.
  • Επειδή η επίσημη παραδοχή αυτής της πτώχευσης, σήμαινε αλυσιδωτές πτωχεύσεις Τραπεζών και Χρηματηστηριακών Funds ανά τον κόσμο, το διεθνές Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, για να αποφύγει τις τεράστιες ζημίες που αντιμετώπιζε, βρήκε σαν λύση, την εφαρμογή ενός “συστήματος”, σύμφωνα με το οποίο δλινεται στην Ελλάδα (με ειδικό δανεισμό) η δυνατότητα να πληρώνει τις δόσεις των δανείων της, τα οποία “μάζεψε” η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) από τα χέρια των ιδιωτικών Funds, μετατρέποντας το Ελληνικό “Χρέος προς ιδιώτες” , σε “Χρέος προς Κράτη”, και μάλιστα με εγγυητές της εξόφλησής του (απέναντι στο διεθνές Τραπεζικό σύστημα) τους Λαούς των κρατών της Ευρωζώνης !!!
  • Η τότε Ελληνική κυβέρνηση (Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα με Γιώργο Παπανδρέου Πρωθυπουργό) , εν όψει αυτής της πραγματικότητας, είχε δύο επιλογές:
1. Να επισημοποιηθεί η πτώχευση της Χώρας , που σημαίνει: Πιθανή έξοδος από το Ευρώ, πρόσκαιρη έλλειψη αγαθών πρώτης ανάγκης, πρόσκαιρη αναστάτωση της Οικονομίας της Χώρας αλλά και μηδενισμό τού υπέρογκου Δημ. Χρέους.
2. Να μην επισημοποιηθεί η πτώχευση της Χώρας, αλλά αυτή να δεχτεί να εφαρμόσει το (παραπάνω αναφερόμενο) σχέδιο, τιθέμενη σε ένα “καθεστώς αυστηράς οικονομικής επιτήρησης” , που οδηγεί στην (προορισμένη για δεκαετίες εμπρός) εξαθλιωτική πτώχευση της Ελληνικής κοινωνίας, χωρίς εξαφάνιση του Δημ. Χρέους, αλλά αντιθέτως, με περαιτέρω γιγαντισμό του !!!
Επίσης, η μή επισημοποίηση της πτώχευσης της Χώρας, προϋπέθετε την φτωχοποίηση τής κοινωνίας της. Επέβαλλε “οικονομική κατοχή” της Χώρας στους “Δανειστές”, που ολοκληρώθηκε, de facto, σε πλήρη κατοχή, με παύση της Λαϊκής κυριαρχίας και απώλεια της Εθνικής κυριαρχίας, από τη στιγμή που η διαχείριση της Εθνικής Οικονομίας, παραδόθηκε στους “Δανειστές” ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ και η “Βουλή των Ελλήνων” άρχισε να “νομοθετεί” καθ’ υπαγόρευση αυτών των “κατοχικών δυνάμεων”, πράγμα που (δυστυχώς) δείχνει πως θα συνεχίσει να κάνει και η νέα Βουλή, αν δεν ανακτήσει, διά Νόμου, την Αυτοδιάθεση επί της Εθνικής μας Οικονομίας.
Δηλαδή η Δημοκρατία, μετά την περιπέτεια που είχε με τους πραξικοπηματίες συνταγματάρχες το 1967, έχει μπεί πάλι (και παραμένει, από τον Μάϊο του 2010) στο γύψο !!…
Η διενέργεια εκλογών (οι οποίες δεν αλλάζουν το βασικό αίτημα της Χώρας, για επανάκτηση της Αυτοδιάθεσης της) δεν είναι τίποτε περισσότερο από “στάχτη στα μάτια” του (παραμυθιασμένου από την ανηλεή προπαγάνδα) Λαού, για να πείθεται, ο δυστυχής, ότι είναι Ελεύθερος και αποφασίζει, αφού ψηφίζει…. ενώ για την τύχη του (όπως όλοι βλέπουμε και ακούμε) αποφασίζουν οι “δανειστές” και μάλιστα μέσα από τα θεσμοθετημένα όργανα της Ελληνικής Δημοκρατίας, τη “Βουλή των Ελλήνων” !!!…. κάτι που επιδιώκουν να συνεχίσουν να κάνουν και μετά τις τελευταίες εκλογές.
Δηλαδή, για να αποφύγουμε την πρόσκαιρη έλλειψη αγαθών και την πρόσκαιρη αναστάτωση της Οικονομίας της Χώρας (γεγονός που θα οδηγούσε, πιθανότατα, σε βαριές ποινικές καταδίκες τους υπαίτιους της χρεωκοπίας που διαπιστώθηκε τον Μάη του 2010, δηλαδή το πολιτικό προσωπικό της κομματοκρατίας) το πολιτικό αυτό προσωπικό, προτίμησε (χωρίς καμία επ’ αυτού, λαϊκή εξουσιοδότηση) να διατηρήσει το Δημόσιο Χρέος (και μάλιστα να το αυξήσει), να παραδώσει την Αυτοδιάθεση της Χώρας σε εξωχώριες δυνάμεις και να αναλάβει τον ρόλο του “στρατού κατοχής” νομοθετώντας και επιβλέποντας την τήρηση αυτών των “νόμων”, από την δέσμια σ’ αυτούς, Ελληνική κοινωνία !!…
Για να σταθεί, όσο μπορεί περισσότερο χρόνο, αυτή η κατάσταση, (η Χώρα να είναι υπόδουλη χωρίς να το αντιλαμβάνεται η κοινωνία της) επιστρατεύθηκε μία εκτεταμένη προπαγάνδα, η οποία, από Τηλεοράσεως και Τύπου, βομβαρδίζει, επί 24ώρου βάσεως, τον πολλαπλώς χτυπημένο πολίτη, καθιστώντας τον άβουλο οπαδό και υποχείριο της.
Αυτή η προπαγάνδα έχει αναλάβει εργολαβικά, να συνδέσει την έννοια της Αυτοδιάθεσης (δηλαδή της Ελευθερίας) με την καταστροφή. !!
Έχει διαστρεβλώσει πλήρως την έννοια του “ρεαλισμού”, υποστηρίζοντας πως ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΟΔΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΔΟΎΛΩΣΗ !!!
Δηλαδή, ενώ αποτελεί αξίωμα που κανείς στην Υφήλιο δεν αμφισβητεί, το ότι κοινωνική πρόοδος μπορεί να υπάρξει ΜΟΝΟ υπό καθεστώς Ελευθερίας και Αυτοδιάθεσης της (κάθε) ανθρώπινης κοινωνίας, οι Ελληνικές τηλεοράσεις, ωρύονται, από το πρωί ως το βράδυ, ζητώντας από την κυβέρνηση αυτό που της ζητούν οι δυνάμεις κατοχής : Να υπογράψει, αμέσως (διότι εξαντλήθηκε ο χρόνος) “πάση θυσία” αυτά που της ζητούν οι “δανειστές”, για να σωθεί η Χώρα ! Δηλαδή, να αποδεχθεί κι αυτή (όπως οι προηγούμενες) την εκχώρηση τής Αυτοδιάθεσης της Χώρας, με την εκχώρηση της διαχείρισης της Εθνικής της Οικονομίας !!!…
Δηλαδή, σύμφωνα μ’ αυτούς, η Χώρα θα σωθεί, με την εκχώρηση της Αυτοδιάθεσης/Ελευθερίας της στους “δανειστές” της !!!
Και αυτό προβάλλεται ως ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ !!!!!… όταν, κάθε εχέφρων άνθρωπος επί της Υφηλίου θα σου πεί πως τα συμφέροντα δανειστή και δανειζόμενου ανίκανου να πληρώσει τη δόση του, είναι καθέτως αντίθετα και εχθρικά.
Δηλαδή η προπαγάνδα των πεμπτοφαλαγγιτών των κατοχικών δυνάμεων, ανέτρεψε κάθε λογική !!!!!!!!!
Δεν έκανε μόνο τη νύχτα, μέρα. Έκανε και τον ήλιο, μήλο.
Και, βέβαια, “δικαιολογημένα”, θα πεί κάποιος που παρακολουθεί εδώ και 5 χρόνια τον “κυρίαρχο” Λαό να εξουσιοδοτεί (με άψογες δημοκρατικές εκλογικές διαδικασίες ) για να τον βγάλουν από τον γκρεμό, αυτούς τους ίδιους που τον έριξαν μέσα!!!
Όταν σου επιτρέπεται να ποδηγετείς τη σκέψη του Λαού, μπορείς να του υποβάλεις οτιδήποτε !!… Ακόμη και να πάει να πνιγεί !!!….
Και αυτό επιχειρεί, με μεγάλη επιτυχία ως σήμερα, το κατοχικό καθεστώς της Χώρας.
Αυτή είναι η πραγματικότητα που παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση και την οποία πρέπει να διαχειριστεί.
Αν δεν πατήσει επάνω στην πραγματικότητα και, τώρα που κατέχει το Δημόσιο Βήμα, αν δεν δείξει καθαρά και δυνατά στο Λαό ποια είναι η πραγματικότητα και αν προτιμήσει να πολιτικολογήσει μικροκομματικά, με υπεκφυγές και μισόλογα, με στόχο την κομματική του επικράτηση και όχι την Εθνική σωτηρία, θα γίνει κι αυτός (μαζί με τους ΑΝΕΛ) ένα ακόμα εμπόδιο, στην πραγματική πρόοδο της Ελληνικής κοινωνίας.
Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καλείται να αναδείξει (τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στα πορτοπαράθυρα της τηλεόρασης) τον ρεαλισμό και να αποφασίσει και να δράσει ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ για τη σωτηρία της πατρίδας, που είναι ο μονόδρομος της δραπέτευσής της από την αιχμαλωσία και κατοχή της Χώρας από τους “δανειστές” και τα εντόπια τσιράκια τους που αποτελούν την “5η Φάλαγγα” τους.
Ελπίζεται ότι υπάρχει κοινή λογική…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου